hongmi Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Witam. Zakupiłem na allegro ostatnio słuchawki piston v1. Mam jednak zastrzeżenia co do ich oryginalności. Moglibyście ocenić? https://imageshack.com/a/f7Cq/1
tas Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 http://chinandroidphone.com/ecouteurs-x ... attention/ Dzięki temu uzyskasz pewność.
kleryk88 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 jak dla mnie to wygląda na podróbkę ale oceniam to jedynie po zdjęciach co zapodał kolega przede mną a najgorsze jest to ze następna osoba rejestruje się tutaj po fakcie i pyta o radę
Lalo Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Fake, wszyscy kupujecie fejki na allegro za 60 czy za 100zl... Pewność macie u mnie ale po co dopłacać?... Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
hongmi Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Nie sądziłem, że będzie się chciało komuś ryzykować sprzedając na allegro podróbki pod oryginalną marką i nazwą. W zasadzie może więcej jest takich osób jednak nigdy nie zostałem w ten sposób oszukany (a może i zostałem tylko o tym nie wiem?). Tak czy inaczej- porównywałem przed napisaniem tutaj na stronie http://bbs.xiaomi.cn/thread-8484817-1-1.html gdzie jest więcej tych zdjęć. I po kolei: Naklejka na pudełku naklejona z innej strony niż taśma; etykietka nie występowała jak w fake; waga się nie zgadza; logo moim zdaniem nie jest grube; cyfra 1 jest oryginalna; wieczko wygląda na fake; ułożenie gumek różni się- identycznie ułożone jak na fake; jakość gumek średnia ale nie przesadzajmy; jakość metalu nie budzi moich zastrzeżeń; kawałek osłonki przy pilociku jest prawidłowo wysunięte; przy złączu jack faktycznie jest dziwne odbarwienie przy końcu co chyba udało mi się uchwycić na zdjęciu. Na aukcji były one również opisane jako kolor różowe złoto. Jaki kolor jest- widzimy. Teraz sprawę zgłosić na allegro, sprzedawcy? Nie ma real foto na aukcji, sprzedawca stwierdzi, że sprzedaje oryginalne produkty (nikt wcześniej nic nie zgłaszał) i sprawa zostanie olana a ja nie odeślę towaru. A może miał ktoś podobny przypadek kiedyś? Jak udało się tę sprawę rozwiązać? Będę pewnie chciał wnosić o zwrot kosztów przesyłek poniesionych przeze mnie. Lalo- jeśli ta sprawa się wyjaśni i będzie zwrot kosztów to z pewnością zamówię u Ciebie. Jednak czy taki opis jak przedstawiłem na początku będzie racjonalny dla allegro? A może jednak mi się tylko wydaje i pewne elementy nie muszą być spasowane jak na oryginalnych zdjęciach? Chcę być pewien aby się nie wygłupić ze zgłoszeniem ale jednak z drugiej strony mieć słuchawki warte swojej ceny. -- Zapomniałem dodać- wnętrze oczywiście cholernie śmierdzi
Lalo Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Napisz do sprzedawcy. Jeśli Ci nie odda kasy, napisz do allegro, masz dowody. Zamawiajcie dalej od tych ludzi...;/ a ja wrzucam dla was aukcje i wiszą w powietrzu... A sprzedają się podrobki... Na bank kupiles podrobki. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
kleryk88 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 moim zdaniem zaraz widać różnicę przy obróbce cześć metalowych a w szczególności wtyczki widać że przy obróbce na tokarce ktoś użył za dużego skoku i wyszedł efekt jaki widać a nie w miarę gładka powierzchnia
Lalo Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Aluminium gorszej jakosci Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Endriu Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Nie wiem jak 1, ale 2 po rozpakowaniu pięknie pachną. Zapach czuć nawet w momencie, gdy np. siedzisz na kanapie i słuchasz muzyki
hongmi Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Napisałem do niego, ma 48 h na odpowiedź. Później sprawę zgłaszam do allegro. Zobaczymy. Będę informował co i jak celem ostrzeżenia innych potencjalnych kupców podróbek z allegro.
