Jump to content

Przerywanie podczas rozmów

adam89999

Recommended Posts

Witam, od kilku dni posiadam Mi4s i mam problem z rozmowami, a dokładniej problem zaczyna się po około 1 minucie czasem po 30s rozmowy. Rozmówca słyszy co drugie moje słowo, a czasem ja też nie słyszę wszystkiego co do mnie mówi. Zauważyłem, że problem zazwyczaj występuje w miejscach gdzie mam zasięg LTE aczkolwiek dopiero jestem w fazie testowania czy na 3G też tak będzie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Telefon zakupiłem w Konstantynowie Łódzkim w firmie Bomar_com, a soft MIUI by xiaomi.eu 7.2.5.0(LAJCNDA)

Ja ogólnie uważam, że rozmowy są jakościowo dużo gorsze i częściej zrywane, jeśli mam aktywną transmisję danych, ale to może placebo. Jeśli Cię to pocieszy, na Redmi 4A mam tak samo. Mam sieć Play, ale już kupiłem starter z Plusha, żeby porównać jakość.

Być może ale najlepsze jest to, że cały czas mam niby full zasieg. Wcześniej w Samsungu Galaxy J5 nie miałem żadnych problemów z rozmowami na tej karcie SIM. Odkąd mam jedną kartę do rozmów, a drugą do internetu jest ok. Więc problem powiedzmy, że rozwiazany aczkolwiek fajnie by było jak by po jakiejś aktualizacji problem zniknął całkowicie.

Edited by adam89999

• 1 year later...

Po roku używania telefonu problem nadal występuje. Zmieniłem soft na MIUI 9.3 by xiaomi.eu 8.3.1(rozwojowa) na Androidzie 7.0 niestety nie pomogło. Po głębszych testach zauważyłem, że problem występuje kiedy typ sieci ustawiony jest na LTE lub 3G. W momencie dzwonienia na Mi4S widać jak przełącza się z LTE na HSPA+ i w tym momencie zazwyczaj jest problem. Czasem w ogóle nie idzie się dodzwonić bo telefon tak jak by "wisi" na przełączaniu sieci ale normalnie funkcjonuje ( w tym momencie w drugim telefonie pojawia się komunikat "wybrany abonent nie odpowiada") lub gdy podczas rozmowy przełącza między z HSPA+ na 3G. Testowane na różnych operatorach i kartach sim więc ewidentnie problem z telefonem. Spotkał się ktoś z czymś takim? Czyżby wadliwy procek bo z tego co kojarzę to modem znajduje się w procku Snapdragon 808 MSM8992? Poza tą jedną wadą występującą losowo (raz rozmawiam bez problemu, a za chwilę nie da się rozmawiać nawet w tej samej lokalizacji) telefon spisuje się znakomicie, nie wiesza się, wszystko chodzi bardzo płynnie.

Edited by adam89999

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...