Farr Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: logujesz się na konto Xiaomi i odblokowujesz jeśli masz zgodę. Potem reboot i powinien wstać. Ok.. Nie przypominam sobie abym robił tam konto - telefon kupiłem z 2 lata temu Ale spróbuję..
QWERTY1234567 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witam, chciałem dziś zrobić aktualizajcję MIUI do mi4c. Pobrałem najnowsze z tej strony w .zip przesłałem na telefon w opcjach aktualizajcji wybrałem zainstaluj z .zip i się zaczeło. Telefon zaczął mrygać znakiem M1 i po godzinie nic się nie działo. Zrobiłem kombinację power+volume+ i nic. Proszę o pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zablokowałeś bootloader, odblokuj go w fastboot i będzie działać.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Fastboot to vol- i power. przytrzymaj długo, musi zadziałac.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ściągnij miunlock, zaloguj się na konto Xiaomi, odblokuj. Potem reboot i będzie działać.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Narzędzie do odblokowania bootloadera. Pierwsza aktualizacja na nowego androida blokuje bootloader, trzeba go odblokować. http://en.miui.com/unlock/download_en.html Upewnij się że masz zgodę na odblokowanie bootloadera.
QWERTY1234567 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Da się obejść ten unlock? Nie chcę czekać 10 dni.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Zgoda powinna przyjść w kilka, max kilkanaście minut. Potem już odblokowac i będzie działać. Unlocku nie obejdziesz, chyba że chcesz zainstalować jakiś chiński rom ;p @QWERTY1234567 w ogóle masz zgodę na odblokowanie bootloadera? http://en.miui.com/unlock zaloguj się na konto Xiaomi i sprawdź Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Orjon
c-y-r-u-s Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Telefon miał wersje stable miui7 android 5 wolno działał i chciałem mu wgrac miui 9 polska ale nie dało sie jakaś weryfikacja w recovery . ładował sie długo ale reagował na fastboot i na recovery/ Zainstalowałem jakieś cuda z app storę chińskiego i po wyłączeniu nie reaguje ani na ładowarkę ani nie włącza się ani fastboot ani recovery. N a PC wyskoczył caresuite emergency downoload czy jakoś. Miflash nie widzi go .
towdy144 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam Mam problem z moim xiaomi mi4c po wgraniu miui dokładnie tak się nazywa xiaomi.eu_multi_MI4c_7.12.28_v9-7.0 na mój telefon z androidem lolipop i tu zobaczyłem że jest problem bo ta wersja miui jest na android 7 tel się nie uruchamia i komputer go nie widzi. Proszę o pomoc co mogę zrobić
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Odpal tel w trybie fastboot i odblokuj bootloader. Potem ruszy. Po odblokowaniu bootloadera pamiętaj o wgraniu nowego twrp pod andka 7, bo nie będziesz mógł bez tego zrobić kolejnych aktualizacji.
Rekomendowane odpowiedzi