Zexon72 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) I końca zabawy w odsyfianie nie widać. Lada dzień zacznie się wysyp Redmi 4a, 4 i 4pro z "Global", a przed świętami rynek wchłoną tego sporo... Cóż sprzedawców interesuje tylko sprzedaż, a później...bujaj się... Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Zexon72
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 5 minut temu, Zexon72 napisał: I końca zabawy w odsyfianie nie widać. Lada dzień zacznie się wysyp Redmi 4a, 4 i 4pro z "Global", a przed świętami rynek wchłoną tego sporo... Cóż sprzedawców interesuje tylko sprzedaż, a później...bujaj się... Najgorsze jest to, że na tych syfmiui telefon prawie nie nadaje sie do uzytku, przynajmniej ja tak mialem na mi4c z banggood, dzialalo dobrze do momentu odpalenia youtube ;], wiec na prawde nie rozumiem tej polityki wgrywania tego badziewia, a jak juz wgrywaja to badziewie to chociaz odblokowali by bootlader przy okazji ;]
0 Zexon72 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: a jak juz wgrywaja to badziewie to chociaz odblokowali by bootlader przy okazji ;] Widać światełko w tunelu - RedmiPro dostaje syfmiui, ale u Goldwaya bootloader jest unlock (no prawie zawsze)
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 17 minut temu, Zexon72 napisał: Goldwaya bootloader jest unlock Nie przepadam za tym goldwayem jakos ;]
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie przesadzajcie, jeśli ktoś ma pracujący narząd w główce to opanuje system w kilka godzin. Mi4C od Goldwaya postawiłem w 15-20 minut, wcześniej poinstalowałem wszystko, telefon naładowany, pod kabel i heja. Ale problem w tym, że ludzie masowo kupują bo TO TANIE I TAKIE DOBRE telefony. I tylko dlatego. Ja kupiłem, bo wiedziałem, że trzeba zmienić system ale z racji iż lubię informatykę to po prostu kolejne wyzwanie. A jak ktoś się boi to ma już polską dystrybucję w sklepach i tam sobie kupi.
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Mi4C od Goldwaya postawiłem w 15-20 minut bo mi4c to chyba jedyny telefon ktory w 20 minut mozna odblokowac bootloader i zainstalować xioami.eu 1
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Przed chwilą, kamillm napisał: bo mi4c to chyba jedyny telefon ktory w 20 minut mozna odblokowac bootloader i zainstalować xioami.eu Dlatego napisałem "kilka godzin" normalnie a dopiero potem o Mi4C Redmi Note 2 miał taką samą sytuację, tylko tam nawet blokady bootloadera nie było. Od razu flash z poziomu telefonu był, piękna sprawa.
0 Zexon72 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 3 minuty temu, galakty napisał: A jak ktoś się boi to ma już polską dystrybucję w sklepach i tam sobie kupi. I jest spore prawdopodbieństwo, że kupi... z dokładnie tym samym syfem, co w Chinach ;)))
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Przed chwilą, Zexon72 napisał: I jest spore prawdopodbieństwo, że kupi... z dokładnie tym samym syfem, co w Chinach ;))) Nie mów, że nie mają Globala?
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Nie mów, że nie mają Globala? wydaje mi sie ze w polskiej dystrybucji sa tylko z globalem i takie softy tam siedza, bez syfu
0 Zexon72 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 @kamillm @galakty czy my aby nadal rozmawiamy o Mi4c ?? ;)))) Do Mi4c nie istnieje żaden Global - chyba że mam pomroczność starczą a no i ABC Data nie ma go w dystrybucji...
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, Zexon72 napisał: @kamillm @galakty czy my aby nadal rozmawiamy o Mi4c ?? ;)))) Do Mi4c nie istnieje żaden Global - chyba że mam pomroczność starczą a no i ABC Data nie ma go w dystrybucji... Nie nie, my rozmawiamy teraz ogolnie o dostepnych telefonach w polskiej dystrybucji, mi4c nie bedzie u nas bo nie ma globala. Taki maly offtop sie zrobil
0 galakty Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 3 minuty temu, Zexon72 napisał: @kamillm @galakty czy my aby nadal rozmawiamy o Mi4c ?? ;)))) Do Mi4c nie istnieje żaden Global - chyba że mam pomroczność starczą a no i ABC Data nie ma go w dystrybucji... Nie O telefony, które są oficjalnie sprzedawane w Polsce, czyli teraz 3-4 sztuki? One muszą mieć Globala tak? Bo z Twojej wypowiedzi wynikło, że mogą mieć syfmiui. O Januszach Technosach itp nie wspominam bo to gorszy aliexpress
0 Zexon72 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) @galakty Przyznam, że z Technosem mam raczej dobre skojarzenia - zamawiałem tam kilka telefonów dla znajomych - głownie czarne Mi5, kiedy Goldway ich nie miał i przychodziły zafoliowane z czystym China Stable. No, ale może miałem po prostu farta - są też tacy, co AZE chwalą Faktycznie lekki offtop nam się zrobił - napiszę do moderacji, co by nasze wolne myśli wyciął i do Hyde Parku wrzucił Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Zexon72
0 kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 @Zexon72 co do Technosa ostatnio ktos pisal na forum, ze oddal tel do naprawy, telefon wrocil od Technosa problem nadal wystepowal, a Technos nawet nie chce mu napisac co bylo naprawiane, zadnego protokolu z naprawy. Takze..... miales farta No no napisz, niech przeniosa
Pytanie
Zexon72
I końca zabawy w odsyfianie nie widać. Lada dzień zacznie się wysyp Redmi 4a, 4 i 4pro z "Global", a przed świętami rynek wchłoną tego sporo... Cóż sprzedawców interesuje tylko sprzedaż, a później...bujaj się...
Edytowane przez Zexon7214 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi