didny Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam, od wgrania ostatniej akutalizacji mam problem z luncherem. Objawia sie to tym, ze mam na pulpicie widzet googla (szukaj w google) i jak wpisuje cos co chce wyszukac, wyskakuja mi podpowiedzi i zaraz po tym google sie wylacza i pokazuje mi sie blad ze luncher przestal dzialac i chce wyslac raport. Wczesniej nic takiego sie nie dzialo a tez nie pamietam zebym robil jakies znaczne modyfikacje systemu. Jezeli ktos sie z tym spotkal to bylbym bardzo wdzieczny za podpowiedz. Moj sprzet: Mi5 3/64 MIUI z 70112 systemowy luncher Pozdrawiam,
arekjastrzebski7 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Podobna sprawa występuje u mnie z aplikacja Samsung gear do obsługi gear S2.dokładnie te same parametry co kolega wyżej. Podłączam się pod prośbę o rozwiązanie problemu Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
CryRek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Temat bliźniaczy do mojego z dzisiaj, rozwiązania chyba na razie nie ma, więc ja zmieniłem system na global, bez tych funkcji życ nie mogę
Francis Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ten sam przypadek. Koledzy odwodzili mnie od wgrywania polskiej edycji MIUI .. ale nie byłbym sobą, przerobiłem samodzielnie procedurę unlock bootloadera, wgrałem polski soft i teraz Mi5 nie jest tym samym telefonem, którym był przed wywaleniem wersji Global ROM. 1. Notoryczne wyłączanie się launchera, głównie przy app Google-a. Z uwagi, że z Mi5 korzystam jako wsparcie navi w aucie (bardzo dużo podróżuję) to wyłączanie się Launchera przy Google Maps jest uciążliwe i irytujące. 2. Przy uśpionych kilku aplikacjach w tle potrafi się totalnie zawiesić przy korzystaniu z ładowarki Fast Charge (QS 3.0) i ogólnie zaczęły się jaja z szybkim ładowaniem, potrafi nale przestać ładować baterię. 3. Wybiórczo, raz na jakiś czas po zakończeniu rozmowy ekran się wygasza i nie mogę nic zrobić, wymagany reset telefonu. Niech to szlag trafi ... 4. Ponadto polska edycja MIUI nie ma zaimplikowanych komend głosowych np. nie da się dyktować tekstu (konieczne dogranie apki Google-a), a po dograniu działa "jak chce". Wersja 7.1.12 Chyba pora wracać na Global....
Drobnoustrój Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Wczoraj, na 7.1.12 przez moment miałem ten sam problem, co op, wyczyszczenie danych aplikacji wszystko naprawiło (dopiero później dowiedziałem się, że to problem globalny). Teraz mam 7.1.19, podobno tam coś poprawili.Poza tym nie mam żadnych problemów z wyżej wymienionych, może przyczyna leży gdzie indziej... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Francis Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Potwierdzam, przy 7.1.19 jak i kosmetycznej 7.1.20 powyższe problemy naprawione.
arekjastrzebski7 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 U mnie po aktualizacji do 7.1.20 dalej samsung gear podczas próby parowania z zegarkiem, się wyłącza w dokładnie taki sam sposób jak wcześniej.Bardzo bym prosił o jakieś rozwiązanie.
arekjastrzebski7 Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Dziś udało mi się wreszcie skonfigurować zegarek, pomogła instalacja zmodyfikowanego oprogramowania samsung gear przez xda developers. Poniżej link do poprawionej aplikacji.Zmodyfikowana aplikacja Samsung Gear
Rekomendowane odpowiedzi