Skocz do zawartości
  • 0

Tryb samochodowy miui pl 3.2.22

Pytanie

Opublikowano

Witam,

używam programu airdroid (co to ma wspólnego - zaraz wyjaśnię) i przez przypadek jeden ze skrótów programu nie właściwie prowadzi w pewien tryb a dokładnie prowadzi w tryb samochodowy, przez co odkryłam że coś takiego w ogóle istnieje!

Jak dojść do trybu samochodowego z poziomu ustawień?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
To ja nie doczytałem :P w miui bez dodatkowych aplikacji nie da się wejść w samochodowy.

Jest coś takiego jak car mode, ale mam wrażenie, że nie o to Wam chodzi.

Settings->Accessibility->Car Mode

• 0
Opublikowano

Powtarzam TRYB SAMOCHODOWY!

Accessibility do "dostępność" ale nie mam czegoś takiego a posiadam polski interfejs, ewentualnie może chodzić też o "ułatwienia dostępu" takie coś posiadam lecz nie mam tam opcji tryb samochodowy! Czy możesz mi dokładniej wytłumaczyć gdzie to się znajduje??

W "ułatwienia dostępu" mam tylko coś takiego:

out.php?i=746637_screenshot-2014-03-08-13-22-27.png

Po uruchomieniu wspomnianego programu airdroid przez błąd w programie jedna funkcja prowadzi mnie to takich opcji:

out.php?i=746640_1.png

po włączeniu tej opcji pojawia się tryb samochodowy:

out.php?i=746649_2.png

Jak dojść do tego trybu przez menu lub jakiś skrót?

• 0
Opublikowano

Ja uzywam mi2s i u mnie dokładnie w ten sposób jak napisałem się to robi. Natomiast u Ciebie nie widzę takiej opcji w menu. U mnie jest to też w togglach w pasku powiadomień, więc może to specyfika urządzeń Xiaomi. Sorka za wprowadzenie w błąd.

post-312-13980030872248_thumb.png

post-312-13980030872665_thumb.png

• 0
Opublikowano

Czyli jakaś wina mojego softu, używam MIUIXperia-NEOV-3.2.22. A czy da radę w łatwy sposób to zmodyfikować czy za dużo pracy? Skoro inny program odnosi się do tej opcji to może nie jest tak źle, ona jest tylko w menu brak dostępu.

• 0
Opublikowano

Używam apki Navigator i ona też uruchamia Tryb samochodowy po jej włączeniu. Również nie mam żadnego Car Mode w Ustawieniach mimo, że mam MI-2S jak @actian.

• 0
Opublikowano

Aby nie było nieporozumień, aplikacja AirDroid nie uruchamia mi sama opcji Car Mode. W menu niewłaściwie prowadzi jeden skrót do tej opcji!

W innym telefonie AirDroid prowadzi do właściwego działu - oczywiście to wina tych od AirDroida ;P

Zdaję sobie sprawę iż nawigacje czy takie tam rzeczy mogą same włączać czy mieć dostęp do tej opcji, w każdym razie AirDroid nie służy do tego :)

Natomiast czy uważacie że ta opcja specialnie jest ukryta i dopiero nawigacje mają do niej dostęp? wydaje się to logiczne...

• 0
Opublikowano

U mnie jest inaczej, na górnej belce pojawia się informacja, że telefon działa w trybie samochodowym, a po screenshocie ustawień można wyczytać co dokładnie daje (akurat w moim przypadku):

out.php?i=746640_1.png

Ciekawi mnie tylko czym się różni autom. odpowiedź SMS od Autom. odp SMS ;)

• 0
Opublikowano

Jedna opcja jest gotowcem i wysyła coś w stylu nie mogę odpisać prowadzę, a druga pozwala wprowadzić własną treść, która jest odsyłana. Jak mówiłem MIUI nigdy nie podawało trybu samochodowego na tacy dlatego tłumaczenie w tym miejscu może powodować delikatne niejasności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...