Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten sklep z tego co kojarzę cieszy się niezłą reputacją. W każdym razie, ja już MI-3 mam, ale Chinki wciąż mnie molestują różnego rodzaju ofertami, z którymi nie mam co robić, także postanowiłem się podzielić :).

Opublikowano

@Bartek napisane w opisie jest ze to wersja SCDMA, 3g nie dziala w Polsce... WCDMA ma byc...dlatego tyle kosztuje ehhh...

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam takie pytanie, czemu za wszelką cenę szukacie najtańszych (aż do przesady ofert) zamiast dozbierać jak człowiek do ceny z ibuygou.com czy xiaomiworld?

A nawet jak już to czemu do jasnej ciasnej nie patrzycie na specyfikację? Przecież na miuipolska jest podana specyfikacja (zakładka Xiaomi). Tak trudno sobie porównać?

I na serio oczekujecie od 280 dolarów oryginalnego produktu?

Być może to oryginał ale jak ja widzę w specyfikacji jeden jedyny błąd to daruję sobie sprzedawcę (a tu widzę co najmniej 3 błędy).

Sprzedawca powinien wiedzieć co sprzedaje.

Ze specyfikacji z tego linka wynika, że albo jest to Tegra albo kopia na Mediateku.

Chcesz mieć tanio? Bierz. A nawet kup dwa. Najwyżej pograsz z kolegą w ping ponga.

Opublikowano
Chcesz mieć tanio? Bierz. A nawet kup dwa. Najwyżej pograsz z kolegą w ping ponga.

Leci THX za tą odpowiednią ciętą ripostę :lol:

Opublikowano

Wersja 64GB jest w chinach za 2500¥ co daje ~400$. Jaki zysk ma taki sklepik sprzedając sprzęt który kosztuje trochę ponad 400$ za 280$?

Koniec końców dużo taniej niż na ibuygou nigdzie nie będzie a to jest pewny sklep jak na razie.

Opublikowano
Wersja 64GB jest w chinach za 2500¥ co daje ~400$. Jaki zysk ma taki sklepik sprzedając sprzęt który kosztuje trochę ponad 400$ za 280$?

Koniec końców dużo taniej niż na ibuygou nigdzie nie będzie a to jest pewny sklep jak na razie.

Nie rozumiesz jednej sprawy, to że ten telefon w Polsce nie podziała.

Xiaomi robi wersje dla Chińczyków i na np. Europe.

To co wkleiłeś, to telefon na rynek Chiński (tam zadziała).

Chcesz to kupuj, będziesz miał 'telefon' do grania, bo na pewno z niego u nas nie zadzwonisz.

p.s. telefony na rynek chiński są tańsze, o wiele niż na rynek np. europejski.

Czy już rozumiesz skąd ta cena ?:)

Opublikowano

Glupoty. Zadzwonisz wejdziesz do internetu itd. na 2g...

Tylko i wylacznie nie bedziesz mial 3g...

Bezsens...

Opublikowano

Nie rozumiesz jednej sprawy, to że ten telefon w Polsce nie podziała.

Xiaomi robi wersje dla Chińczyków i na np. Europe.

To co wkleiłeś, to telefon na rynek Chiński (tam zadziała).

Chcesz to kupuj, będziesz miał 'telefon' do grania, bo na pewno z niego u nas nie zadzwonisz.

p.s. telefony na rynek chiński są tańsze, o wiele niż na rynek np. europejski.

Czy już rozumiesz skąd ta cena ?:)

Że jak? Nie rozumiem, piszesz coś a nawet nie upewnisz się czy w ogóle masz rację. Czemu nie wejdziesz sobie na xiaomi.com przed napisaniem posta w którym na dwie poruszane kwestie, dwie są błędne?

MI3 TD-SCDMA i WCDMA 64GB są w tej samej cenie 2499 Yuanów.

I żaden telefon Xiaomi nie jest na rynek europejski. Oni mają gdzieś Europę.

To, że przy imporcie telefon sprowadzony na rynek europejski jest droższy to już jest oczywiste bo dochodzi pośrednik, certyfikaty, a niekiedy VAT.

Ale ponownie. Nikt tu na forum nie ma telefonu Xiaomi z rynku europejskiego. Wszyscy mają telefony kupione w Chinach na rynek Chiński (ibuygou.com jest w Szanghaju).

I btw: telefon TD-SCDMA działa w Polsce/Europie. Nie ma tylko przesyłu danych w technice WCDMA (nasze 3G).

Opublikowano
Ja mam takie pytanie, czemu za wszelką cenę szukacie najtańszych (aż do przesady ofert) zamiast dozbierać jak człowiek do ceny z ibuygou.com czy xiaomiworld?

Naprawdę, nie potrafisz sam sformułować sobie odpowiedzi na pytanie "dlaczego ludzie szukają tańszych ofert"?

Ja za mojego MI-3 dałem prawie $100 mniej, niż był na ibuygou w momencie, kiedy go kupowałem, także pozwolę się nie zgodzić. Kwestia "pewności" jest odrębna, na pewno jeśli liczymy, że ktoś będzie w razie czego honorował naszą gwarancję - ibuygou.com jest w tej kwestii najpewniejsze.

Z mojej strony EOT.

Nikogo nie zachęcam do zakupu telefonu z wrzuconej przeze mnie oferty - ot, zapostowałem ją jako ciekawostkę.

Opublikowano

Naprawdę, nie potrafisz sam sformułować sobie odpowiedzi na pytanie "dlaczego ludzie szukają tańszych ofert"?

