mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Mam problem z redmi 3s. Kupiony w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Mam internet moblilny, natomiast telefon nie łączy się z nim. Internet mam tylko przez wifi. Restarowanie telefonu też nie pomaga. Czy ktoś miał podobny problem??Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 38 minut temu, mirela napisał: Mam problem z redmi 3s. Kupiony w oficjalnej dystrybucji w Polsce. Mam internet moblilny, natomiast telefon nie łączy się z nim. Internet mam tylko przez wifi. Restarowanie telefonu też nie pomaga. Czy ktoś miał podobny problem? Najprawdopodobniej kwestia ustawień, ewentualnie zbyt starej karty sim (przy braku LTE). Nie napisałaś jaki rom i jaka sieć, bo niektóre sieci wymagają ręcznej konfiguracji APN-ów.
mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Najprawdopodobniej kwestia ustawień, ewentualnie zbyt starej karty sim (przy braku LTE). Nie napisałaś jaki rom i jaka sieć, bo niektóre sieci wymagają ręcznej konfiguracji APN-ów.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaSieć PlusWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 A sieć? Masz niby najnowszy global stable, nie powinno być problemu z danymi mobilnymi na tym romie (niektórzy mają problem z przejściem z 2G do 3G lub 4G ale to inna kwestia). Musisz sprawdzić ustawienia karty sim czy włączone dane mobilne i ewentualnie APN. 5 minut temu, mirela napisał: Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Sieć Plus Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka To w Plusie trzeba chyba ręcznie APN-y ustawić, musisz poszukać, było na forum i na ich stronach też powinno być. W Play to się samo konfiguruje.
mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 A sieć? Masz niby najnowszy global stable, nie powinno być problemu z danymi mobilnymi na tym romie (niektórzy mają problem z przejściem z 2G do 3G lub 4G ale to inna kwestia). Musisz sprawdzić ustawienia karty sim czy włączone dane mobilne i ewentualnie APN. To w Plusie trzeba chyba ręcznie APN-y ustawić, musisz poszukać, było na forum i na ich stronach też powinno być. W Play to się samo konfiguruje.To znaczy do salonu Plusa mam przejść, czy na obsługę kluenta dzwonić?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Przed chwilą, mirela napisał: To znaczy do salonu Plusa mam przejść, czy na obsługę kluenta dzwonić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Nie ustawić ręcznie jak tu napisane: http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Jakby nadal nie działało to wtedy trzeba do nich uderzyć po wyjaśnienie dlaczego.
mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zrobiłam zgodnie z podanymi krokami.... Odpowiedź: brak ustawień dla telefonu. Przejdź do konfiguracji ręcznej.Wg kroków podanych w konfiguracji ręcznej nie mogę skonfigurować telefonu, bo w xiaomi nie ma tych opcji. Przynajmniej nie widzę ich.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Blom Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jak nie ma jak są? http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ustawienia -> sieci komórkowe -> wybierasz SIM dla której chcesz skonfigurować -> punkty dostępu -> + nowy APN.
mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jak nie ma jak są?http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ustawienia -> sieci komórkowe -> wybierasz SIM dla której chcesz skonfigurować -> punkty dostępu -> + nowy APN. Doszłam już do tego.... Wpisuję, restartuję i nic.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Blom Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Usuń wszystkie APN jakie masz, zrestartuj, i skonfiguruj jeszcze raz. aha, gdzieś mi się obiło o oczy, że w nazwie APN "Plus" musi być na końcu spacja, żeby działało.
mirela Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Usuń wszystkie APN jakie masz, zrestartuj, i skonfiguruj jeszcze raz. aha, gdzieś mi się obiło o oczy, że w nazwie APN "Plus" musi być na końcu spacja, żeby działało. I nic.... Idę jutro do plusaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Po co iść. Zadzwoń na infolinieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Deggial Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 A tak z pytań typu głupie: a włączyłaś przesyłanie danych?
mirela Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Po co iść. Zadzwoń na infolinieWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu TapatalkaBlondi nie jestem włączyłamWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi