Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Panowie doradźcie czy to norma w Note 4. Zakupiłem go nowego, jeszcze nawet nie zainstalowałem karty SIM mam jedynie włączone WIFI, FACEBOOK i praktycznie to wszystko z aplikacji oprócz fabrycznych z wersją softu GLOBAL, odrazu po zakupie wykryło mi aktualizację przez Wifi więc zaktualizowałem. Telefon ładuje się do pełna przez około 3 godziny, przy 100% naładowania (informacja FULL) odłaczam telefon i dosłownie po około 2minutach użytkowania już jest 99%, za minutę 98% a dodam ponownie że jedynie włączone Wifi bez karty SIM, odłożyłem go na 10 min - 97% bateria ucieka w oczach czy to normalne? W sensie jakiś bug w kwestii % akumulatora czy coś jest nie tak ?

Edytowane przez Marjan
Opublikowano

Zobacz s ustawieniach WiFi, czy nie masz włączonego automatycznego skanowania. WiFi - ustawienia zaawansowane - skanowanie zawsze dostępne :)
Zobacz też w ustawieniach baterii, moze jakaś apka ją drenuje.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Marjan, coś udalo Ci się zrobić w kwestii szybko znikającej baterii? Bo niestety mam to samo...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeżeli masz nowy telefon to kilka razy musisz naładować baterie i będzie normalnie trzymała

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Telefon jest normalnie używany od tygodnia, ale bateria słaba... Porównując do Mi znajomych z mniejszą baterią jest gorzej. Może warto przejść na miui polska?

Opublikowano

Porównuję do Redmi Note 3. Bez facebooka i messengera, gdy nie jest używany, bateria schodzi w tempie ok. 1% na godzinę. Dodatkowo wybudzanie telefonu jest dziwnie długie, ekran reaguje z opóźnieniem. Moze po przejściu na miui Polska sytuacja sie poprawi? Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Miał ktoś podobny problem. Doradzcie coś.

Opublikowano

Bateria gorzej wypada niż w 3 pro, to jest pewniak. Drugim jest to, że nie u każdego Global daje radę, więc nie ma co gdybać, zmienisz na xiaomi.eu - jeśli nie pomoże to wtedy będziesz się martwił. Pierwsze Romy miały problem z drainem baterii w spoczynku, teraz już się sporo poprawiło więc warto spróbować

Redmi PRO by TT

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Bateria gorzej wypada niż w 3 pro, to jest pewniak. Drugim jest to, że nie u każdego Global daje radę, więc nie ma co gdybać, zmienisz na xiaomi.eu - jeśli nie pomoże to wtedy będziesz się martwił. Pierwsze Romy miały problem z drainem baterii w spoczynku, teraz już się sporo poprawiło więc warto spróbować

Redmi PRO by TT

Czy ktoś coś nowego wymyślił? Dziś przez noc mi spala bateria o prawie 20%... Przy wyłączonym wifi itp.
Mam wgrany ostatni xiaomi.eu.

Jak po ładowaniu zrestartuje telefon to jest dużo lepiej, za noc spadnie 3-4%, więc coś miesza w innych sytuacjach, ale mam za mała wiedzę, żeby to znaleźć... Może ktoś ostatecznie rozwiązał problem?

Opublikowano

Nie robiłem... Jak teraz odpalę tę funkcję to stracę dane z telefonu? Ustawienia, aplikacje itp?

Opublikowano

Proponuje zgrać wszystko i zrobić w twrp kopię tak na wszelki wypadek.

Potem full wipe i powinno pomóc - na pewno nie zaszkodzi.

Jak nie dasz factory reset to dane nie znikną ale.ich zgranie to kilka chwil a postawienie systemu na nowo potrafi czasem zdziałać cuda ;)

@sebastiw

• Like 1
Opublikowano

Dziękuję, spróbuję niebawem

Dziękuję, spróbuję niebawem

Opublikowano (edytowane)

Wipe cache i cache dalvik wykonane. Co prawda przy tej okazji zrobił się restart systemu, więc ew. efekty zaobserwuję dopiero za 2-3 noce. Dam znać.

Edytowane przez sebastiw
Opublikowano

Niestety nic to nie dało. Pierwsza noc była OK dla baterii, dzisiaj już słabo, przez noc spadło 18% baterii... Nie wiem co się dzieje. Poniżej screeny dot baterii

5e3927c066e171c78849dafdbbbc0f4b.jpg6dff8987e29fa7e32eedf3925d704aff.jpg9f86c504aae81b7784dcce4a65e9a586.jpg

Opublikowano (edytowane)

wifi, modem itp. wyłączone, działa w nocy tryb oszczędzania.

Doczytałem dzisiaj, że mtk ma problem z deep sleep i właśnie zainstalowałem poprawkę, zobaczymy efekty za 2-3 dni...

16-9-2017

OK, jak obiecałem daję znać. Poprawka załatwiła temat.

Co prawda to nie jest tak, że po nocy (7 godzin) telefon traci tylko 1% baterii, ale 3-4 %, jednak to już jest do zaakceptowania :) Spadki 15-20% za noc to już przeszłość, poprawka działa idealnie.

Edytowane przez sebastiw
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 10.09.2017 o 13:53, sebastiw napisał:

Co prawda to nie jest tak, że po nocy (7 godzin) telefon traci tylko 1% baterii, ale 3-4 %, jednak to już jest do zaakceptowania :) Spadki 15-20% za noc to już przeszłość, poprawka działa idealnie.

sebastiw mógłbyś zamieścić tutaj poradę jak zrobić tego fixa i skąd to pobrać? Mam ten sam problem i bardzo mnie to irytuje... Z góry dzięki 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam to samo z baterią w nocy. W ciągu kilku godzin potrafi zejść do 85% nawet przy wyłączonym wifi. Mam wgrane najnowsze Miui Polska. Zrobiony root i używam Grennfy do hibernacji aplikacji. Z tego co widzę dużo pobiera sygnał sieci bo po włączeniu trybu samolotowego jest o niebo lepiej. Macie na to jakiś sposób?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. 

W niecała godzinę ze 100% spadło do 59%  a w dwie godziny do 29% i tak jest codziennie od kilku tygodni. Poniżej zrobione zrzuty. Bateria bardzo szybko pada ale mam wrażenie że szybciej się też ładuje. Czy to możliwe żeby normalne użytkowanie baterie tak zjadało.? Wyświetlacz zabiera 90% zużycia a jest ustawiony na 50% podświetlenia. Telefon musi być ładowany po dwa razy dziennie a wcześniej starczało na 24h. Telefon po formacie. Bateria do wymiany czy jest dla niej szansa ? 

Screenshot_2017-12-12-22-55-42-003_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-12-12-21-11-01-932_com.android.settings.pngScreenshot_2017-12-12-22-55-24-018_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.12.2017 o 23:04, Kris855 napisał:

W niecała godzinę ze 100% spadło do 59%  a w dwie godziny do 29% i tak jest codziennie od kilku tygodni. Poniżej zrobione zrzuty. Bateria bardzo szybko pada ale mam wrażenie że szybciej się też ładuje. Czy to możliwe żeby normalne użytkowanie baterie tak zjadało.? Wyświetlacz zabiera 90% zużycia a jest ustawiony na 50% podświetlenia. Telefon musi być ładowany po dwa razy dziennie a wcześniej starczało na 24h. Telefon po formacie. Bateria do wymiany czy jest dla niej szansa ?

U mnie to samo!! Dzisiaj wyskoczyło info o drenażu... 30% w 30 minut!? Bez wifi i gps 

drenaż.png

Edytowane przez mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem?
  • 1 miesiąc temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...