Potrafię, ale zadaję pytanie by ktoś sam sobie na to odpowiedział. To zmusza do myślenia. Prawda?

Nikogo nie zachęcam do zakupu telefonu z wrzuconej przeze mnie oferty - ot, zapostowałem ją jako ciekawostkę.

Żadna w tym ciekawostka. Ot podróbka albo dziwnie tani model TD.

Takich tematów było już kilka na forum i nie warto za każdym razem zakładać nowego jak się widzi taką cenę.

Opublikowano
Glupoty. Zadzwonisz wejdziesz do internetu itd. na 2g...

Tylko i wylacznie nie bedziesz mial 3g...

Bezsens...

Ok, siedź na 2g, też mam nokię 3310 ;>

Opublikowano

@Robert nie o to chodzi, wiem ze telefon scdma to wyrzucenie pieniedzy w bloto ale bedziemy mogli dzwonic, pisac, wejsc na internet w mozolnej predkosci. :) ja siedze na LTE ;)

Opublikowano

Robert, nie wiem po co ta lekka aluzja. Lalo się odniósł do Twojej wypowiedzi, gdzie stwierdziłeś, że nie zadziała w Europie.

Zadziała, ale właśnie w paśmie 2g. I jak Lalo napisał, to bezsens...

Tapnięte z mojego Mi2S.

Opublikowano

hm...

Z tym promowaniem ibuygou.com to lekka przesada...

Kupowalem u nich dwie szt MI3W 64, chwile po tym jak sie pojawily w sprzedazy....

Musze przyznac, ze oba dotarly w dobrej kondycji, i ciesze sie uzytkowaniem, ALE,....

nie obylo sie bez problemow---

a i wyjasnienia problemow zajely dwa tygodnie--- notorycznie maja problem z odpisywaniem na emaile--- proponuja chat online w godzinach kiedy EU pracuje, badz wybiera sie do pracy.... a na koniec zapomnieli dodac SORRY (nie wiem jak to w mandarynskim :) )

Reasumujac--- trzeba sie przyzwyczaic do innej obslugi klienta... i nie denerwowac sie... Tak jak u mnie-- wszystko sie w koncu wyjasnilo....

ale--- zastanowie sie po raz kolejny zanim cos zamowie u nich...........

ps. Do ACID'a --- na wszytko powyzsze mam dokumantacje w postaci email, zapisow chat, zamowien i rachunkow...

Opublikowano

Akurat takie podejście do klienta, nie dziwi mnie bardzo. "Ryżowe ludki" nie przejmują się bardzo jakością obsługi. Nie dystrybuują nic oficjalnie na Europę, więc jak ktoś zamarudzi trochę - to oleją na swój sposób. Mają mega popyt u siebie i to jest dla nich ważne.

Nie twierdzę, że w ogóle się nie da nic na spokojnie kupić z Chin.....Wszystko się da - ale trzeba się przyzwyczaić do ich specyficznego podejścia do klientów, np. z EU

Opublikowano

Wszystkim zainteresowanym kupowaniem na stronie topitshopping.com szczerze odradzam - jeżeli nie chcecie stracić pieniędzy.

Ceny podane na stronie są po to aby przyciągnąć uwagę potencjalnej ofiary. Tak jak przyciągnęły moją ^^ :P.

Niestety po złożeniu zamówienia na kilka tysięcy $ z kasą się pożegnałem. Najpierw pisali, że nie mają jeszcze przelewu, potem gdy się ich postraszyło zgłoszeniem na policje to przelew się znalazł. Następnie powiadamiają, że nie mogą zrealizować zamówienia bo koszt towaru jest większy niż Ci podali :lol: . Chcesz zwrotu kasy ale niestety zawsze coś stroi na drodze. A to nie mogą zrobić przelewu bankowego, a to nie mają wystarczającej kasy na koncie paypalowym i tak moja tydzień, dwa :x a kasy nie ma. Sprawa pewnie trafi na policje do HK ale i gliniarze i tak nic z tym nie zrobią. Akta polecą na stertę innych niewyjaśnionych spraw.

Także odradzam kupowania na topitshopping.com.

Pozdrawiam

Opublikowano

... kilka tysięcy $? Coś Ty tam kupował?

Wystarczy sobie porównać ceny u nich a u producenta (np. Xiaomi) a widać, że przecież nie ma cudów by sprzedawać telefon poniżej ceny samego producenta.

Opublikowano

Były to zamówienie firmowe, hurtowe więc kwota stosunkowa większa. Nie zwracałem uwagi na telefony ponieważ nie one były przedmiotem mojego zainteresowania. To co mnie interesowało miało niewiele niższe ceny od tych na rynku.

Oczywiście było kilka przesłanek, które wzbudziły moje podejrzenia ale w starciu z tym, że znalazłem ich na alibabie, mieli gold supliera i dodatkowo przeszli weryfikacje przez pracownika alibaby i firmę trzecią, moja nieufność opuściła mózg i zatrzasnęła za sobą drzwi. Dodatkowo ceny, które znajdują się u nich na stronie obowiązują przy zamówieniu min. 50 szt. danego towaru.

Sprawa cały czas jest w toku, staram się jakoś odzyskać pieniądze, ale większych nadziei nie mam.

Może sam wskoczę w samolot polecę do HK i znajdę skurczybyka na własną rękę 8-)

Opublikowano

Coś w tej ofercie powżanie nie gra. Przecież wersja ze Snapdragonem to WCDMA, a TD jest z Tegrą.

Poza tym 3050 mAH removable battery i Card Slot TF card :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...