DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Sory za ten temat ale nie chcę zaśmiecać wątku z tutorialem i wprowadzać w nim zamieszanie. Mam problem z odblokowaniem z którym nie mogę sobie poradzić. Radmi 4 Prime/Pro w oryginale Miui modyfikowane 8.0.5.0.0 w trakcie wgrywania nowego i zabawą z MiFlaszem "ociemniał" przy pomocy filmiku na youtube - Ożywiłem go podając akurat dostępny na dysku ROM w wersji 8.0.6.0 China Stable ze strony forum Miui dane wszystkie stare zostały ze sklepem play włącznie ale niestety bootloadera nie odblokuję, bo tak jak na kombinowanym zatrzymuje się na 50% Zassałem więc inną najnowszą wersję 7.1.5 czyli chyba DEV też ze str Miui wrzuciłem ją na kartę i wskazałem jako aktualizację - poszło Mam teraz 7.1.5 wyczyściło mi wszystko z fona i nadal podczas próby odblokowania MiFlashUnlock zatrzymuje się na 50% Zgodę mam już chyba 2tygodnie, MiFlashUnlock próbowałem w 3 lub 4 wersjach bodaj z jakąś najnowszą chińską Dane w koncie mi, miui forum czyli konto, nr telefonu czy mail są takie same jak w telefonie Zaznaczane są opcję dubungowania USB, zgody odblokowania OEM i nadal stoję z blokadą i nic nie mogę z tym zrobić. Może ktoś miał coś podobnego i coś podpowie jak to rozwiązał abym w końcu to ogarnął, bo nie mam już cierpliwości i ręce mi opadają
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 52 minuty temu, DAROMV6 napisał: Sory za ten temat ale nie chcę zaśmiecać wątku z tutorialem i wprowadzać w nim zamieszanie. Mam problem z odblokowaniem z którym nie mogę sobie poradzić. Radmi 4 Prime/Pro w oryginale Miui modyfikowane 8.0.5.0.0 w trakcie wgrywania nowego i zabawą z MiFlaszem "ociemniał" przy pomocy filmiku na youtube - Ożywiłem go podając akurat dostępny na dysku ROM w wersji 8.0.6.0 China Stable ze strony forum Miui dane wszystkie stare zostały ze sklepem play włącznie ale niestety bootloadera nie odblokuję, bo tak jak na kombinowanym zatrzymuje się na 50% Zassałem więc inną najnowszą wersję 7.1.5 czyli chyba DEV też ze str Miui wrzuciłem ją na kartę i wskazałem jako aktualizację - poszło Mam teraz 7.1.5 wyczyściło mi wszystko z fona i nadal podczas próby odblokowania MiFlashUnlock zatrzymuje się na 50% Zgodę mam już chyba 2tygodnie, MiFlashUnlock próbowałem w 3 lub 4 wersjach bodaj z jakąś najnowszą chińską Dane w koncie mi, miui forum czyli konto, nr telefonu czy mail są takie same jak w telefonie Zaznaczane są opcję dubungowania USB, zgody odblokowania OEM i nadal stoję z blokadą i nic nie mogę z tym zrobić. Może ktoś miał coś podobnego i coś podpowie jak to rozwiązał abym w końcu to ogarnął, bo nie mam już cierpliwości i ręce mi opadają Tu zobacz to ci powinno pomóc:
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 3 minuty temu, Bishop napisał: Tu zobacz to ci powinno pomóc: no właśnie tu na początku na pkt 6 poległem wyskakiwały jakieś błędy w miflaszu podczas prób, a przy dalszej zabawie zrobiło się "zaciemnienie" można było tylko uzyskać tryb fasbot, ciągle świecąca ikonka Mi i włączenie ikonki telefonu. Jeśli obecnie wyświetla mi że mam wersję ROM 7.1.5 Beta czyli chyba DEV to co może mi blokować usunięcie tej blokady ?
