Marjan Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Panowie doradźcie czy to norma w Note 4. Zakupiłem go nowego, jeszcze nawet nie zainstalowałem karty SIM mam jedynie włączone WIFI, FACEBOOK i praktycznie to wszystko z aplikacji oprócz fabrycznych z wersją softu GLOBAL, odrazu po zakupie wykryło mi aktualizację przez Wifi więc zaktualizowałem. Telefon ładuje się do pełna przez około 3 godziny, przy 100% naładowania (informacja FULL) odłaczam telefon i dosłownie po około 2minutach użytkowania już jest 99%, za minutę 98% a dodam ponownie że jedynie włączone Wifi bez karty SIM, odłożyłem go na 10 min - 97% bateria ucieka w oczach czy to normalne? W sensie jakiś bug w kwestii % akumulatora czy coś jest nie tak ? Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Marjan
friquu Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zobacz s ustawieniach WiFi, czy nie masz włączonego automatycznego skanowania. WiFi - ustawienia zaawansowane - skanowanie zawsze dostępne Zobacz też w ustawieniach baterii, moze jakaś apka ją drenuje.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
rtx Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Witam. Marjan, coś udalo Ci się zrobić w kwestii szybko znikającej baterii? Bo niestety mam to samo...Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
wujek22 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Jeżeli masz nowy telefon to kilka razy musisz naładować baterie i będzie normalnie trzymała Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka
rtx Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Czyli nie ma potrzeby zmiany na xiaomi.eu jeśli mam Global?Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
rtx Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Telefon jest normalnie używany od tygodnia, ale bateria słaba... Porównując do Mi znajomych z mniejszą baterią jest gorzej. Może warto przejść na miui polska?Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Co to znaczy słaba?Wysłane z Lenovo P2
rtx Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 Porównuję do Redmi Note 3. Bez facebooka i messengera, gdy nie jest używany, bateria schodzi w tempie ok. 1% na godzinę. Dodatkowo wybudzanie telefonu jest dziwnie długie, ekran reaguje z opóźnieniem. Moze po przejściu na miui Polska sytuacja sie poprawi? Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Miał ktoś podobny problem. Doradzcie coś.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 Bateria gorzej wypada niż w 3 pro, to jest pewniak. Drugim jest to, że nie u każdego Global daje radę, więc nie ma co gdybać, zmienisz na xiaomi.eu - jeśli nie pomoże to wtedy będziesz się martwił. Pierwsze Romy miały problem z drainem baterii w spoczynku, teraz już się sporo poprawiło więc warto spróbowaćRedmi PRO by TT
sebastiw Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Bateria gorzej wypada niż w 3 pro, to jest pewniak. Drugim jest to, że nie u każdego Global daje radę, więc nie ma co gdybać, zmienisz na xiaomi.eu - jeśli nie pomoże to wtedy będziesz się martwił. Pierwsze Romy miały problem z drainem baterii w spoczynku, teraz już się sporo poprawiło więc warto spróbowaćRedmi PRO by TTCzy ktoś coś nowego wymyślił? Dziś przez noc mi spala bateria o prawie 20%... Przy wyłączonym wifi itp.Mam wgrany ostatni xiaomi.eu.Jak po ładowaniu zrestartuje telefon to jest dużo lepiej, za noc spadnie 3-4%, więc coś miesza w innych sytuacjach, ale mam za mała wiedzę, żeby to znaleźć... Może ktoś ostatecznie rozwiązał problem?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wojusek Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) @sebastiw robiles wipe Cache/Dalvik? czasem jakis syf sie nazbiera w systemie i czyszczenie danych potrafi w tym pomoc...:) Edytowane 5 Września 2017 przez Wojusek
sebastiw Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Nie robiłem... Jak teraz odpalę tę funkcję to stracę dane z telefonu? Ustawienia, aplikacje itp?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wojusek Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Proponuje zgrać wszystko i zrobić w twrp kopię tak na wszelki wypadek. Potem full wipe i powinno pomóc - na pewno nie zaszkodzi. Jak nie dasz factory reset to dane nie znikną ale.ich zgranie to kilka chwil a postawienie systemu na nowo potrafi czasem zdziałać cuda @sebastiw 1
sebastiw Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Dziękuję, spróbuję niebawemWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaDziękuję, spróbuję niebawemWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wojusek Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 o wipe i twrpp @sebastiw looknij na ten link. Szybkie objaśnienie opcji wipe w twrp;)
sebastiw Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Wipe cache i cache dalvik wykonane. Co prawda przy tej okazji zrobił się restart systemu, więc ew. efekty zaobserwuję dopiero za 2-3 noce. Dam znać. Edytowane 5 Września 2017 przez sebastiw
sebastiw Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Niestety nic to nie dało. Pierwsza noc była OK dla baterii, dzisiaj już słabo, przez noc spadło 18% baterii... Nie wiem co się dzieje. Poniżej screeny dot bateriiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Zobacz, masz noc. A telefon Ci się wybudza. Coś ewidentnie włącza się w tle. Sporo modem prądu bierze. Masz LTE włączone?
