Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć 

Czy wersja systemu ma wpływ na jakość zdjęć? Mam system MIUI Global 6.12.15 Beta i powiem szczerze że jakość jest dramatyczna. Przesiadłem się z Samsunga S3 z aparatem 8 mpx i robił dużo ładniejsze zdjęcie niż Xiaomi. Chyba że nie umiem poustawiać aparatu (choć ilość ustawień jest znikoma)

Pozdrawiam

Edytowane przez kkwiatuszek89
Opublikowano

Spróbuj zdjęć z aplikacją "Open Camera" z Google Play.
Nie tylko sporo więcej ustawień, ale i fotki jakby sporo lepsze niż na stockowej aplikacji.

Opublikowano
4 minuty temu, Drizzit napisał:

Spróbuj zdjęć z aplikacją "Open Camera" z Google Play.
Nie tylko sporo więcej ustawień, ale i fotki jakby sporo lepsze niż na stockowej aplikacji.

Jedyny mankament to brak możliwości zapisu zdjęć i filmów na karcie pamięci.  

Opublikowano
Przed chwilą, Kamil Kupiec napisał:

Jedyny mankament to brak możliwości zapisu zdjęć i filmów na karcie pamięci.  

Hmmm.... jak to brak możliwości zapisu zdjęć i filmów na karcie pamięci?
Przecież u mnie zapisuje normalnie na karcie. Każda z aplikacji, w tym systemowa, ma docelowy folder zapisu zdjęć na karcie SD.

Opublikowano
12 godzin temu, kkwiatuszek89 napisał:

Cześć 

Czy wersja systemu ma wpływ na jakość zdjęć? Mam system MIUI Global 6.12.15 Beta i powiem szczerze że jakość jest dramatyczna. Przesiadłem się z Samsunga S3 z aparatem 8 mpx i robił dużo ładniejsze zdjęcie niż Xiaomi. Chyba że nie umiem poustawiać aparatu (choć ilość ustawień jest znikoma)

Pozdrawiam

Też zrobiłem przesiadke z S3 Lte i tam zdjęcia były dużo lepszej jakości.  Tym bardziej w złym oświetleniu.  

3 minuty temu, Drizzit napisał:

Hmmm.... jak to brak możliwości zapisu zdjęć i filmów na karcie pamięci?
Przecież u mnie zapisuje normalnie na karcie. Każda z aplikacji, w tym systemowa, ma docelowy folder zapisu zdjęć na karcie SD.

Screenshot_2016-12-20-07-26-23-830_net.sourceforge.opencamera.png

Opublikowano

Bądź co bądź S3 to jednak flagowiec, a Samsung wrzuca świetne aparaty do swoich telefonów. Mpx to nie wszystko

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Ok poradziłem sobie z uprawnieniami do karty pamięci.  Trzeba wejść w ustawienia/zainstalowane aplikacje/wszystkie i tam  znaleźć aplikacje "DOKUMENTY"  i włączyć ją bo  standardowo jest wyłączona.  

Opublikowano
Dnia 20.12.2016 o 14:43, Kamil Kupiec napisał:

Ok poradziłem sobie z uprawnieniami do karty pamięci.  Trzeba wejść w ustawienia/zainstalowane aplikacje/wszystkie i tam  znaleźć aplikacje "DOKUMENTY"  i włączyć ją bo  standardowo jest wyłączona.  

No właśnie do tego Ci zlinkowałem wątek na FB.
Nie zniknął, nadal tam jest, ale fajnie że jednak dałeś sobie radę :)

• Like 1
Opublikowano

Miałem S3 i specjalnie porównywałem jakość zdjęć z RN3P, te same ujęcie w domu, światło itd. Z HDR jakość jest porównywalna w obu aparatach. Żadne takie że S3 nokautuje. Tyle że przy tej ilości pixeli jednak powinno być na plus dla Xiaomi - a nie jest. Android 6, soft eu 6.11.13

Opublikowano

Siema czy ktoś się z tym spotkał ? standardowa aplikacja aparatu kręcenie filmu (soft miui.pl) i takie dziwne pasy , nawet na fotkach przechwyconych jako kadr...pomocy

IMG_20161225_184606.jpg

Opublikowano
21 godzin temu, Kamil Kupiec napisał:

Trzeba sobie postawić pytanie czy aparat w telefonie to jego najważniejsza funkcja ;-) 

Tak, jeśli producent w swojej specyfikacji ,, chwali się'' 16mpx. Mógł napisać że ma 8 mpx i było by gitara, nikt nie miał by jakichkolwiek wymagań po takim aparacie a tu...

Opublikowano

Mpx to nie wszystko.  Druga sprawa jest taka, że czego oczekujemy od telefonu za mniej niż 700 zł? Za te pieniądze nie znajdziemy nic lepszego.  Nawet telefony za 1000+ mają gorsze parametry niż owy Xiaomi RN3.  

Nie ma idealnego smartfona.  Każdy znajdzie plusy i minusy w każdym modelu.  Trzeba się zastanowić jaki ma być główny cel użytkowania i wtedy dobrać najlepszy telefon do naszych potrzeb.  

Opublikowano
1 godzinę temu, kkwiatuszek89 napisał:

Tak, jeśli producent w swojej specyfikacji ,, chwali się'' 16mpx. Mógł napisać że ma 8 mpx i było by gitara, nikt nie miał by jakichkolwiek wymagań po takim aparacie a tu...

Tak,  tylko kolego zapominasz,  że nie ilość pixeli,  a raczej nie tylko ich ilość stanowi o jakości fotki. Bardzo ważna jest fizyczna wielkość matrycy. Tutaj większą ilością upchnietą na małej matrycy można zaszkodzić,  zaszumiając. A ważne też są umiejętności focącego,  bo na trybach automatycznych,  to zawsze średnia jakość będzie. 

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ma wyglądać ścieżka do zapisu na karcie sd? Bo folder sdcard jak wybiorę to jest pamięć telefonu. (mam włączone dokumenty) 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...