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) 46 minut temu, DAROMV6 napisał: no właśnie tu na początku na pkt 6 poległem wyskakiwały jakieś błędy w miflaszu podczas prób, a przy dalszej zabawie zrobiło się "zaciemnienie" można było tylko uzyskać tryb fasbot, ciągle świecąca ikonka Mi i włączenie ikonki telefonu. Jeśli obecnie wyświetla mi że mam wersję ROM 7.1.5 Beta czyli chyba DEV to co może mi blokować usunięcie tej blokady ? A ustawiłeś wpierw w opcjach programistycznych opcję Debugging USB i nie zaszkodzi też włączyć opcję: OEM Unlocking Allow the bootloader to be unlocked. Jeszcze ewentualnie zobacz sobie ten poradnik na przykładzie Redmi 3: Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Bishop
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) 29 minut temu, Bishop napisał: A ustawiłeś wpierw w opcjach programistycznych opcję Debugging USB i nie zaszkodzi też włączyć opcję: OEM Unlocking Allow the bootloader to be unlocked. tak, wspomniałem o tym We wskazanym poradniku 1sposób odpada a 2 sposób od przejścia do pkt 22 Cytat 22. Wchodzimy w Settings - Permission - Allow Root nie mam tam czegoś takiego jak Allow Root Edytowane 10 Stycznia 2017 przez DAROMV6
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 1 godzinę temu, DAROMV6 napisał: tak, wspomniałem o tym Obczaj to:
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 dzięki hmm, obczaiłem ale nie kumam bo to co robił on (wgrywał chyba nowy ROM) to ja chyba już mam tylko w bardziej zamieszany sposób chyba chyba że może na coś nie zwróciłem uwagi
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 3 minuty temu, DAROMV6 napisał: dzięki hmm, obczaiłem ale nie kumam bo to co robił on (wgrywał chyba nowy ROM) to ja chyba już mam tylko w bardziej zamieszany sposób chyba chyba że może na coś nie zwróciłem uwagi A china dev wgrywałeś?
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Cytat obecnie wyświetla mi że mam wersję ROM 7.1.5 Beta zapodałem mu to z karty SD z tej strony wrzuciłem na kartę http://en.miui.com/download-320.html to - Developer ROM>Full ROM pack - Version: 7.1.5 (MIUI8) i w telefonie wyświetla mi - MIUI 8 7.1.5 Beta to chyba DEV jest ???
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) 24 minuty temu, DAROMV6 napisał: zapodałem mu to z karty SD z tej strony wrzuciłem na kartę http://en.miui.com/download-320.html to - Developer ROM>Full ROM pack - Version: 7.1.5 (MIUI8) i w telefonie wyświetla mi - MIUI 8 7.1.5 Beta to chyba DEV jest ??? A zainstaluj bezpośrednio z pamięci wewnętrznej smartfona. Oczywiście przez program MiFlash, tu znajdziesz china dev http://en.miui.com/a-234.html Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Bishop
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 coś to zmieni ? nie wiem czy fifty fifty przyjmie podmiankę na taki sam plik ... przyjmuje podmiankę, zaraz zobaczę
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) 1 minutę temu, DAROMV6 napisał: coś to zmieni ? nie wiem czy fifty fifty przyjmie podmiankę na taki sam plik ... przyjmuje podmiankę, zaraz zobaczę China Developer jest wskazany w większosci poradników o tym piszą. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Bishop
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 tak, czytałem o tym dlatego próbowałem to wgrać i chyba wgrałem z karty tyle że nic to nie dało do usunięcia blokady
Bishop Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ten poradnik https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ na głównej widziałeś?
Niejeden z nas Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 A zaczynając od początku... Na pewno masz zablokowany bootloader?wysłane z nokii 7110
DAROMV6 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Bishop Zarówno na tym forum jak i wiele tematów na xiaomi miui forum Dobra, ponowne wgranie ROM teraz z pamięci wewnętrznej nic nie zmieniło i odblokowanie staje na 50% z głupim komunikatem Niejeden z nas zwykle informacje mówią że od 2016 to raczej pewne zwłaszcza w nowym modelu Wystąpiłem o zgodę na odblokowanie i ją dostałem W opcji "MI unlock status" (Rom china) jest kłódeczka Edytowane 10 Stycznia 2017 przez DAROMV6
bird1003 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 To napisz jeszcze jaki masz Windows i jak rozpoznawany jest telefon w windowsowym menadżerze urządzeń ( czy jako Kedacom czy Android Phone ). Ponadto żeby odblokować bl musisz mieć china dev. Powinieneś go wgrać MiFlashem w trybie edl telefonu z opcją w MiFlashu allflash. China dev oczywiscie w wersji tgz a nie zip. Będzie jak z fabryki. Wtedy można się bawić raz jeszcze w odblokowanie. Przy okazji bl sprawdza się komenda ADB a nie odczytuje z syfmiu.
