Skocz do zawartości

Oryginalne plecki od Xiaomi - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój post jest opinią i przestrogą dla nowych użyszkodników mi5plusa. Po 2 miesiącach mam drobne rysy, a w zasadzie kropki na obudowie z tyłu. Fajne to coś jest, bo pewniejszy w tym chwyt, ale obudowę na dłuższą metę zniszczy.

Opublikowano

Ogólnie telefon jest dosyć delikatny z tego co zauważyłem. Kropki pewnie powstały od czegoś co weszło między etui, a telefon. Ja swój nosiłem w etui ze względu na blaszkę do uchwytu magnetycznego, następnie ściągnąłem etui na parę dni i zrobiły mi się dwie rysy na tylnej obudowie (jedna na 1 cm, druga na 3-4 cm). Telefon co najwyżej mógł leżeć na biurku lub być po nim lekko przesunięty. Niestety coś tam było i zarysowało tył.

Możliwe ze te zarysowania to tylko kwestia lakieru bezbarwnego i wystarczyłoby to przepolerować. Co nie zmienia faktu, że wytrzymałość telefonu na zarysowania jest słaba. 

Opublikowano

Ja noszę ponad 2 miesiące bez etui i folii i na razie rys żadnych się nie dorobiłem. Chociaż dość uważam na niego, zresztą jak na każdy poprzedni telefon, i np. po stole/biurku bym nim nie przejechał, jak odkładam to potem podnoszę. Najbardziej się obawiałem ekranu przez brak Gorilla, ale na szczęście póki co jest ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. 

Posiadam xiaomi mi5s plus z peknietym szkielkiem aparatu, idzie gdzies dostac tylnia obudowe? Aparat działa ale nie ma szkielka, przeszukalem juz chyba cale internety i nic. 

• Nezumi zablokował(a) i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...