Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Od dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu marki Xiaomi. Myślałem, że przejście z Samsunga galaxy S4 na Xiaomi będzie mniej bolesne ale cóż...

Czytając tu forum natrafiłem na informacje o instalowaniu miui.eu czy coś takiego, aktualnie mam wersję MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.4.0 (LXKCNMA). Wysłałem zgłoszenie o odblokowanie bootloadera- czekam. Mam system na wpół spolszczony :(

Czytałem też, że telefon może już być odblokowany więc próbowałem to sprawdzić wg. poradnika na stronie ale po wejściu fastboota i podłączeniu telefonu kablem do kompa telefon po około 10 sekundach restartuje się. Więc nie mam jak sprawdzić. Ktoś ma pomysł co źle robię?

Mniej więcej co 3 minuty mam informację, że aplikacja calculator/SMS została zatrzymana :/ Ktoś coś wie co z tym zrobić? Czy to wina syfiastego systemu?

Kontakty- wrzuciłem kontakty z samsunga na konto google ale MI nie pobiera mi tych kontaktów z google. Szczerze mówiąc nie chciałbym od nowa wszystkich wpisywać- Pokazuje się informacja, że nie znaleziono plików vcard na dysku.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. 

Pozdrawiam :)

Opublikowano
10 godzin temu, Tonik napisał:

Witam wszystkich,

Od dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu marki Xiaomi. Myślałem, że przejście z Samsunga galaxy S4 na Xiaomi będzie mniej bolesne ale cóż...

Czytając tu forum natrafiłem na informacje o instalowaniu miui.eu czy coś takiego, aktualnie mam wersję MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.4.0 (LXKCNMA). Wysłałem zgłoszenie o odblokowanie bootloadera- czekam. Mam system na wpół spolszczony :(

Czytałem też, że telefon może już być odblokowany więc próbowałem to sprawdzić wg. poradnika na stronie ale po wejściu fastboota i podłączeniu telefonu kablem do kompa telefon po około 10 sekundach restartuje się. Więc nie mam jak sprawdzić. Ktoś ma pomysł co źle robię?

Mniej więcej co 3 minuty mam informację, że aplikacja calculator/SMS została zatrzymana :/ Ktoś coś wie co z tym zrobić? Czy to wina syfiastego systemu?

Kontakty- wrzuciłem kontakty z samsunga na konto google ale MI nie pobiera mi tych kontaktów z google. Szczerze mówiąc nie chciałbym od nowa wszystkich wpisywać- Pokazuje się informacja, że nie znaleziono plików vcard na dysku.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. 

Pozdrawiam :)

Tak to wina syfiastego softa. Mam dokładnie te same problemy, chyba nawet ten sam ROM. Calculator sobie wyłącz, a SMS możesz zmienić apkę np. na Messenger.

Zapewne masz na 90% zablokowany. Poczekaj na odblokowanie i wrzucaj xiaomipolska. 

Co do restartu, lamerska rada, nie klikasz nic na telefonie? 

Jeśli nie klikasz, uruchom fastboot, podłącz do PC, odpal szybko ADB/Fastboot, wpisz komendę fastboot devices  - powinno zatrzymać telefon w fastboot.

Jeśli zostanie w fastboot, wpisuj komendę  fastboot getvar all

Znajdź pozycje unlocked, w zależności co jest zablokowany lub nie. 

Możesz jeszcze spróbować zainstalować TWPR. Jak się nie powiedzie to znaczy, że zablokowany :)

Pozdro

Opublikowano

Poczekam na zgodę na odblokowanie.

Nie będę kombinować nic bo sie nie znam. Spróbuje jednak sam wgrać sobie normalny soft- oby się udało bezboleśnie :)

Jeśli chodzi o kontakty to pokombinuję w domu jak je przenieść z S4 na Xiaomi.

Opublikowano
15 minut temu, Tonik napisał:

Poczekam na zgodę na odblokowanie.

Nie będę kombinować nic bo sie nie znam. Spróbuje jednak sam wgrać sobie normalny soft- oby się udało bezboleśnie :)

Jeśli chodzi o kontakty to pokombinuję w domu jak je przenieść z S4 na Xiaomi.

Wejdź w ustawienia, Konta, inne i zobacz czy masz konto google, jak tak, wejdź tam i  zobacz czy masz zsynchronizowane kontakty

Opublikowano

Też dwa dni temu przesiadłem się z S4+ na Redmi Pro heh ;)

I ten sam miałem problem z kontaktami. Ja zrobiłem to tak: zalogowałem się na konto google na komputerze, wszedłem w kontakty -> więcej -> eksportuj. I wybierz plik vcf ten applowy. Wrzuć na komórkę i odpal plik.

Opublikowano

Już się zsynchronizowały. Potrzeba było poczekać aż wszystko zrzuci się do google z G4 i wszystko pobierze z google :)

Jednak pobrało mi terż kontakty mailowe, a ja chcę tylko kontakty z numerami telefonów. Ktoś wie jak to zrobić?

W sensie, że w kontaktach mam maile do 500 osób, a kontakty z numerami 120 więc mam w książce 620 kontaktów.

Opublikowano

Tonik, przerzuc kontakty telefoniczne na konto xiaomi. Mailowych nie synchronizuj z xiaomi. A w ustawieniach kontaktów w zakładce wyświetlanie zaznacz tylko konto xiaomi.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...