Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem ROM miui.eu zgodnie z tym poradnikiem: 

wszystko przeszło w miarę bez problemów (musiałem jedynie MiFlashem przeskoczyć z Global syfmiui od Goldiego na China Dev do odblokowania BL) i teraz mam takie problemy w miui.eu-tak wygląda sklep:

IMG_20161213_222322.thumb.jpg.09b3b9156711801ef3b2d13bd835d6bd.jpg

a tak próba zrobienia zdjęcia: IMG_20161213_222339.jpg

nie wrzucam screenów ponieważ: IMG_20161213_2224472.jpg

jest jeszcze parę takich kwiatków...

Zrobiłem całkowity wipe, przeinstalowałem całość parę razy (instalacja ROMu zarówno z pamięci wewnętrznej jak i z karty SD).

Wipe systemu nie jest możliwy: IMG_20161213_2052552.jpg

a przy instalacji wyświetla się komunikat: mount: failed to mount /dev/block/bootdevice (...) invalid argument - instalacja oczywiście idzie dalej i system wstaje...

Coś da się zrobić czy wrzucać China stable? :)

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Th3rioN napisał:

Zainstalowałem ROM miui.eu zgodnie z tym poradnikiem: 

wszystko przeszło w miarę bez problemów (musiałem jedynie MiFlashem przeskoczyć z Global syfmiui od Goldiego na China Dev do odblokowania BL) i teraz mam takie problemy w miui.eu-tak wygląda sklep:

IMG_20161213_222322.thumb.jpg.09b3b9156711801ef3b2d13bd835d6bd.jpg

nie wrzucam screenów ponieważ: IMG_20161213_2224472.jpg

jest jeszcze parę takich kwiatków...

Zrobiłem całkowity wipe, przeinstalowałem całość parę razy (instalacja ROMu zarówno z pamięci wewnętrznej jak i z karty SD).

Wipe systemu nie jest możliwy: IMG_20161213_2052552.jpg

a przy instalacji wyświetla się komunikat: mount: failed to mount /dev/block/bootdevice (...) invalid argument - instalacja oczywiście idzie dalej i system wstaje...

Coś da się zrobić czy wrzucać China stable? :)

Spróbuj na China Stable, tylko potem nie wyczyść przez przypadek samego systemu w TWRP jak już będziesz instalował miuipolska.

Opublikowano

Mój problem został częściowo rozwiązany: trzeba odpalić TWRP i zresetować ustawienia SELinux. 

Prędkość pobierania ze Sklepu jest tragiczna, motywów nadal nie da się ściągać ale jest to krok naprzód :)

Opublikowano

Tak jak pisałem w innym wątku, u mnie też jest problem z wolnym pobieraniem plików z marketu, ale z tego co zauwazyłem, dotyczy to tylko sytuacji gdy pobieram przez sieć komórkową (mimo że pobieranie zwykłych plików i speedtest działają szybko), natomiast przy wifi prędkości są znacznie wyższe.

Opublikowano

Jak czytam to wszystko to zastanawiam się czy nie zlecić odblokowania fachowcom. W tej chwili w telefonie mam takie coś jak na screnn. Kombinować czy może zostawić tak jak jest ?

Redmi 4.png

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, KingMacio napisał:

Jak czytam to wszystko to zastanawiam się czy nie zlecić odblokowania fachowcom. W tej chwili w telefonie mam takie coś jak na screnn. Kombinować czy może zostawić tak jak jest ?

Redmi 4.png

Masz na 100% modyfikowany system, bo masz MIUIGLOBAL8.0/Stabilna 8.0.5.0.0 (MBECNDG) o to ostatnie zero za dużo, oryginalny ma 8.0.5.0 (4 cyfry nie pięć!).

Edytowane przez Bishop
Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.12.2016 o 23:15, Th3rioN napisał:

Mam dokładnie to samo !

Ale spróbuję tej porady. 

Dodatkowo, mam pytanie: Czy to normalne że ( Volume + i włącznik) wchodząc w Recovery wpierw wchodzę chyba w Mi Recovery (coś fabrycznego) i dopiero klikając w nim przycisk "Recovery" - przenosi mnie do TWRP ? 

Pytam, gdyż w Mi5 od razu jest TWRP, ale tam było ono od razu w ROM'ie na początku :P 

A w Redmi 4 Pro je dogrywałem przez fastboot... No i przyznam, że mnie to trochę dziwi.  

I TWRP nie pamięta wyboru języka...

Ps. Naprawione, zdjęcia już robi ale....

Ps2. Dalej nie wiem jak z tymi Recovery być powinno. Ktoś coś ? Autor @Th3rioN ? :P 

Edytowane przez Eragon
Opublikowano
Dnia 15.12.2016 o 08:20, Maq napisał:

Tak jak pisałem w innym wątku, u mnie też jest problem z wolnym pobieraniem plików z marketu, ale z tego co zauwazyłem, dotyczy to tylko sytuacji gdy pobieram przez sieć komórkową (mimo że pobieranie zwykłych plików i speedtest działają szybko), natomiast przy wifi prędkości są znacznie wyższe.

U mnie jest na odwrót - przez sieć komórkową śmiga, a na WIFI łapie maks 300kB/s, czy to z Google Play czy ze stron w przeglądarce.

Opublikowano
6 godzin temu, Eragon napisał:

Mam dokładnie to samo !

Ale spróbuję tej porady. 

Dodatkowo, mam pytanie: Czy to normalne że ( Volume + i włącznik) wchodząc w Recovery wpierw wchodzę chyba w Mi Recovery (coś fabrycznego) i dopiero klikając w nim przycisk "Recovery" - przenosi mnie do TWRP ? 

Pytam, gdyż w Mi5 od razu jest TWRP, ale tam było ono od razu w ROM'ie na początku :P 

A w Redmi 4 Pro je dogrywałem przez fastboot... No i przyznam, że mnie to trochę dziwi.  

I TWRP nie pamięta wyboru języka...

Ps. Naprawione, zdjęcia już robi ale....

Ps2. Dalej nie wiem jak z tymi Recovery być powinno. Ktoś coś ? Autor @Th3rioN ? :P 

Jak się resetuje SElinux?

Opublikowano
4 godziny temu, OrionFOTL napisał:

U mnie jest na odwrót - przez sieć komórkową śmiga, a na WIFI łapie maks 300kB/s, czy to z Google Play czy ze stron w przeglądarce.

Nowa łatka (6.12.22) poprawiła ten problem, przynajmniej u mnie efekt "lejka" zniknął. Wszystko działa jak powinno.

Opublikowano

U mnie po ostatniej aktualizacji również zniknął problem lejka przy pobieraniu z Google Play, ale nadal mam inny problem, nie chce mi ściągać wiekszych aplikacji ze sklepu. W trakcie pobierania po osiągnięciu jakiś 100MB nagle wywala bliżej nieokreslony bład pobierania.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...