Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przyszedł mi Xiaomi Redmi Note 3 Pro z allegro. Telefon fabrycznie nowy, zapakowany, zaklejony, bez śladów użytkowania itd. Od pierwszego uruchomienia występuje co jakiś czas problem z ekranem, mianowicie zamiera i nie reaguje na dotyk, w tym przyciski na dole "menu", "ekran główny", "cofnij". Można dalej nim obracać (autoobracanie). Występuje to sporadycznie, ale dość regularnie. Aby "przywrócić" dotyk wystarczy zablokować i wybudzić telefon przyciskiem. Telefon domyślnie na MIUI 7, szybko zaktualizowany domyślną aplikacją do MIUI 8. Powrót do ustawień fabrycznych nie pomaga. To kwestia softu czy raczej jakaś mechanicza? Jeśli to drugie to złożę reklamację. Poniżej informacje o systemie i od razu pytanie, jest to wersja Kenzo czy Kate?

Zdj.png

Opublikowano

Masz global Stable, która niestety nie jest stable. Wgraj wersję global Dev (przez MiFlash - poradniki są na forum)  i kłopoty powinny ustąpić.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Możesz też zrobić aktualizację do wersji rozwojowej z poziomu telefonu w aplikacji aktualizacje . Klikasz na aktualizację , trzy kropki w prawym górnym rogu i aktualizuj z pliku zip 

Ściągnij ZIP z linku i wrzuć na telefon do folderu downloaded_rom 

http://bigota.d.miui.com/6.8.18/miui_HMNote3ProGlobal_6.8.18_d0da79d09e_5.1.zip

Nie mniej jednak telefon powinien działać prawidłowo na wersji stabilnej . Mam teraz wersję stabilną 8.1.1.0 i wszystko jest ok . Na wcześniejszych wydaniach też było ok .

Edytowane przez mariusz.ur
  • Like 1
Opublikowano

Próbowałem dwóch opcji, jednak żadnej nie doprowadziłem do końca z powodu wystąpienia problemów. Opcja z MiFlashem, wystąpił "nieokreślony błąd", program zaznaczony z opcją "uruchom ten program jako administrator". Korzystałem z tego poradnika.

W opcji aktualizacji przez aplikację pojawia się komunikat "Nie można zweryfikować aktualizacji","Nie można zweryfikować pliku aktualizacji".

Z góry dziękuję za pomoc i proszę o tłumaczenie jak idiocie, niestety jestem w tym kompletnie zielony.

MiFlash.png

Opublikowano

Musisz wejść w tryb edl , bo w fastboot nie dasz rady bo masz bootloader zablokowany . Jak masz włączony telefon i włączone opcje programistyczne / debugowanie usb , to w komputerze otwierasz okno poleceń w folderze adb i wpisujesz komendę

adb devices ( patrz na telefon / zaznacz zgodę na połączenie z komputerem )

adb reboot edl ( czarny ekran z migająca czerwoną diodą )

Teraz sprawdź w menadżer urządzeń powinno być tak

06_2000_550.jpg

• Like 1
Opublikowano

Wykonałem powyższe czynności, nastepęnie wgrałem soft przez MiFlasha, tym razem błąd nie wystąpił. Problem niestety dalej występuje, wygląda na to że to nie wina softu tylko wada telefonu. No cóż, zostaje chyba tylko reklamacja. Załączam jeszcze zdjęcie z telefonu, żeby upewnić się, że wszystko dobrze zrobiłem. Dzięki za pomoc.

Zdjecie.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć

Zdarza mi się, że dotyk w telefonie nagle przestaje działać aby zaczął działać trzeba go zrestartować. Parę razy zdarzyło mi to się gdy ktoś do mnie dzwonił. Mam  najnowszą wersję MIUI (na poprzednich też tak bywało). Macie jakiś sposób na to aby się tego pozbyć raz na zawsze?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...