Graffy Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Podróbki na allegro to norma, serwis ma to w d... naciąłem się już kilka razy. Nie bójcie się wystawiać negatywów ! Wracając do tematu, też czaiłem się na te Pistony. Dwa razy pisałem do sprzedawcy i zapewniał że 100% oryginał. Wystawiał je na dwóch aukcjach z kilkudniowym odstępem czasowym. Najlepsze jest to, że napisałem do dwóch osób które kupiły i zapewniły mnie że oryginał Miał przez jakiś czas jedną aukcję z licytacją nowych z uszkodzonym kablem ...
Lalo Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Lol, dlaczego nie kupiles u mnie?... Bo te podrobki tak źle nie grają, a ludzie nie maja pojęcia, ze mogą być podrobki, lecz jeśli masz oryginały to różnica jest kolosalna. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Endriu Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 A ile według Ciebie jest osób odróżniających fake od oryginałów, oraz ogólnie wiedzących o możliwości posiadania kopii Każdy sobie je kupuje i po prostu się cieszy, że ma Pistony i na tym koniec
Lalo Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Negatywy wystawiajcie...żeby ochronić innych i dac mi zarobić za oryginały. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Ralph Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Negatywy? Przecież na allegro się nie kupuje przedmiotów, tylko zbiera pozytywy. Nie można wystawić negatywny komentarz, bo sprzedawca wystawi odwetowy negatywny komentarz. Cały ten system komentarzy allegro od samego początku jest do d... i nikt z tym nic nie robi. Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka
novakt Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Witam wszystkich. Ja kupiłem "fejki" na aliexpress ale nie oszukujmy się cena była podejrzana (niecałe 7 funta) wiec postanowiłem zaryzykować. oto adres podróbek jeśli ktokolwiek kupuje na aliexpress: http://www.aliexpress.com/snapshot/6016878111.html Grały nieźle ale po 2-3 tyg kabel zaczął przerywać. Zalmanie przy "jacku" to powodowało, właśnie w tym miejscu gdzie ta mala gumka powinna osłaniać kabel- (gumka pęknięta wzdłuż). Po doświadczeniach z moimi Philipsami nie nosiłem już w kieszeni od spodni tylko w luźnej kieszeni kurtki no i chodziłem spać w nich (audiobook) wiec telefon pod poduszka. Jednak bardzo szybko zaczęły przerywać. Upewniłem się ze to podróbki (na 90% moim zdaniem) kiedy zacząłem sprawdzać z linkiem który tu był na stronie. oznaczenie słuchawek było nie laserowo wygrawerowane lecz odlane. Przyciski tez podejrzanie klikały. No i tocznie aluminium nie idealne. Teraz mam oryginały z ibuygo -białe, pierwsza wersja. W porównaniu, wykonanie samych pistonów jest bardziej precyzyjne. Wiec brak wątpliwości. Musiałem sie przekonać na własnej skórze hehe. Czy ktoś tutaj ma oryginały i zaczęły mu przerywać???
Lalo Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Nie przerywa się, po 100x porządnych pociagnieciach za kevalar urwaly się. Także pancerne. I grały słabo w porównaniu do oryginałów... Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Graffy Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Lol, dlaczego nie kupiles u mnie?... Bo te podrobki tak źle nie grają, a ludzie nie maja pojęcia, ze mogą być podrobki, lecz jeśli masz oryginały to różnica jest kolosalna. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka No właśnie nie kupiłem ich Piszę o wcześniejszych doświadczeniach z podróbkami na allegro. Jak już się zdecyduję to uderzę do Ciebie albo na iBuygou
tas Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 novakt, a Ty czytałeś w ogóle co pisze na aukcji, czy tylko sobie klikłeś 'Buy Now', a potem zdziwienie, że fejk? Zacytuję Ci ten ciekawszy fragment zaznaczony na czerwono. Note: This is high quality earphone, if you want original please do not place the order. Czasem wystarczy przeczytać żeby kupić to, co się chce
kleryk88 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 dokładnie to samo wyczytałem jak wszedłem na tą aukcje ale już nie chciałem nic pisać, ogólnie jak się z głową podchodzi do zakupów na aliexpress to nie ma wielkich problemów
ZduneX25 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Wątpliwości autora wątku rozwiane, zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi