kruszan Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 witam, mam problem z poprawną konfiguracją/działaniem mms'ów, odbieram je ale nie mogę ich wysyłać, APN zarówno ten skonfigurowany automatycznie jak i nowo utworzony zgodnie z wytycznymi operatora Orange nic nie zmienia, cały czas komunikat. "Usługa nie jest aktywna" Soft miui.eu najnowszy 8.2 / 6.11.10. Jakieś pomysły? Podejrzewam, że wyłączyłem jakąś aplikacje systemową podczas odchwaszczania telefonu, dziewczyna ma takiego samego Redmi Pro i u niej wszystko działa, przy takiej samej konfiguracji. Nie chcę przywracać ustawień fabrycznych, bo telefon mam fajnie zoptymalizowany, pracuje miodowo no poza tym małym babolem
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 2 minuty temu, kruszan napisał: Soft miui.eu najnowszy 8.2 / 6.11.10. Najnowszy ? Przecież mamy grudzień i już jutro będzie 6.12.23
kruszan Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2016 Taki wniosek bo wtedy go wgrywałem, a od tamtej pory klikając na aktualizator "Szukaj aktualizacji" nic nowego nie znajdował, hmmm czyli odbiegając od głównego problemu za każdym razem muszę fizycznie umieścić plik aktualizacji w pamięci urządzenia, nie zrobię tego automatycznie z poziomu telefonu ?
wojtekmarchewka Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 1 minutę temu, kruszan napisał: Taki wniosek bo wtedy go wgrywałem, a od tamtej pory klikając na aktualizator "Szukaj aktualizacji" nic nowego nie znajdował, hmmm czyli odbiegając od głównego problemu za każdym razem muszę fizycznie umieścić plik aktualizacji w pamięci urządzenia, nie zrobię tego automatycznie z poziomu telefonu ? Dokładnie! sprawdzenie aktualizacji nie działa, zawsze Ci pokaże że to jest najnowsze oprogramowanie, masz dwie możliwości aktualizacji. 1 W apce aktualizacja, na górze 3 kropeczki i jest "Pobierz aktualizację Xiaomi.eu" działa to, ale nie zawsze 2 Drugim rozwiązaniem szybkim prostym i łatwym jest, pobranie pliku aktualizacji tygodniowej, wrzucić plik zip na pamięc telefonu, wejść w apkę aktualizację, trzy kropki i wybrać "Zainstaluj aktualizację z pliku .zip" 3 Zawsze i tak po każdej aktualizacji zalecam zrobić wipe ( dalvik oraz cache) to nie wymazuje danych !!
kruszan Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2016 dzięki już pobieram choć jak napisałeś jutro będzie następny, może to rozwiąże problem mms choć dobrze by było wiedzieć które konkretnie aplikacje za nie odpowiadają, bo mmmservice włączone mam (jeśli to ma znaczenie), szkoda, że w zakładce aplikacje nie ma rozgraniczenia jak włączone/wyłączone/nieaktywne itp...
@GUTEK@ Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A masz włączoną obsługę MMS na tej karcie? Działały Ci na poprzednim telefonie? Bo ten komunikat bardziej pasuje mi na wiadomość od operatora niż z telefonu. Nie wiem jak to ma Orange, ale w Plusie obsługę mmsów włacza się kodem. http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000377469,title,MMS,article.html
Rekomendowane odpowiedzi