Edmaister Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dzień dobry :> Mam Mi5s z wgranym MIUI Global Stable 8.0.3.0 (MAGMIDI) kupionym przez iBuyGou, na którego chciałbym wgrać xiaomi.eu i kilka innych modyfikacji, ALE Bootloader jest zablokowany, a na global stable nie da się go odblokować. Próbowałem wgrać China Stable jak i China Dev poprzez apkę Aktualizację, jak i przez fastboot za pomocą MiFlash (również China stable oraz dev)(Wyskakiwał cudowny nieokreślony błąd z jedynką na końcu) Co mogę w tym momencie zrobić by odblokować bootloader? Polecana tu na forum metoda z wejściem w tryb EDL przy pomocy komendy adb reboot edl jedynie restartowała telefon :>
rubson Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Spróbuj tymi sposobami. Ale najlepszy był gotowy skrypt którego używałem. https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fforum%2Eandroid%2Ecom%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F299950-wprowadzenie-telefonu-w-tryb-download-%28EDL%29&share_tid=299950&share_fid=2388&share_type=twprowadzenie telefonu w tryb download (EDL)Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
rock'n'rolla Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jako, że jest to "najbardziej zbliżony wątek" to się chciałem zapytać kto z Panów i Pań zechce mi pomóc z instalacją MIUI Polska? Chodzi mi o support przez telefon i internet. Płacę w złotówkach
mrosi Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 16 minut temu, rock'n'rolla napisał: Jako, że jest to "najbardziej zbliżony wątek" to się chciałem zapytać kto z Panów i Pań zechce mi pomóc z instalacją MIUI Polska? Chodzi mi o support przez telefon i internet. Płacę w złotówkach Podaj jeszcze z jakich okolic. Nie ma sensu narażać się na koszty wysyłki.
rock'n'rolla Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Napisałem, że przez telefon i internet ma być ta pomoc ale jak bardzo chcesz się spotkać to też jestem z Bydgoszczy
uki85 Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Żeby nie zakładać nowego wątku też podpytam, bo chcę zmienić Global Stable na Global Dev stąd: http://en.miui.com/download-314.html Czy faktycznie wystarczy taki ROM pobrać na telefon i zaktualizować poprzez systemowy aktualizator? Oraz czy jak wgram wersję Dev to mogę później na nią w taki sam sposób wgrać Stable kiedy pojawi się już nowsza wersja albo gdybym chciał powrócić do 8.0.3.0 ?
bergmen Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 42 minuty temu, uki85 napisał: Żeby nie zakładać nowego wątku też podpytam, bo chcę zmienić Global Stable na Global Dev stąd: http://en.miui.com/download-314.html Czy faktycznie wystarczy taki ROM pobrać na telefon i zaktualizować poprzez systemowy aktualizator? Oraz czy jak wgram wersję Dev to mogę później na nią w taki sam sposób wgrać Stable kiedy pojawi się już nowsza wersja albo gdybym chciał powrócić do 8.0.3.0 ? możesz wgrać przez Aktualizacje z pliku zip. Wcześniej zrób kopię systemu w chmurze albo przerzuć na kompa i przywróć po instalacji bo instalacja kasuje wszystko. Na nowszy system przez aktualizator nie wrzucisz starszego (stable zawsze są starsze, chyba że dev nie będziesz aktualizował). Ale jeśli nie korzystasz z Android Pay to nie ma sensu taka zmiana.
uki85 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Pobrałem najnowszy rom dev (7.5.25) i przy próbie instalacji mam komunikat, że próbuję zainstalować starszą wersję i pytanie czy chcę kontynuować
uki85 Opublikowano 31 Maja 2017 Opublikowano 31 Maja 2017 Zauważyłem że odkąd mam wersję DEV rzadko mam jakiekolwiek aktualizacje dla aplikacje w sklepie Play. Ponadto sklep Play nie zaktualizował mi się do najnowszej wersji (jest ciągle stara ikonka). Czy to normalne? Oraz czy wersja DEV ma aktualizacje przez OTA, czy będę musiał każdą nową tygodniową wersję ściągać ręcznie?
bergmen Opublikowano 31 Maja 2017 Opublikowano 31 Maja 2017 Global dev ma OTA. Co do aktualizacji sklepu i aplikacji to działa normalnie. Może Ci się automatycznie aktualizują.
uki85 Opublikowano 31 Maja 2017 Opublikowano 31 Maja 2017 Nie aktualizują mi się automatycznie, mam wyłączone wszelkie automaty bo nie lubię jak mi w tle działa milion rzeczy Wcześniej niemal codziennie była jakaś aktualizacja aplikacji, a odkąd zainstalowałem DEV w ciągu ostatnich kilku dni miałem dosłownie jedną apkę do zaktualizowania. Ponadto tak jak pisałem sklep play ostatnio zmienił ikonkę, a u mnie jest stara - czyli stara wersja. Rozumiem że OTA dla wersji DEV normalnie aktualizuje system? Tzn bez wymazywania danych i wgrywania systemu na nowo?
uki85 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) ...(można usunąć) Edytowane 7 Czerwca 2017 przez uki85
mario1 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam. Kilka miesięcy temu po długiej walce udało mi się przejść z Global na MIUI Polska 7.5.4 (telefon Mi5s) System jest ciągle rozwijany, czy mogę teraz bez problemu wgrać nowy - to znaczy 7.7.6 ? Aktualizacja automatyczna nie znajduje nowych wersji ale na stronie https://miuipolska.pl/download/ jest znacznie nowsza wersja. Domniemam , że należy pobrać plik aktualizacji na telefon i uruchomić aktualizację z pliku. Czy nie znikną mi dotychczasowe dane i ustawienia ? Pozdrawiam
kamillm Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 17 minut temu, mario1 napisał: Domniemam , że należy pobrać plik aktualizacji na telefon i uruchomić aktualizację z pliku. Tak 17 minut temu, mario1 napisał: Czy nie znikną mi dotychczasowe dane i ustawienia ? Nie, ale zawsze wszystkim zalecam zrobic backup waznych danych, nigdy nie wiadomo co sie moze stac
mario1 Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie: Ja mam na telefonie Androida 6 , czy ta aktualizacja nie wymaga przypadkiem Androida 7 ? Edytowane 12 Lipca 2017 przez mario1
Rekomendowane odpowiedzi