Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry!

Mam problem z Mi5tką, domyślnie miała global dev rom, jednak szybko zainstalowałem na niej ostatnie xiaomi.eu dev, wszystko było w porządku przez jeden dzień, a potem się zje**ło :( Launcher3 ciągle crashuje, nie można korzystać z kart google i wyszukiwania głosowego, oraz powiadomienia aplikacji nie chcą się pokazywać, lub nie włączają diody.

Nadałem wszystkie możliwe uprawniania aplikacją i wszystkie opcje powiadomień oraz zakłódkowałem te najważniejsze, powiadomienia zaczęły przychodzić, jednak dioda reaguje tylko na sms/telefon/ładowanie, a launcher3 nadal crashuje. Reinstalacja aplikacji, restart telefonu, czy czyszczenie cache'u nie pomaga.

Wykonałem pełny wipe i factory reset i zainstalowałem wersję stabilną xiaomi.eu ... to samo, w dodatku z błędem "E: unknown command [log]"

TWRP mam najnowsze ze strony twrp.me

Bootloader oczywiście odblokowany

Nie wiem co dalej z tym robić, pomożecie? :)

Screenshot_2017-01-16-22-22-54-600_com.miui.home.png

Screenshot_2017-01-16-22-23-08-134_com.miui.bugreport.png

Edytowane przez CryRek
Opublikowano

No właśnie wykonany był pełny wipe w twrp, wliczając to pamięć wewnętrzną, a plik zip przeniesiony na telefon ma taki sam rozmiar, jak ten na komputerze.

Co do gappsów zastanawiam się jeszcze, czy wgranie np takich opengappsów nie rozwiązałoby sprawy, jednak na razie chyba zostanę na globalu, bo tutaj te problemy (jeszcze) nie występują...

Opublikowano (edytowane)

Obecnie mam stabilnego globala 8.1.2 (android 6.0.1) ze strony en.miui.com, a problemy były z xiaomi.eu v8.1.9.0_v8-7.0 (stabilny) i z xiaomi.eu 7.1.12_v8-7.0 (deweloperski), ściągane z linków dostępnych na miuipolska.

Chodziło mi o opengapps.org, pamiętam że korzystałem z tego jeszcze na starym telefonie, na którym miałem wgranego resurrection remix, podmieniając stockowe aplikacje.

Screenshot_2017-01-17-13-38-16-253_com.android.settings.png

Edytowane przez CryRek
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z powiadomieniami diody w ustawieniach podczas ustawiania na jaki kolor ma świecić to jest ok, ale potem gdy przychodzą jakieś powiadomienia to dioda nie świeci mam obecnie miui global dev 7.12.8 ale taki stan jest gdzieś od początku listopada i aktualizacje tego problemu nie naprawiają. Ma ktoś z was podobny problem lub ma pomysł czy wina softu i trzeba wgrać jeszcze raz albo możne wystarczy zrobić reset do ustawień fabrycznych?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...