Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Na wstępie zaznaczę że nie robię tego pierwszy raz.

Brat próbował znajomemu wrzucić Globala do nowego Redmi 3S. Był oczywiście jakiś zaśmiecony soft.

Po pobraniu najnowszego romu fastboot Global i uruchomieniu procedury flashowania MiFlashtool wywalił pod koniec błąd z którym kiedyś się spotkałem.

220735qoa8a4nb3bq3nzvs.jpg.thumb.jpg

Wiem że wtedy problem był związany ze starą wersją Miflashtoola.

W każdym bądź razie po tym błędzie nie daje sie wejść do trybu Download. Z menu po Volume + i powerze po wybraniu Download telefon się restartuje i normalnie uruchamia.

Przez ADB i oraz komendą w fastboot do EDL też nie udało mi się dostać. Podłączanie z oboma volumami wyświetla tylko ikonę ładowania.

Zaraz po tym flashowaniu telefon chciał aby wprowadzić mu hasło jednak przypisane do konta Xiaomi nie działało.

Po resecie telefonu system się ładuje normalnie jednak wiem że może powodować cyrki.

Tryb fastboot działa.

Jak go teraz przeflashowac do Globala lub dev China

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję ci za podpowiedz. Już widzę że oszukując w ten sposób telefon wszedł do trybu. Teraz tylko musze pobrac jeszcze raz dobre romy fastboot (global i china) bo ida jak krew z nosa.

:-P

Wertując różne tematy gdzieś mi się przewinęła informacja o takim kablu ale jakoś nie zwróciłem na nią uwagi.

Edytowane przez jordan87
Opublikowano
24 minuty temu, jordan87 napisał:

Teraz tylko musze pobrac jeszcze raz dobre romy fastboot (global i china)

A po co ci china? Chińskiego chcesz się uczyć?

Opublikowano

W razie gdyby global bez Unlocka nie chciał się wgrać. Ale wszystko poszło OK, A przynajmniej na moim kompie dostałem poprawny komunikat na koniec. Właśnie się przeładowuje po instalacji.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jordan87 napisał:

Teraz tylko musze pobrac jeszcze raz dobre romy fastboot (global i china) bo ida jak krew z nosa.

Do ściągania romów z Chin polecam użycie FDM'a (Free Download Manager) - obsługuje 20 wątków pobierania - u mnie plik ściąga się średnio kilkadziesiąt sekund (2x FTTH 500MBit)

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Hmmm, flash globala się ukończył z wynikiem pozytywnym jednak do trybu Download nadal nie wchodzi z pozycji tego śmiesznego Recovery. Po prostu się restartuje.

Opublikowano
14 minut temu, jordan87 napisał:

W razie gdyby global bez Unlocka nie chciał się wgrać.

Global się wgrywa na zablokowany bez problemu, unlock jest tylko do twrp potrzebny.

No a po co ci teraz download? Jak chcesz odblokować i potem wgrać twrp to fastboot potrzebny.

Opublikowano (edytowane)

Teraz mi jest nie potrzebny ale skoro widzę że nie działa to coś jest nie tak.

edit

Przy okazji zapytam czy między dev a stable można przechodzić przy użyciu zip i aplikacji aktualizacje?

Edytowane przez jordan87
Opublikowano

Czasami, ale raczej miflash. Z tym download to ten typ tak ma, po pierwszym wgraniu to nadal nie działa, ale potem zaczyna. Nie wiem co powoduje że zaczyna działać. Flashowałem już 3 i każdy z nich po pierwszym flashu nadal miał problem, a w którymś momencie być może ze po odblokowaniu zaczęło to dzialać. Wszystko poszło dobrze.

Opublikowano

Cyrk jakiś. Global dev idzie przez mi flash bez problemu a stable pobierany dwa razy na dwóch różnych kompach wywala na koniec ten sam blad :) System po wszystkim działa.

Opublikowano
20 minut temu, jordan87 napisał:

Cyrk jakiś. Global dev idzie przez mi flash bez problemu a stable pobierany dwa razy na dwóch różnych kompach wywala na koniec ten sam blad

No to po co instalujesz stable? On jest jeszcze mocno niedorobiony, a ten bug to tylko  jeden z wielu.

Opublikowano

A no po to że telefonu ma używać osoba która nie będzie się z telefonem bawić(np instalując co tydzień nową aktualizację), telefon ma działać, a w założeniu Stable powinien mieć mniej błędów.

Opublikowano
11 minut temu, jordan87 napisał:

A no po to że telefonu ma używać osoba która nie będzie się z telefonem bawić(np instalując co tydzień nową aktualizację), telefon ma działać, a w założeniu Stable powinien mieć mniej błędów.

To błędne założenie w przypadku tego modelu (chyba nie tylko tego). Aktualizacje i powiadomienia o nich można wyłączyć, a telefon będzie działał stabilniej i mniej błędów w romie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...