Tonik Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Witam wszystkich, Od dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu marki Xiaomi. Myślałem, że przejście z Samsunga galaxy S4 na Xiaomi będzie mniej bolesne ale cóż... Czytając tu forum natrafiłem na informacje o instalowaniu miui.eu czy coś takiego, aktualnie mam wersję MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.4.0 (LXKCNMA). Wysłałem zgłoszenie o odblokowanie bootloadera- czekam. Mam system na wpół spolszczony Czytałem też, że telefon może już być odblokowany więc próbowałem to sprawdzić wg. poradnika na stronie ale po wejściu fastboota i podłączeniu telefonu kablem do kompa telefon po około 10 sekundach restartuje się. Więc nie mam jak sprawdzić. Ktoś ma pomysł co źle robię? Mniej więcej co 3 minuty mam informację, że aplikacja calculator/SMS została zatrzymana :/ Ktoś coś wie co z tym zrobić? Czy to wina syfiastego systemu? Kontakty- wrzuciłem kontakty z samsunga na konto google ale MI nie pobiera mi tych kontaktów z google. Szczerze mówiąc nie chciałbym od nowa wszystkich wpisywać- Pokazuje się informacja, że nie znaleziono plików vcard na dysku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam
JachuWojtan Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 10 godzin temu, Tonik napisał: Witam wszystkich, Od dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu marki Xiaomi. Myślałem, że przejście z Samsunga galaxy S4 na Xiaomi będzie mniej bolesne ale cóż... Czytając tu forum natrafiłem na informacje o instalowaniu miui.eu czy coś takiego, aktualnie mam wersję MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.4.0 (LXKCNMA). Wysłałem zgłoszenie o odblokowanie bootloadera- czekam. Mam system na wpół spolszczony Czytałem też, że telefon może już być odblokowany więc próbowałem to sprawdzić wg. poradnika na stronie ale po wejściu fastboota i podłączeniu telefonu kablem do kompa telefon po około 10 sekundach restartuje się. Więc nie mam jak sprawdzić. Ktoś ma pomysł co źle robię? Mniej więcej co 3 minuty mam informację, że aplikacja calculator/SMS została zatrzymana :/ Ktoś coś wie co z tym zrobić? Czy to wina syfiastego systemu? Kontakty- wrzuciłem kontakty z samsunga na konto google ale MI nie pobiera mi tych kontaktów z google. Szczerze mówiąc nie chciałbym od nowa wszystkich wpisywać- Pokazuje się informacja, że nie znaleziono plików vcard na dysku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Tak to wina syfiastego softa. Mam dokładnie te same problemy, chyba nawet ten sam ROM. Calculator sobie wyłącz, a SMS możesz zmienić apkę np. na Messenger. Zapewne masz na 90% zablokowany. Poczekaj na odblokowanie i wrzucaj xiaomipolska. Co do restartu, lamerska rada, nie klikasz nic na telefonie? Jeśli nie klikasz, uruchom fastboot, podłącz do PC, odpal szybko ADB/Fastboot, wpisz komendę fastboot devices - powinno zatrzymać telefon w fastboot. Jeśli zostanie w fastboot, wpisuj komendę fastboot getvar all Znajdź pozycje unlocked, w zależności co jest zablokowany lub nie. Możesz jeszcze spróbować zainstalować TWPR. Jak się nie powiedzie to znaczy, że zablokowany Pozdro
Tonik Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 Poczekam na zgodę na odblokowanie. Nie będę kombinować nic bo sie nie znam. Spróbuje jednak sam wgrać sobie normalny soft- oby się udało bezboleśnie Jeśli chodzi o kontakty to pokombinuję w domu jak je przenieść z S4 na Xiaomi.
wojtekmarchewka Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 15 minut temu, Tonik napisał: Poczekam na zgodę na odblokowanie. Nie będę kombinować nic bo sie nie znam. Spróbuje jednak sam wgrać sobie normalny soft- oby się udało bezboleśnie Jeśli chodzi o kontakty to pokombinuję w domu jak je przenieść z S4 na Xiaomi. Wejdź w ustawienia, Konta, inne i zobacz czy masz konto google, jak tak, wejdź tam i zobacz czy masz zsynchronizowane kontakty
Eoox Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Też dwa dni temu przesiadłem się z S4+ na Redmi Pro heh I ten sam miałem problem z kontaktami. Ja zrobiłem to tak: zalogowałem się na konto google na komputerze, wszedłem w kontakty -> więcej -> eksportuj. I wybierz plik vcf ten applowy. Wrzuć na komórkę i odpal plik.
Tonik Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2016 Już się zsynchronizowały. Potrzeba było poczekać aż wszystko zrzuci się do google z G4 i wszystko pobierze z google Jednak pobrało mi terż kontakty mailowe, a ja chcę tylko kontakty z numerami telefonów. Ktoś wie jak to zrobić? W sensie, że w kontaktach mam maile do 500 osób, a kontakty z numerami 120 więc mam w książce 620 kontaktów.
@GUTEK@ Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Możesz w ustawieniach kontaktów wybrać aby pokazywało tylko te z nr telefonów.
santos Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Tonik, przerzuc kontakty telefoniczne na konto xiaomi. Mailowych nie synchronizuj z xiaomi. A w ustawieniach kontaktów w zakładce wyświetlanie zaznacz tylko konto xiaomi.
Rekomendowane odpowiedzi