zibi_k Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Czy Wasze RN3P też łączą się tylko na max 72MBit/s, czyli tylko jednym kanale 20 MHz. Inne sprzęty (acery, lenovo, Huawei) łączą się mi na 40MHz.Zaobserwowano na miui 8 mm ( ver. od 11.5 do 12.22).Znalazłem ignorowany bug jeszcze z Miui 7 do obecnej ... ehh.Ktoś zna obejście tego bug'a ?PozdrawiamZ.K.
zibi_k Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam, Mógłbyś zrobić speedtest ?Proszę Łącze 100/20PozdrawiamZ.K.
ozii Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 8 minut temu, zibi_k napisał: Proszę Łącze 100/20 Pozdrawiam Z.K. faktycznie cos jest nie tak, ja na laczu 80/10 mialem 56Mbps, no ale to nie zmienia faktu ze pracuje na 20MHz, znalazlem temat ze zgloszonym i potwierdzonym bugiem, trzeba chyba poczekac na wyniki. http://en.miui.com/thread-274441-1-1.html
zibi_k Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2016 To tez znalazłem. Zobacz , że zgłoszone w kwietniu, potwierdzane wielokrotnie i > /dev/nullPozdrawiamZ.K.
jack78 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Mam to samo, ale wszystkie moje poprzednie telefony tak miały, więc dla mnie to nic nowego Może dlatego że mam tylko 10mbit net Edytowane 26 Grudnia 2016 przez jack78
zibi_k Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 bug zgłaszali inni jeśli to prawda,to wlan taki biedny ... szkodachociaż jednak można ok 5 min.gość testuje co prawda na 5g, ale ta prędkość musi być MiMo x2PozdrawiamZ.K.
zibi_k Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 A jednak Dziwne , to Xiaomi.Wątek jest na forum z edycją plikuTakże do roboty Trzeba dopisać ...BondingMode24=1 i restartP.S. Są t inne fajne opcje...PozdrawiamZ.K.
ozii Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 a jak ten plik zedytowac jak sie nie ma roota ?
ozii Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 38 minut temu, Redmi2 napisał: Sprawdzalem teraz, sztuczna zmiana tylko sam napis. Ani po midrop nie idzie szybciej ani z neta, taka sama predkosc u mnie. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk dlaczego sztuczna zmiana ? przeciez kolega wyzej wkleil screena z prawie dwukrotnie wyzszym transferem, speedest takze zle pokazuje ?
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Przecież żeby wykonać miarodajny test który faktycznie pokaże prędkość między urządzeniami trzeba to zrobić w sieci lokalnej @zibi_k jak chcesz faktycznie sprawdzić czy to działa to odpal na telefonie ftp i skopiuj plik, zmień te wartoś na domyślną i sprawdź ponownie i zobaczysz jaka jest różnica w prędkości. Wysłane z mojego Mi-4c Edytowane 31 Grudnia 2016 przez slimdick
zibi_k Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Nie widzę potrzeby testowania po ftp, bo to nic nie zmienia.Jeżeli router ma na 2.4G obsługę N 40MHz i i WLACZONE WMM(lub inny QoS) , to nie ma bata, musi zadziałać.Dodam, że mam rom eu 6.12.22No dobra postawie ftp u siebie i zrobie zrzut i dokleje.Dobra niedowiarkiBelka górna - prędkość x12Wysycone na maxPozdrawiamZ.K.