sebastiw Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) wifi, modem itp. wyłączone, działa w nocy tryb oszczędzania. Doczytałem dzisiaj, że mtk ma problem z deep sleep i właśnie zainstalowałem poprawkę, zobaczymy efekty za 2-3 dni... 16-9-2017 OK, jak obiecałem daję znać. Poprawka załatwiła temat. Co prawda to nie jest tak, że po nocy (7 godzin) telefon traci tylko 1% baterii, ale 3-4 %, jednak to już jest do zaakceptowania Spadki 15-20% za noc to już przeszłość, poprawka działa idealnie. Edytowane 16 Września 2017 przez sebastiw
Brzeczyszczykiewicz Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Dnia 10.09.2017 o 13:53, sebastiw napisał: Co prawda to nie jest tak, że po nocy (7 godzin) telefon traci tylko 1% baterii, ale 3-4 %, jednak to już jest do zaakceptowania Spadki 15-20% za noc to już przeszłość, poprawka działa idealnie. sebastiw mógłbyś zamieścić tutaj poradę jak zrobić tego fixa i skąd to pobrać? Mam ten sam problem i bardzo mnie to irytuje... Z góry dzięki
sebastiw Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Na razie sprawdźmy czy nowy soft nie załatwia sprawy, może nie trzeba będzie dogrywać fixaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Fajfer3 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Mam to samo z baterią w nocy. W ciągu kilku godzin potrafi zejść do 85% nawet przy wyłączonym wifi. Mam wgrane najnowsze Miui Polska. Zrobiony root i używam Grennfy do hibernacji aplikacji. Z tego co widzę dużo pobiera sygnał sieci bo po włączeniu trybu samolotowego jest o niebo lepiej. Macie na to jakiś sposób?
Kris855 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Witam. W niecała godzinę ze 100% spadło do 59% a w dwie godziny do 29% i tak jest codziennie od kilku tygodni. Poniżej zrobione zrzuty. Bateria bardzo szybko pada ale mam wrażenie że szybciej się też ładuje. Czy to możliwe żeby normalne użytkowanie baterie tak zjadało.? Wyświetlacz zabiera 90% zużycia a jest ustawiony na 50% podświetlenia. Telefon musi być ładowany po dwa razy dziennie a wcześniej starczało na 24h. Telefon po formacie. Bateria do wymiany czy jest dla niej szansa ?
Kris855 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Forum miuipolska tyłu fachowców i znawców i żadnej odpowiedzi.
michaelwaut Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 To chyba problem z płytą główną. Też tak mam na redmi 3
Cipek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Dnia 12.12.2017 o 23:04, Kris855 napisał: W niecała godzinę ze 100% spadło do 59% a w dwie godziny do 29% i tak jest codziennie od kilku tygodni. Poniżej zrobione zrzuty. Bateria bardzo szybko pada ale mam wrażenie że szybciej się też ładuje. Czy to możliwe żeby normalne użytkowanie baterie tak zjadało.? Wyświetlacz zabiera 90% zużycia a jest ustawiony na 50% podświetlenia. Telefon musi być ładowany po dwa razy dziennie a wcześniej starczało na 24h. Telefon po formacie. Bateria do wymiany czy jest dla niej szansa ? U mnie to samo!! Dzisiaj wyskoczyło info o drenażu... 30% w 30 minut!? Bez wifi i gps Edytowane 19 Grudnia 2017 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem?
koprivo Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Mam taki sam problem :\ Ktoś coś zdziałał już z tym?
Rekomendowane odpowiedzi