Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, właśnie pobrałem najnowsze MIUI 8 Global Stable na bazie Androida 6 i chciałbym się upewnić, czy mogę go zainstalować bezpośrednio poprzez aplikację "Aktualizacje", czy jednak posiadając obecnie MIUI Global Stable 7.3 powinienem najpierw przejść na jakąś pośrednią wersję Dev i następnie zrobić inny kolejny krok? Z góry dzięki za pomoc!

15644802_355551941467916_1547648283_n.pn

Opublikowano

Syfmiui które masz zapewne nie pozwoli Ci na aktualizację. Musisz wgrać ROM przez MiFlash w EDL (bo zapewne masz zablokowany bootloader jak podejżewam)

Opublikowano

Ok, dzięki, właśnie potrzebowałem pomocy ze stwierdzeniem czy jest to syfmiui czy właściwy global :) Wysłałem prośbę o odblokowanie, nie śpieszy mi się, natomiast czy moglibyście mi powiedzieć: Mniej problematyczny i bezpieczniejszy jest proces wgrywania na zablokowany bootloader w EDL czy jednak na odblokowany przez MiFlash?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Emploia napisał:

Ok, dzięki, właśnie potrzebowałem pomocy ze stwierdzeniem czy jest to syfmiui czy właściwy global :) Wysłałem prośbę o odblokowanie, nie śpieszy mi się, natomiast czy moglibyście mi powiedzieć: Mniej problematyczny i bezpieczniejszy jest proces wgrywania na zablokowany bootloader w EDL czy jednak na odblokowany przez MiFlash?

To nie ma żadnego znaczenia. Wgrywasz MIflashem i nie ważne jaki masz rom i czy bootlaoder jest zablokowany czy nie.

Edytowane przez Sebeek
Opublikowano
46 minut temu, Emploia napisał:

I od razu mogę wgrywać najnowszy Global Stable czy po drodze muszę przejść przez Dev?

Od razu global stable, i na global stable też można odblokować później bootloader nie trzeba wgrywać dev

Opublikowano

1 - Jak można rozpoznać Syfmiui ? Kolega kupil właśnie R3Pro kenzo i wersja systemu to : MIUI 8 Global 6.9.9 Beta / Android 6.0.1 MMB29M

2 - Czy można instalować do najnowszej czystej wersji MIUI poprzez systemową aktualizacje (trzy kropki i instalacja z pliku zip) ?

3 - Czy telefon po aktualizacji z systemu będzie przywrócony do ustawień fabrycznych ?

4 - Czy przejście poprzez MiFlash z  syfmiui  na Global Stable (najnowszy) przywróci ustawienia fabryczne ?

Opublikowano

Niestety nie wiem jak rozpoznać syfmiui, natomiast co do reszty pytań: 

2 - próbowałem, nie działało, więc widocznie się nie da, chyba że okaże się że masz mniej syfiaste miui niż ja miałem, to możesz spróbować

3 - wydaje mi się że nie

4 - tak, robiłem to dzisiaj, wgrywałem Global Stable i wszystko wystartowało na czysto. używałem tego poradnika 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

witam.kupiłem dziś w rtvagd redmi note 3 z 3gb ram i 32 gb pamięci - jest to pewnie wersja pro.

wersja miui : global 8.1 stabilna 8.1.1.0 (MHRMIDI)  numer kompilacji MMB29M

poziom poprawek 01-11-2016

mam pare pytań:

1.czy jest to najnowszy miui

2.czy jest to jakaś normalna wersja miui. nie mam w niej nic po chińsku. działa plynnie.

3.czy jest sens wgrywać miui polska

PS:

jak wybiore w opcjach tło konwersacji  tapeta ekranu blokady to owszem zdjęcie jest ale rozmazane jakby czy to tak ma być ?

Edytowane przez strony1984
Opublikowano

witam,

też mam jakiś syfny miui. Dotyczy to mi5s. Rozumiem że muszę pobrać ROM global (zrobiłem to z tej stronki: http://en.miui.com/download-314.html) i wgrać go MiFlashem (pobrałem z tej stronki: http://en.miui.com/thread-345974-1-1.html? Rozumiem że zrobie to tylko na sprzęcie z windowsem? czy jeszcze cos potrzebuje by pozbyć sie tego syfu? Bo rozumiem ze nie potrzebuje odblokowac urzadzenia (mogę zrobic to później)

Opublikowano
56 minut temu, piootr napisał:

witam,

też mam jakiś syfny miui. Dotyczy to mi5s. Rozumiem że muszę pobrać ROM global (zrobiłem to z tej stronki: http://en.miui.com/download-314.html) i wgrać go MiFlashem (pobrałem z tej stronki: http://en.miui.com/thread-345974-1-1.html? Rozumiem że zrobie to tylko na sprzęcie z windowsem? czy jeszcze cos potrzebuje by pozbyć sie tego syfu? Bo rozumiem ze nie potrzebuje odblokowac urzadzenia (mogę zrobic to później)

wgrywać musisz w trybie EDL, ale lepiej poczytaj tutoriale, a pytania zadawaj w dziale poświęconym twojemu modelowi telefonu

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...