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Widzę że tylko tracę czas odpisując na te posty Napisz jaki sens jest podawać test prędkości speedtest skoro to jest test do zewnętrznego IP, przecież operator może mieć obciążenie sieci i test nie jest miarodajny. A wiem że działa, tylko że w przeglądaniu internetu czy ściąganiu tego nie odczujesz, najlepiej się sprawdza przy przenoszeniu plików między urządzeniami. PS. A Wireless Multimedia Extensions i Quality of service nie ma nic to tego czy będzie działać HT20 czy HT40 czy HT40+ A w routerze najlepiej ustaw kanał 11. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez slimdick
zibi_k Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Widzę że tylko tracę czas odpisując na te posty Napisz jaki sens jest podawać test prędkości speedtest skoro to jest test do zewnętrznego IP, przecież operator może mieć obciążenie sieci i test nie jest miarodajny. A wiem że działa, tylko że w przeglądaniu internetu czy ściąganiu tego nie odczujesz, najlepiej się sprawdza przy przenoszeniu plików między urządzeniami. PS. A Wireless Multimedia Extensions i Quality of service nie ma nic to tego czy będzie działać HT20 czy HT40 czy HT40+ A w routerze najlepiej ustaw kanał 11.Jeżeli to piszesz do mnie, to może faktycznie - zacznij odpisywać, jak .... no dobra:1. testowałem na własnym domowym ftp (nazwa xbmc) podpiętym kablem do routera z portem 1G2. osiągnąłem 12x13MBit/s=136MBit/s transferu w sieci domowej3. speedest wykonuje się kilka razy dla najlepszego serwera itp. (patrz faq speedest.net) - wynik ok.90M na łączu 100M jest bardzo ok4. niektóre sterowniki do kart wifi wymagają włączenia WMM (albo SSID QoS w sprzęcie np. ZTE) inaczej nie włączą draft N . Nie wiem jak to jest w smartfonach MI, ale ustawienie tego nic nie kosztuje, a jedna wątpliwość odpadnie5. jeżeli ktoś ma w domu łącze powyżej 60M, a router tylko na 2.4G, to warto to zrobić6. nikogo do niczego nie zmuszam. Ja z czyjejś pracy skorzystalem i jestem zadowolony .PozdrawiamZ.K.
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) @zibi_kjak dla mnie to jest błąd tak jak pisałeś w pierwszym poście, nie mam tak na MI4C. Jak sobie zmienię w openwrt htmode HT20 na HT40 to prawidłowo mi telefon pokazuje połączenie albo 65Mbps albo 130Mbps ale ja mam pod ręką tylko router N Lite do 150Mbps to Ci nie napiszę czy jest ok na takim do 300Mbps. I nie uważam że to sztuczna zmiana tylko faktycznie jak zrobiłeś modyfikację pliku to teraz łączy się na 40Mhz A tak jak napisałem najlepiej sprawdzić ten tryb kopiując pliki między dwoma urządzeniami w technologi N. 4 godziny temu, ozii napisał: a jak ten plik zedytowac jak sie nie ma roota ? Ten plik można zmodyfikować bez roota, wystarczy wyciągnąć poleceniem w adb, zmodyfikować i zrobić paczkę zip do flash w twrp Edytowane 31 Grudnia 2016 przez slimdick
jack78 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 U mnie na 2,4 Ghz jest też tylko 72 Mbit, natomiast w 5.Ghz wyciąga 433 Mbitwysłane z RedMi Note 3 ProDla mnie tu wystarczający wynik wysłane z RedMi Note 3 Pro
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 @jack78czyli też masz tak jak kolega, powinna być dwa razy większa prędkość na 2,4Ghz
jack78 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Net mam tylko 12mbit, więc wyższe prędkości są mi zbędne A jak potrzebuję skopiowac cos między urządzeniami to zawsze mam 5GHz, z którego najwięcej korzystam.
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 27 minut temu, jack78 napisał: Net mam tylko 12mbit, więc wyższe prędkości są mi zbędne A jak potrzebuję skopiowac cos między urządzeniami to zawsze mam 5GHz, z którego najwięcej korzystam. To masz spoko router i jeśli masz inne urządzenia co współpracują w tej technologi N do 500Mbps to nie ma sensu kablem podpinać
jack78 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Router to Ubiquiti UAP AC Pro, a w sumie to sam AP, który wisi w salonie pod sufitem (jedyna rzecz na którą żona się zgodziła ) Edytowane 31 Grudnia 2016 przez jack78
Rekomendowane odpowiedzi