Jump to content

Nagrywanie rozmów

Klaman

Recommended Posts

Wersja MIUI: Galaxy S3 / MIUI 4.3.14 (4.2.2)

Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu

Opis znalezionego błędu

Jak niektórym chyba wiadomo – przegapiłem problem z nagrywaniem rozmów na porcie 4.2.2. Dowiedziałem się po tym, kiedy faktycznie potrzebowałem posiąść dowód w postaci nagrania. :( Mocno poirytowany wróciłem do MIUI na 4.1. Niestety – albo już nie pamiętam, że tak było albo po prostu po przesiadce coś się skisiło i ta wersja działała koszmarnie na moim S3 (lagi, ścinki, ciągłe odświeżanie pulpitu, etc.). Zmieniałem kernele – nic to nie dało. Po kilku tygodniach nie wytrzymałem i postanowiłem kolejna przesiadkę – ponownie na 4.2.2, licząc na to, że po prostu wyłączę opcję nagrywania rozmów (bo i tak nie działa) i zastąpię ją jakąś appka z Play Store. Jak postanowiłem – tak też zrobiłem. Na pierwszy ogień poszło ACR (najfajniejsze możliwości z pierwszych wylistowanych). Ok – możliwości są, ale nie nagrywa. Oczywiście sypał komunikatami, że nie wszystkie telefony umożliwiają nagrywanie, etc. Pogmerałem w konfiguracji – zaczął nagrywać, ale oczywiście tylko z mikrofonu, skutkiem czego mnie słychać, a rozmówcę dopiero wtedy, kiedy zestaw audio rozkręcony jest na maksa. Każdy się chyba domyśla, jak się słucha takiej rozmowy. :) Dodam tylko, że smartfon nie daje takiej mocy dźwięku, żeby rozmówcę było na nim słychać, więc minimum to komp z zewnętrznymi głośnikami. Sprawdziłem naście innych aplikacji. Jeśli w ogóle nagrywają, to wszystkie przez mikrofon a nie z linii. Przy okazji poczytałem na forach tematy o nagrywaniu i ciągle jako problem stawiani są producenci telefonów. Co dziwne – w komentarzach pod konkretnymi aplikacjami, które przesortowałem w kontekście tego samego modelu smartfona, są też takie, w których ludzie zachwycają się, że „w końcu jedyny, który nagrywa na S3”. Oczywiście wszystkie je sprawdzałem – efekt jak wyżej. Że to nie wina telefonu jako urządzenia, to wiadome – w końcu MIUI na 4.1 potrafi nagrać normalnie słyszalną rozmowę.

Czy ktoś z Was odnalazł program (jakikolwiek – nawet z zerowymi możliwościami konfiguracyjnymi), który na S3 obutym w MIUI 5 na 4.2.2, potrafi nagrać poprawnie rozmowę, w której na tym samym poziomie głośności słychać obydwu rozmówców?

Czy osobom uczestniczącym w forach XDA czy MIUI, wiadomo coś, czy to nieszczęsne nagrywanie rozmów jest w ogóle brane jeszcze pod uwagę jako problem do naprawienia, czy może programiści mają to w d…?

Logcat

Dodatkowe informacje

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...