geforc Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Witam Panowie mam dwa pytania odnoście tego rejestratora od Xiaomi. Czytałem że po premierze były jakieś problemy z nagrzewaniem urządzenia i wtedy spadała jakość nagrań, poprawili to ? a druga sprawa jak tam u niego z zasilaniem po zapalniczce samochodowej ? po włączeniu zapłonu automatycznie urządzenie się włącza ?
FromWP Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 1 godzinę temu, geforc napisał: po włączeniu zapłonu automatycznie urządzenie się włącza ? Tak zaczyna nagrywać w pętli. Nie chodziło o przegrzewanie, ale o złe ustawianie ostrości (za blisko) w ekstremalnie wysokich temperaturach w których normalny człowiek nie powinien się znajdować w samochodzie. Testowałem jeden egzemplarz w lecie i nie zaobserwowałem niczego podobnego, przynajmniej do 35 stopni C. Wczoraj dostałem od Mikołaja własną ale mamy niby zimę, wszystko działa i jakość nagrań jest bardzo dobra. Obsługa prosta jak budowa cepa.
geforc Posted December 25, 2016 Author Posted December 25, 2016 Czyli odpalam auto/zapłon i kamera się włącza, nie ma sytuacji że ręcznie trzeba włączać za każdym razem, bo chyba gdzieś o tym czytałem że takie coś jest... A co do tych temperatur to znowu czytałem że są jaja nawet jeśli jest temperatura 20 stopni i w aucie klimatyzacja jest właczona
FromWP Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Tak odpalasz zapłon i się włącza, nic nie trzeba ręcznie. Przy temperaturze do 35 C nic się nie działo. Czytałeś jakieś niepochlebne źródło.
milenium17 Posted December 25, 2016 Posted December 25, 2016 Samo włączanie zależy od samochodu. U mnie w VW Caddy np jest ciągły dopływ prądu do gniazdka zapalniczki i muszę "ręcznie" wyłączyć/włączyć kamerę. 1
geforc Posted December 25, 2016 Author Posted December 25, 2016 2 godziny temu, FromWP napisał: Tak odpalasz zapłon i się włącza, nic nie trzeba ręcznie. Przy temperaturze do 35 C nic się nie działo. Czytałeś jakieś niepochlebne źródło. A jak z językiem? można na angielski zmienić jeśli się kupi na alli ?
rubtsovi Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 U mnie w Ford Focus MK2 też cały czas jest zasilane...
Recommended Posts