Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, chciałbym zaktualizować swojego  MIUI 8.0.5.0 przez aplikację na wyższą, ale wyskakuje mi brak aktualizacji... Gdzie mój znajomy ma ten sam telefon, a ma nowsze oprogramowanie. Dlaczego? jak mam to zrobić, żeby mi znalazło?

z góry dzięki za pomoc

15933993_1393303200722360_793335077_o.png

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, BartManiak napisał:

Kate

To możesz spróbować ręcznie. Pobierasz cały rom "Full rom pack" Stable stąd: http://en.miui.com/download-301.html#449 

Wgrywasz zipa romu do telefonu i uruchamiasz aktualizację z pliku. ostatni stable to 8.1.1, a ty masz 8.0.5

A tak na marginesie to napisałeś posta w dziale Redmi 3/pro a ty masz Redmi Note 3 pro SE, to zupełnie inny telefon i dział.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
2 minuty temu, BartManiak napisał:

Dzięki, ale ja nie mam wersji SE.

No to się musisz zdecydować, bo piszesz że masz kate, a kate to właśnie SE.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, BartManiak napisał:

a czym SE się różni od zwykłego pro3? bo to jest kate

Tym że jest wersją dystrybuowaną przez ABC Data, ma trochę inne wymiary, ma pasmo b20 (800MHz) LTE i ma inne romy. Jak mówisz że kate to na pewno SE. Zwykły Redmi note 3 pro to kenzo. A jeszcze kate czyli SE ma na pudełku napisy po angielsku, kenzo ma po chińsku.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)

Czyli lepsza wersja od zwykłego note 3 pro :) Dzięki

ps. A nawet nowszej wersji nie ma MIUI na xiaomi? Wydawało mi się, że są 

Edytowane przez BartManiak
Opublikowano
11 minut temu, BartManiak napisał:

Czyli lepsza wersja od zwykłego note 3 pro :) Dzięki

ps. A nawet nowszej wersji nie ma MIUI na xiaomi? Wydawało mi się, że są 

Jest nowsza wersja ale z innej linii romów, global dev której opisanym wcześniej sposobem nie wgrasz, bo ty masz rom z linii global stable. Rom Global dev możesz wgrać ale MiFlashem w trybie download i pobierając rom fastboot. Możesz też odblokować bl i wgrać rom xiaomi.eu. Musisz poczytać poradniki i dział twojego telefonu.

Opublikowano
11 minut temu, BartManiak napisał:

Dobrze, a powiedz mi czy to się opłaca robić? Jest sens? Czy te oprogramowania nie różnią się aż tyle.

Poczytaj w dziale dla twojego telefonu i popytaj jego użytkowników. Na pewno jest sens przynajmniej z aktualizować do najnowszej wersji twojego romu, czyli to z linku który wcześnie podałem.

Opublikowano
4 minuty temu, BartManiak napisał:

Już to zrobiłem, i wszystko super działa. Dzięki! 

To przynajmniej wiesz już że twój telefon to Redmi Note 3 pro SE vel "kate"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...