Daviteusz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Team Win Recovery Project to niestandardowy tryb recovery na urządzenia z Androidem. Umożliwia tworzenie kopii zapasowych i przywracanie danych, flashowanie niestandardowych ROMów, naprawianie uszkodzonych systemów plików i rootowanie urządzenia. Dowiedz się więcej o TWRP tutaj: https://twrp.me/about/ SCREENY - CECHY - Wsparcie MTP - Wsparcie USB-OTG - Hardware Qualcomm-based full-disk encryption support ( ext4 & f2fs ) - Wsparcie dla f2fs (Odczyt, Zapis, Format, Kopia zapasowa & przywracanie) - Więcej partycji w nandroid backup (fstab) - ADB Root - Pełne wsparcie SELinux - Zbudowano ze źródeł 8.1 INFORMACJE ---- ŹRÓDŁO - https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/recovery-twrp-xiaomi-redmi-note-3-t3567103 ---- WSPÓŁPRACA - Gerrit dla TWRP: http://gerrit.omnirom.org/ - Gerrit dla oficjalnie wspieranych urządzeń: http://gerrit.twrp.me/ DOWNLOAD - TWRP.ME - TWRP Recovery - PLAY STORE - Official TWRP App INSTALACJA ---- *.IMG (Przez TWRP) 1 Wrzuć obraz na telefon i uruchom TWRP Recovery 2 Install > install image > twrp.....img > swipe to flash > reboot recovery ---- *.IMG (Przez fastboot) 1 Uruchom telefon w tryb fastboot, i wpisz komendy: -- fastboot flash recovery nazwa_pliku.img -- fastboot boot nazwa_pliku.img 2 Recovery zostanie uruchomione. ---- TWRP MANAGER (Aplikacja) 1 Pobierz TWRP Manager (root) ze sklepu. Po uruchomieniu zatwierdź uprawnienia ROOT 2 Device name ---> Wpisz: kenzo i wybierz Xiaomi Redmi Note 3 (kenzo) 3 Recovery Version to install ---> twrp-3.X.X-X-kenzo.img 4 Zaakceptuj komunikat wybierając YES Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Daviteusz 1
Yokosa Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mam już zainstalowane ZXC TWRP od kilku dni. Jednak mam z nim mały problem. Aby wejść do twrp włącza się telefon z vol+ i po pojawieniu się loga MI trzeba puścić włącznik, wtedy powinno przejść do twrp. Jednak u mnie to nie działa jedyna opcja to przez fastboota komendą "fastboot boot recovery.img" Jakieś pomysły ?
dadi11 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mam już zainstalowane ZXC TWRP od kilku dni. Jednak mam z nim mały problem. Aby wejść do twrp włącza się telefon z vol+ i po pojawieniu się loga MI trzeba puścić włącznik, wtedy powinno przejść do twrp. Jednak u mnie to nie działa jedyna opcja to przez fastboota komendą "fastboot boot recovery.img" Jakieś pomysły ? fastboot flash recovery recovery.img i spróbuj jeszcze razSent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1
Yokosa Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 1 godzinę temu, dadi11 napisał: fastboot flash recovery recovery.img i spróbuj jeszcze raz Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro Dziękuje za pomoc, teraz wszystko dobrze się włącza. Coś musiało się za pierwszym razem źle wgrać.
Daviteusz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 @Yokosa jeśli będziesz zmieniał na inne recovery to zrób to tak samo jak teraz wgrałeś. Nie wiem czemu ale ZCX nie wgrywa ich poprawnie i po restarcie nie ma żadnego 1
flexeii Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) @Daviteusz Skusiłeś mnie na ZCX TWRP. Chciałbym tylko zapytać o: "Wejdź w "Ustawienia" i zaznacz: - Disable Boot-System DM-Verify i Support MIUI-OTA" 1) Za co odpowiada pierwsza funkcja do zaznaczenia? Skoro trzeba ją zaznaczyć to zaznaczę. 2) Używam tylko romu xiaomi.eu więc konieczne jest zaznaczanie Support MIUI-OTA skoro i tak jestem na xiaomi.eu? Edytowane 30 Grudnia 2016 przez flexeii
Daviteusz Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) @flexeii na xiaomi.eu nic nie musisz zaznaczać. Te opcje są tylko dla Global/China Dev/Stable. Napisałem o tym Na tych stock romach włączenie opcji disable dm-verify pozwala na modyfikowanie plików systemowych w tym modyfikację apek itp. Edit: Dodam tą informację jeszcze przy konfiguracji. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Daviteusz 1
flexeii Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 2 godziny temu, Daviteusz napisał: @flexeii na xiaomi.eu nic nie musisz zaznaczać. Te opcje są tylko dla Global/China Dev/Stable. Napisałem o tym Na tych stock romach włączenie opcji disable dm-verify pozwala na modyfikowanie plików systemowych w tym modyfikację apek itp. Edit: Dodam tą informację jeszcze przy konfiguracji. Dzięki za wyjaśnienie!
