D4miss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Mam taki problem, iż raz na jakiś czas(średnio 2-3 razy na godzinę) zwyczajnie gubi mi zasięg. Może w użytku codziennym nie byłoby to zbyt uciążliwe, ale jak się chcę zagrać w jakąś gierkę która wymaga internetu to ciągle wywala. Posiadam telefon w sieci PLUS. Ktoś wie jak temu zaradzić? Edytowane 22 Stycznia 2017 przez D4miss
ZduneX25 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 A przed włączeniem gry próbowałeś ręcznie wybrać sieć i ustawić na sztywno bo ci może się przełącza pomiędzy 3g LTE co się często zdarza
D4miss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 @Snajper W ustawieniach sieci mam, żeby szukało mi LTE ale jak wiadomo w mojej wersji xiaomi mam jedynie 3g.
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 24 minuty temu, D4miss napisał: @Snajper W ustawieniach sieci mam, żeby szukało mi LTE ale jak wiadomo w mojej wersji xiaomi mam jedynie 3g. Chodziło mi o ustawienie Ustawienia-karty sim i sieć komórkowa-klikasz na kartę-operatorzy-wybierasz ręcznie plus A z LTE musisz mieć apn z plusa
D4miss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 @Snajper Mam tak jak na screenie, wiec to chyba o tym mówiłeś. A co do LTE to co masz na myśli? Bo miałem LTE od plusa na starym telefonie i na tym nic nie zmieniałem więc myślałem, że chociaż 4g powinno mi śmigać
Snajper Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) 15 minut temu, D4miss napisał: @Snajper Mam tak jak na screenie, wiec to chyba o tym mówiłeś. A co do LTE to co masz na myśli? Bo miałem LTE od plusa na starym telefonie i na tym nic nie zmieniałem więc myślałem, że chociaż 4g powinno mi śmigać No i przesuwasz te niebieską kropke i szuka i ustawiasz przed grą plus 3g czy jaki tam chcesz.po grze ustaw spowrotem na automatyczne najlepiej. W ustawieniach karty masz opcje punk dostępu. Popatrz na neta jaki ma plus apn i edytuj powinno LTE działać Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Snajper
mariusz.ur Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Żeby mieć lte musisz zmienić apn z Internet na plus Edytowane 22 Stycznia 2017 przez mariusz.ur
D4miss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 @Snajper Odznaczyłem tę kropkę, ale niestety żadnej sieci mi nie znalazło. @mariusz.ur Jeny. Nie wierzę, że sam na to nie wpadłem. W końcu kiedyś sam to ustawiałem. Dzięki wielkie za pomoc. W końcu mam 4g
luki! Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi