omas0402 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zakupiłem Xiaomi Redmi 4 pro, jako że język chiński jest mi obcy, chciałem zainstalować MIUI Polska. Pierwszym krokiem było odblokowanie bootloadera. Wysłałem standardowe zgłoszenie do chińczyków, po 4 dniach dostałem odmowę o treści: "Sorry, your application has been rejected.The more active your Mi Account is, the more likely your application will get approved."Nie chce czekać 30 dni na możliwość odblokowania, wiec wysłałem na [email protected] mail z prośbą o odblokowanie, było to 7.01 (podobno odblokowują w 24h) Jest 13 a ja nadal czekam. Co robić? Ile wy czekaliście w takim przypadku? Z góry dzięki za pomoc.
FromWP Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 27 minut temu, omas0402 napisał: Co robić? Wgrać globala, do tego pozwolenie na odblokowanie nie potrzebne, a jak je dostaniesz to też na nim powinien unlock zadziałać. Co zrobić z odrzuconym pozwoleniem to nie wiem, nie trenowałem tego.
Zexon72 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Kurcze przyznam, że na ponad 80 aktywnych kont xiaomi, jakie mam uruchomione nigdy przy składaniu wniosku nie dostałem odmowy. Zdarzało się, sms z info o zgodzie przychodził po kilku godzinach. Być może słaba argumentacja, dlaczego chce się odblokować bootloader - nie mam pomysłu...? Obecnie czeka się ok 3 dni - poniżej smsy z dziś - prośby wysłane 10 stycznia. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Zexon72
omas0402 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 godziny temu, FromWP napisał: Wgrać globala, do tego pozwolenie na odblokowanie nie potrzebne, a jak je dostaniesz to też na nim powinien unlock zadziałać. Co zrobić z odrzuconym pozwoleniem to nie wiem, nie trenowałem tego. W jaki sposób mam wgrać globala?
FromWP Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 29 minut temu, omas0402 napisał: W jaki sposób mam wgrać globala? Tu masz jeden poradni, dla Redmi 3, ale procedura jest taka sama Pobierasz rom fastboot global dla twojego telefonu stąd: http://en.miui.com/a-234.html Tylko wiele osób ma problem z wprowadzeniem twojego modelu w tryb download (inaczej EDL), ale sposoby jak to zrobić też znajdziesz w tym poradniku.
mrosi Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi