Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,
mam problem z poprawną konfiguracją/działaniem mms'ów, odbieram je ale nie mogę ich wysyłać, APN zarówno ten skonfigurowany automatycznie jak i nowo utworzony zgodnie z wytycznymi operatora Orange nic nie zmienia, cały czas komunikat. "Usługa nie jest aktywna"
Soft miui.eu najnowszy 8.2 / 6.11.10.

Jakieś pomysły?

Podejrzewam, że wyłączyłem jakąś aplikacje systemową podczas odchwaszczania telefonu, dziewczyna ma takiego samego Redmi Pro i u niej wszystko działa, przy takiej samej konfiguracji. Nie chcę przywracać ustawień fabrycznych, bo telefon mam fajnie zoptymalizowany, pracuje miodowo :) no poza tym małym babolem :-P

mms.png

Opublikowano

Taki wniosek bo wtedy go wgrywałem, a od tamtej pory klikając na aktualizator "Szukaj aktualizacji" nic nowego nie znajdował, hmmm czyli odbiegając od głównego problemu za każdym razem muszę fizycznie umieścić plik aktualizacji w pamięci urządzenia, nie zrobię tego automatycznie z poziomu telefonu ?

Opublikowano
1 minutę temu, kruszan napisał:

Taki wniosek bo wtedy go wgrywałem, a od tamtej pory klikając na aktualizator "Szukaj aktualizacji" nic nowego nie znajdował, hmmm czyli odbiegając od głównego problemu za każdym razem muszę fizycznie umieścić plik aktualizacji w pamięci urządzenia, nie zrobię tego automatycznie z poziomu telefonu ?

Dokładnie! sprawdzenie aktualizacji nie działa, zawsze Ci pokaże że to jest najnowsze oprogramowanie, masz dwie możliwości aktualizacji.

1 W apce aktualizacja,  na górze 3 kropeczki i jest "Pobierz aktualizację Xiaomi.eu"  działa to, ale nie zawsze

2 Drugim rozwiązaniem szybkim prostym i łatwym jest, pobranie pliku aktualizacji tygodniowej, wrzucić plik zip na pamięc telefonu, wejść w apkę aktualizację, trzy kropki i wybrać "Zainstaluj aktualizację z pliku  .zip"

3 Zawsze i tak po każdej aktualizacji zalecam zrobić wipe ( dalvik oraz cache) to nie wymazuje danych !!

Opublikowano

dzięki już pobieram :)

choć jak napisałeś jutro będzie następny, może to rozwiąże problem mms :)

choć dobrze by było wiedzieć które konkretnie aplikacje za nie odpowiadają, bo mmmservice włączone mam (jeśli to ma znaczenie), szkoda, że w zakładce aplikacje nie ma rozgraniczenia jak włączone/wyłączone/nieaktywne itp...

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...