Jump to content

Problem z parowaniem Mi Band 2 Motorola X Play

Divine

Recommended Posts

Witajcie, wiem, że już macie kilkanaście takich tematów, ale nie znalazłam tego samego problemu w żadnym z nich. Dziś dostałam nowy telefon - Motorolę X Play i za cholerę nie mogę sparować z nią opaski Mi Band 2. Opaska leżała miesiąc nieużywana (rozwalił mi się poprzedni telefon, LG G3s, z którym była sparowana) i dopiero dziś ją naładowałam, jednak nie umiem w żaden sposób sparować. Nie wykrywa mi ją na bluetooth jako urządzenie, a podczas próby parowania aplikacją Mi Fit wyskakuje wciąż ten sam komunikat "Opaska jest sparowana przez inną osobę. Poproś o rozłączenie i spróbuj ponownie". Nie mam możliwości rozłączyć jej na starym telefonie, gdyż ma rozwalony ekran (ale ten jest wyłączony od miesiąca). Na żadnym innym urządzeniu nie mam włączonego bluetooth'a. Co robić? Da się jakoś przywrócić ustawienia fabryczne opaski?

16144995_1620710904612637_2092178832_o.png

Edited by Divine

21 minut temu, Divine napisał:

Da się jakoś przywrócić ustawienia fabryczne opaski?

Nie bardzo ale może to ci pomoże, bo chyba robi coś w rodzaju ustawień fabrycznych opasce.

Edited by FromWP

Podstawowa zasada: Mi Band 2 parujemy TYLKO za pomocą aplikacji dla niej przeznaczonych. 

Na początku sam popełniłem ten sam błąd i najpierw sparowałem ją za pomocą ustawień BT. Po researchu w internetach wyszło, że naprawdę mnóstwo ludzi ma ten sam problem.

Rozwiązaniem (w moim i wielu innych przypadkach) było zapomnienie sparowanej opaski w ustawieniach bluetooth i parowanie jej od razu za pomocą aplikacji.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...