Niejeden z nas Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Sprawdź w trybie fastboot czy masz odblokowany bootloader to podstawa. Klodeczka o niczym nie świadczy. wysłane z nokii 7110
DAROMV6 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2017 bird1003 MiFlashem wgrywać próbowałem za 1 razem China chyba dev w wersji tgz bo w wersji zip nie było jakiegoś pliku albo rozszerzeń jakieś błędy się sypały i wtedy "ociemiał", przywróciłem go do użytku w wersji stable (bo taką akurat miałem) potem z karty i wczoraj z pam. wewn. podałem mu dev ale te chyba jako zip windows 7 profesjonal 10 godzin temu, bird1003 napisał: Przy okazji bl sprawdza się komenda ADB a nie odczytuje z syfmiu. ale teraz chyba niema syfmiu bo ost. ściągana wersja była jako china dev i wyświetlana jest jako Beta a głębiej jako Weekly
Bishop Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 4 minuty temu, DAROMV6 napisał: bird1003 MiFlashem wgrywać próbowałem za 1 razem China chyba dev w wersji tgz bo w wersji zip nie było jakiegoś pliku albo rozszerzeń jakieś błędy się sypały i wtedy "ociemiał", przywróciłem go do użytku w wersji stable (bo taką akurat miałem) potem z karty i wczoraj z pam. wewn. podałem mu dev ale te chyba jako zip windows 7 profesjonal ale teraz chyba niema syfmiu bo ost. ściągana wersja była jako china dev i wyświetlana jest jako Beta a głębiej jako Weekly Cytuję użytkownika z innego wątku o odblokowywaniu bootloadera: " "JachuWojtan: Na początek: -Włacz przesył danych lub wifi -Włacz lokalizacje,GPS -Spróbuj różnych portów USB -Zainstaluj od nowa sterowniki USB (gdy podłączysz USB same się instalują, trzeba poczekać aż zniknie takie zielone kółeczko na dole, trzeba to zrobić w trybie normalnym i w trybie fastboot) -Sprawdz czy jesteś zalogowany na tych samych kontach (w telefonie i w PC) I wtedy spróbuj odblokować kilka razy. Jeśli nadal będzie się zatrzymywać przy 50% to musisz zainstalować china dev przez edl." 1
Grzegorz K Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Też miałem takie problemy pomogła dopiero 2 metoda z tego wątku http://en.miui.com/thread-429397-1-1.html Do odblokowania użyłem MiFlashUnlock w wersji chińskiej (MiFlashUnlock_1.1.0118.1) i wydaje mi się że punkt 6 jest kluczowy. Wszystko oczywiście zrobione na China Developer ROM po poradniku ze śmieciowego Stable 8.0.5.0.0 (MBECNDG) potem jak się odblokował poszło dalej bez problemowo i mam MiuiPolska.
kyniu Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 a wyłaczyłeś podpisywanie sterowników w windowsie i uruchamiałeś miflash jako administrator?
Grzegorz K Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 a wyłaczyłeś podpisywanie sterowników w windowsie - NIE uruchamiałeś miflash jako administrator - NIE wszystko zrobiłem na WINDOWS 10 PRO, ale podłączyłem telefon po raz pierwszy do kompa w fastboot żeby sprawdzić czy jest zablokowany w "Minimal ADB and Fastboot" według tego poradnika https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera i się sam zainstalował nic nie robiłem ze sterownikami.
DAROMV6 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2017 miflash uruchamiałem jako administrator hmm , może to jakaś pierdoła na którą nie zwróciłem uwagi, może o tym informacji nie znalazłem lub coś po str. komputera Przekazałem go do jednego z obeznanych w temacie użytkowników i z informacji - ponoć wszystko się udało zrobić Na razie dziękuję za zaangażowanie, zainteresowanie tematem i odpowiedzi
mrosi Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi