Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Wasze RN3P też łączą się tylko na max 72MBit/s, czyli tylko jednym kanale 20 MHz. Inne sprzęty (acery, lenovo, Huawei) łączą się mi na 40MHz.

Zaobserwowano na miui 8 mm ( ver. od 11.5 do 12.22).

Znalazłem ignorowany bug jeszcze z Miui 7 do obecnej ... ehh.

Ktoś zna obejście tego bug'a ?

545f37f7ebb04782ec34170d870d183a.jpg

Pozdrawiam

Z.K.

Opublikowano (edytowane)

Mam to samo, ale wszystkie moje poprzednie telefony tak miały, więc dla mnie to nic nowego :)

Może dlatego że mam tylko 10mbit net :D

Edytowane przez jack78
Opublikowano

bug zgłaszali inni
jeśli to prawda,to wlan taki biedny ... szkoda

chociaż jednak można

ok 5 min.
gość testuje co prawda na 5g, ale ta prędkość musi być MiMo x2

Pozdrawiam
Z.K.

Opublikowano

A jednak
Dziwne , to Xiaomi.
9a7229329355cb347ade544fbf533a5c.jpg

056baaa543f300443bfa7980dcd534f0.jpg

Wątek jest na forum z edycją pliku
Także do roboty
0ae7c6cb74e07a6a96ced01b7b79b5fc.jpg

90e6a19e45315bd702c3504738903a34.jpg

Trzeba dopisać ...BondingMode24=1 i restart

P.S. Są t inne fajne opcje...

Pozdrawiam
Z.K.

Opublikowano
38 minut temu, Redmi2 napisał:

Sprawdzalem teraz, sztuczna zmiana tylko sam napis. Ani po midrop nie idzie szybciej ani z neta, taka sama predkosc u mnie.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

dlaczego sztuczna zmiana ? przeciez kolega wyzej wkleil screena z prawie dwukrotnie wyzszym transferem, speedest takze zle pokazuje ?

Opublikowano (edytowane)

Przecież żeby wykonać miarodajny test który faktycznie pokaże prędkość między urządzeniami trzeba to zrobić w sieci lokalnej

@zibi_k jak chcesz faktycznie sprawdzić czy to działa to odpal na telefonie ftp i skopiuj plik, zmień te wartoś na domyślną i sprawdź ponownie i zobaczysz jaka jest różnica w prędkości. 
Wysłane z mojego Mi-4c

Edytowane przez slimdick
Opublikowano

Nie widzę potrzeby testowania po ftp, bo to nic nie zmienia.
Jeżeli router ma na 2.4G obsługę N 40MHz i i WLACZONE WMM(lub inny QoS) , to nie ma bata, musi zadziałać.
Dodam, że mam rom eu 6.12.22
No dobra postawie ftp u siebie i zrobie zrzut i dokleje.

Dobra niedowiarki
Belka górna - prędkość x12
e6ecbc46c9a6a78761feb9e0a6a2fef0.jpg

Wysycone na max
Pozdrawiam
Z.K.

Opublikowano (edytowane)

Widzę że tylko tracę czas odpisując na te posty :D 

Napisz jaki sens jest podawać test prędkości speedtest skoro to jest test do zewnętrznego IP, przecież operator może mieć obciążenie sieci i test nie jest miarodajny. A wiem że działa, tylko że w przeglądaniu internetu czy ściąganiu tego nie odczujesz, najlepiej się sprawdza przy przenoszeniu plików między urządzeniami.

PS. A Wireless Multimedia Extensions i Quality of service nie ma nic to tego czy będzie działać HT20 czy HT40 czy HT40+ ;) A w routerze najlepiej ustaw kanał 11.

Edytowane przez slimdick
Opublikowano
Widzę że tylko tracę czas odpisując na te posty  
Napisz jaki sens jest podawać test prędkości speedtest skoro to jest test do zewnętrznego IP, przecież operator może mieć obciążenie sieci i test nie jest miarodajny. A wiem że działa, tylko że w przeglądaniu internetu czy ściąganiu tego nie odczujesz, najlepiej się sprawdza przy przenoszeniu plików między urządzeniami.
PS. A Wireless Multimedia Extensions i Quality of service nie ma nic to tego czy będzie działać HT20 czy HT40 czy HT40+  A w routerze najlepiej ustaw kanał 11.

Jeżeli to piszesz do mnie, to może faktycznie - zacznij odpisywać, jak .... no dobra:
1. testowałem na własnym domowym ftp (nazwa xbmc) podpiętym kablem do routera z portem 1G
2. osiągnąłem 12x13MBit/s=136MBit/s transferu w sieci domowej
3. speedest wykonuje się kilka razy dla najlepszego serwera itp. (patrz faq speedest.net) - wynik ok.90M na łączu 100M jest bardzo ok
4. niektóre sterowniki do kart wifi wymagają włączenia WMM (albo SSID QoS w sprzęcie np. ZTE) inaczej nie włączą draft N . Nie wiem jak to jest w smartfonach MI, ale ustawienie tego nic nie kosztuje, a jedna wątpliwość odpadnie
5. jeżeli ktoś ma w domu łącze powyżej 60M, a router tylko na 2.4G, to warto to zrobić
6. nikogo do niczego nie zmuszam. Ja z czyjejś pracy skorzystalem i jestem zadowolony .

Pozdrawiam
Z.K.

Opublikowano (edytowane)

@zibi_kjak dla mnie to jest błąd tak jak pisałeś w pierwszym poście, nie mam tak na MI4C. Jak sobie zmienię w openwrt htmode HT20 na HT40 to prawidłowo mi telefon pokazuje połączenie albo 65Mbps albo 130Mbps ale ja mam pod ręką tylko router N Lite do 150Mbps to Ci nie napiszę czy jest ok na  takim do 300Mbps. I nie uważam że to sztuczna zmiana tylko faktycznie jak zrobiłeś modyfikację pliku to teraz łączy się na 40Mhz ;) A tak jak napisałem najlepiej sprawdzić ten tryb kopiując pliki między dwoma urządzeniami w technologi N. 

4 godziny temu, ozii napisał:

a jak ten plik zedytowac jak sie nie ma roota ?

Ten plik można zmodyfikować bez roota, wystarczy wyciągnąć poleceniem w adb, zmodyfikować i zrobić paczkę zip do flash w twrp :D 

Edytowane przez slimdick
Opublikowano

U mnie na 2,4 Ghz jest też tylko 72 Mbit, natomiast w 5.Ghz wyciąga 433 Mbit5e1bb05334c103d3dc22a6a4a25061cb.jpg9fe9a1c4c8cca0211ec4882f00076c35.jpg

wysłane z RedMi Note 3 Pro

Dla mnie tu wystarczający wynik

wysłane z RedMi Note 3 Pro

Opublikowano

Net mam tylko 12mbit, więc wyższe prędkości są mi zbędne :) A jak potrzebuję skopiowac cos między urządzeniami to zawsze mam 5GHz, z którego najwięcej korzystam.

Opublikowano
27 minut temu, jack78 napisał:

Net mam tylko 12mbit, więc wyższe prędkości są mi zbędne :) A jak potrzebuję skopiowac cos między urządzeniami to zawsze mam 5GHz, z którego najwięcej korzystam.

To masz spoko router i jeśli masz inne urządzenia co współpracują w tej technologi N do 500Mbps to nie ma sensu kablem podpinać :D 

Opublikowano (edytowane)

Router to Ubiquiti UAP AC Pro, a w sumie to sam AP, który wisi w salonie pod sufitem (jedyna rzecz na którą żona się zgodziła:-D )

Edytowane przez jack78
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...