onken Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Koledzy Walcze juz ze 4 godziny. Nowy Mi5 z najnowszym ROMem Global stable 8.1.2.0 Miałem juzj ednego Mi5, Redmi 3S, odblokowałem bootladera Mam konto z opcją unlock ale dochodzi do 50% i wyrzuca ze nei moze zweryfikowac telefonu z kontem czy tam ze błędne dane Wyczytałem ze na stable nie pojdzie i trzeba uzyc developer ROM Tylko że za chiny ludowe nie mogę zmienić softu na żaden chiński, developer itp Wyrzuca np. ze reason nieznany, albo ze nie moze zweryfikować ROMU, albo ze za stara wersja.... MiFlash tez nie pozwala bo wyrzuca że telefon zablokowany... ( tzn bootloader ) Jak go ugryźć ?? Pomózcie
Niejeden z nas Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Sprawdzales pod fastboot czy rzeczywiście bootloader jest zablokowany? Może wystarczy wgrać twrp?wysłane z nokii 7110
onken Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 Sprawdzałem, niestety jest :/ A nie chce mi wgrać zadnej developer wersji :/
onken Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ktoś pomoże ?? Czy przez kabel serwisowy wejdę do EDL i wgram developer przez MiFlash ??
onken Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kurcze Wgrałem 6.11.10 beta i nadal wywala się przy 50 % przy próbie odblokowania bootloadera Jakies pomysły ??
jan1994 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Rozumiem, że na konto telefonem się zalogowałeś. Proponuję telefon przywrócić do ustawień fabrycznych - mi pomogło.
Niejeden z nas Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Skoro dostajesz informacje, że nie może zweryfikować konta to sprawdź jeszcze krok po kroku każdą literę w konfiguracji konta na telefonie i na koncie xiaomi. wysłane z nokii 7110
onken Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Sprawa opanowana, na chinskim dev poszło i oczywiscie musiałem zrobić kabel serwisowy by tel. w EDL wprowadzić. A IMHO co za syf ze global zablokowany jest na maxa i nie działa na nim odblokowanie bootloadera :/ Nawet na dev Global o ktorym pisałem wczesniej tez nie pozwoliło zrobić unlock. Z poprzednim Mi5 nie miałem tyle problemów co z tym nowym. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez onken
Rekomendowane odpowiedzi