Skocz do zawartości

Latarka, a przebijanie przez sensor przedniej kamery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Gdy włączę latarkę w MI5 oraz popatrzę na PRZEDNIĄ KAMERĘ z lewej strony pod kątem (nie w kącie, tylko pod kątem(nachyleniem) to widzę światełko, czy wy też tak macie? Tylko z lewej strony pod kątem jak patrze to to widać (tak jakbyście chcieli popatrzeć PRZEZ telefon w stronę tych lampek) - wnioskuje, że przez to nie można mieć włączonej latarki w trakcie używania przedniej kamery? Dobrze myślę? Czy tylko moja sztuka ma taką wadę? 

(gdy patrzę na sensor na wprost, z prawej, z góry, z dołu, z jakiegokolwiek kąta oprócz z lewego, widzę CIEMNOŚĆ, nic, czyli prawidłowo, jedynie podczas patrzenia z lewej pod kąt)

Jeszcze pytanie, czy wasze szkło szafirowe na tylnym aparacie ma lekką szczelinę między srebrną ramką w którymś miejscu? Praktycznie jej nie widać, lecz jak porówna się z całym okręgiem to widać, że w innym miejscu dochodzi dokładniej.

Dziękuję!

Edytowane przez srgn1
Opublikowano (edytowane)

Jak przystawie oko do przedniej kamery to rzeczywiście widać (patrząc w kierunku flasha) że się tam świeci, widać też polutowane druciki do jakiegoś chipu.

Nie mam żadnego problemu z nagrywaniem przednią i tylną kamerą w momencie jak jest włączona latarka.

Z tyłu szczelin nie mam.

Edytowane przez wtbn
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, okulowiec napisał:

Nic nie odstaje, nie ma żadnych szczelin. Podczas używania przedniej kamery przy foto możesz mieć włączone dodatkowe oświetlenie , podczas nagrywania video nie można używać doświetlania.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

5 godzin temu, wtbn napisał:

Jak przystawie oko do przedniej kamery to rzeczywiście widać (patrząc w kierunku flasha) że się tam świeci, widać też polutowane druciki do jakiegoś chipu.

Nie mam żadnego problemu z nagrywaniem przednią i tylną kamerą w momencie jak jest włączona latarka.

Z tyłu szczelin nie mam.

Jaki soft macie i czy włączacie latarkę przez skróty czy w kamerze i następnie przechodzicie do przedniej kamery? U mnie na otwartej kamerze nie da się włączyć latarki, a przy zmianie z tylnej na przednią, latarka się wyłącza. Global Stable 8.1.2.0.

Nie wpadłem na pomysł, by przyłożyć oko ale faktycznie, u mnie również widać druciki nad takim żółtym (świecącym) paskiem.

Ok, udało mi się włączyć widżetem a potem aparat, występuje u mnie poświata z lewej strony na obrazie :(

Edytowane przez srgn1
Opublikowano

Ale śmiesznie, faktycznie jest poświata, nie zauwżyłem tego wcześniej. No ale dobra, doświetlanie latarką z tyłu i nagrywanie przednim aparatem to nie jest typowe zastosowanie telefonu, mi nie przeszkadza. Ale troche tego nie przewidzieli :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...