Daviteusz Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) . Edytowane 25 Lutego 2018 przez Daviteusz
spluwicho Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 obecnie jestem na ZCX TWRP OD: BY~XM ale kiedy chce przejsc na TWRP 3.0.3-0 | dadi11 kazuje mi podać hasło I nie widzi żadnych plików w pamięci?
djchester22 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 A może ktoś powiedziec dlaczego nie moge wgrac tego recovery. Wyskakuje takie cos:
mariusz.ur Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 4 minuty temu, djchester22 napisał: A może ktoś powiedziec dlaczego nie moge wgrac tego recovery. Wyskakuje takie cos: A co pokazuje po wpisaniu fastboot oem device-info ?
djchester22 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czyżby zablokował sie bootloader??
mariusz.ur Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tak , zablokowany bootloaderWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
djchester22 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dobra i wszystko jasne. Tylko bardzo dziwne że mi zablokowało jak wgrywam tylko MIUI Polska. Ale cóż, już odblokowany i wgrane nowe recovery
Daviteusz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) No zdarza się. Widocznie zależy z jakiego romu wgrywałeś. Może był to stary global i aktualizacja bootloadera spowodowała jego zablokowanie Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Daviteusz
djchester22 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Aktualizuje tylko Miui polska. Wiec bardzo to jest dziwne. Ale teraz już wszystko ok. Wysłane z mojego Redmi Note 3
flexeii Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 @Daviteusz Chciałbym się jeszcze spytać (ponieważ nie znalazłem nigdzie informacji) o partycję "cust". Za co ona odpowiada? Wyświetla się jako jedna z opcji wipe'wania, a nigdy się nie spotkałem z tą partycją w poprzednich TWRP które używałem.
Daviteusz Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2017 @flexeii nigdy się nie interesowałem co to za partycja Z tego co widzę to są tam informacje na jaką lokalizację (region) jest MIUI.Pliki na na nią są wgrywane podczas instalacji globala lub xiaomi.eu. Jeśli używasz CM/AOSP to bez problemu możesz ją formatować bo już to robiłem.Nie spotkałeś się bo tylko zcx jest przystosowane pod miui i wykrywa • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • 1
flexeii Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Tak w zasadzie to jest chyba pierwsze TWRP zrobione także dla Kate? Ponieważ wczeeeśniej przeszukując xda nie znalazłem nic dla Kate. Druga sprawa. Gdy wyszło oficjalnie xiaomi.eu dla Kate wtedy w ogóle nie było żadnego TWRP dla "Kaśki"? Więc w sumie jak ludzie wgrywali wtedy xiaomi.eu dla Kate skoro nie było żadnego TWRP? Przecież nie można wgrać TWRP od Kenzo na Kate, nie mylę się? Taka rozkmina mnie naszła.
Daviteusz Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) . Edytowane 25 Lutego 2018 przez Daviteusz
Daviteusz Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) . Edytowane 25 Lutego 2018 przez Daviteusz
Kamil Kupiec Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 W folderze twrp mam dwa podfoldery new i old. Zajmują ponad 1gb każdy. Czy są one potrzebne do prawidłowego funkcjonowania telefonu?
Daviteusz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) @Kamil Kupiec w którymś z tych folderów jest backup ROMu. Jeśli masz globala i ZCX TWRP to nie usuwaj, przy aktualizacjach miui i tak te pliki się tam stworzą. Jeśli nie masz ZCX to śmiało możesz wywalić bo jest to pozostałość po backupach ota. Jeśli jesteś na xiaomi.eu to usuń i w TWRP wyłącz "Support MIUI-OTA". EDIT: Poprzednie posty tyczyły się innych recovery. Wątek został wydzielony. Proszę nie sugerować się poprzednimi postami. Edytowane 25 Lutego 2018 przez Daviteusz
Rekomendowane odpowiedzi