Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam taki problem, iż raz na jakiś czas(średnio 2-3 razy na godzinę) zwyczajnie gubi mi zasięg. Może w użytku codziennym nie byłoby to zbyt uciążliwe, ale jak się chcę zagrać w jakąś gierkę która wymaga internetu to ciągle wywala. Posiadam telefon w sieci PLUS. Ktoś wie jak temu zaradzić?

Screenshot_2017-01-22-11-14-17-886_com.android.settings.png

Edytowane przez D4miss
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

A przed włączeniem gry próbowałeś ręcznie wybrać sieć i ustawić na sztywno bo ci może się przełącza pomiędzy 3g LTE co się często zdarza

Opublikowano
24 minuty temu, D4miss napisał:

@Snajper

W ustawieniach sieci mam, żeby szukało mi LTE ale jak wiadomo w mojej wersji xiaomi mam jedynie 3g.

Chodziło mi o ustawienie

Ustawienia-karty sim i sieć komórkowa-klikasz na kartę-operatorzy-wybierasz ręcznie plus

A z LTE musisz mieć apn z plusa

Opublikowano

@Snajper

Mam tak jak na screenie, wiec to chyba o tym mówiłeś. A co do LTE to co masz na myśli? Bo miałem LTE od plusa na starym telefonie i na tym nic nie zmieniałem więc myślałem, że chociaż 4g powinno mi śmigać

Screenshot_2017-01-22-22-30-34-953_com.android.phone.png

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, D4miss napisał:

@Snajper

Mam tak jak na screenie, wiec to chyba o tym mówiłeś. A co do LTE to co masz na myśli? Bo miałem LTE od plusa na starym telefonie i na tym nic nie zmieniałem więc myślałem, że chociaż 4g powinno mi śmigać

Screenshot_2017-01-22-22-30-34-953_com.android.phone.png

No i przesuwasz te niebieską kropke i szuka i ustawiasz przed grą plus 3g czy jaki tam chcesz.po grze ustaw spowrotem na automatyczne najlepiej.

W ustawieniach karty masz opcje punk dostępu. Popatrz na neta jaki ma plus apn i edytuj powinno LTE działać

Edytowane przez Snajper
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...