Th3rioN Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zainstalowałem ROM miui.eu zgodnie z tym poradnikiem: wszystko przeszło w miarę bez problemów (musiałem jedynie MiFlashem przeskoczyć z Global syfmiui od Goldiego na China Dev do odblokowania BL) i teraz mam takie problemy w miui.eu-tak wygląda sklep: a tak próba zrobienia zdjęcia: nie wrzucam screenów ponieważ: jest jeszcze parę takich kwiatków... Zrobiłem całkowity wipe, przeinstalowałem całość parę razy (instalacja ROMu zarówno z pamięci wewnętrznej jak i z karty SD). Wipe systemu nie jest możliwy: a przy instalacji wyświetla się komunikat: mount: failed to mount /dev/block/bootdevice (...) invalid argument - instalacja oczywiście idzie dalej i system wstaje... Coś da się zrobić czy wrzucać China stable? 1
Bishop Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 10 godzin temu, Th3rioN napisał: Zainstalowałem ROM miui.eu zgodnie z tym poradnikiem: wszystko przeszło w miarę bez problemów (musiałem jedynie MiFlashem przeskoczyć z Global syfmiui od Goldiego na China Dev do odblokowania BL) i teraz mam takie problemy w miui.eu-tak wygląda sklep: a tak próba zrobienia zdjęcia: nie wrzucam screenów ponieważ: jest jeszcze parę takich kwiatków... Zrobiłem całkowity wipe, przeinstalowałem całość parę razy (instalacja ROMu zarówno z pamięci wewnętrznej jak i z karty SD). Wipe systemu nie jest możliwy: a przy instalacji wyświetla się komunikat: mount: failed to mount /dev/block/bootdevice (...) invalid argument - instalacja oczywiście idzie dalej i system wstaje... Coś da się zrobić czy wrzucać China stable? Spróbuj na China Stable, tylko potem nie wyczyść przez przypadek samego systemu w TWRP jak już będziesz instalował miuipolska.
Th3rioN Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Mój problem został częściowo rozwiązany: trzeba odpalić TWRP i zresetować ustawienia SELinux. Prędkość pobierania ze Sklepu jest tragiczna, motywów nadal nie da się ściągać ale jest to krok naprzód
Maq Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Tak jak pisałem w innym wątku, u mnie też jest problem z wolnym pobieraniem plików z marketu, ale z tego co zauwazyłem, dotyczy to tylko sytuacji gdy pobieram przez sieć komórkową (mimo że pobieranie zwykłych plików i speedtest działają szybko), natomiast przy wifi prędkości są znacznie wyższe.
KingMacio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jak czytam to wszystko to zastanawiam się czy nie zlecić odblokowania fachowcom. W tej chwili w telefonie mam takie coś jak na screnn. Kombinować czy może zostawić tak jak jest ?
Bishop Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) 19 godzin temu, KingMacio napisał: Jak czytam to wszystko to zastanawiam się czy nie zlecić odblokowania fachowcom. W tej chwili w telefonie mam takie coś jak na screnn. Kombinować czy może zostawić tak jak jest ? Masz na 100% modyfikowany system, bo masz MIUIGLOBAL8.0/Stabilna 8.0.5.0.0 (MBECNDG) o to ostatnie zero za dużo, oryginalny ma 8.0.5.0 (4 cyfry nie pięć!). Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Bishop
Eragon Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Dnia 13.12.2016 o 23:15, Th3rioN napisał: a tak próba zrobienia zdjęcia: Mam dokładnie to samo ! Ale spróbuję tej porady. Dodatkowo, mam pytanie: Czy to normalne że ( Volume + i włącznik) wchodząc w Recovery wpierw wchodzę chyba w Mi Recovery (coś fabrycznego) i dopiero klikając w nim przycisk "Recovery" - przenosi mnie do TWRP ? Pytam, gdyż w Mi5 od razu jest TWRP, ale tam było ono od razu w ROM'ie na początku A w Redmi 4 Pro je dogrywałem przez fastboot... No i przyznam, że mnie to trochę dziwi. I TWRP nie pamięta wyboru języka... Ps. Naprawione, zdjęcia już robi ale.... Ps2. Dalej nie wiem jak z tymi Recovery być powinno. Ktoś coś ? Autor @Th3rioN ? Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Eragon
OrionFOTL Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Dnia 15.12.2016 o 08:20, Maq napisał: Tak jak pisałem w innym wątku, u mnie też jest problem z wolnym pobieraniem plików z marketu, ale z tego co zauwazyłem, dotyczy to tylko sytuacji gdy pobieram przez sieć komórkową (mimo że pobieranie zwykłych plików i speedtest działają szybko), natomiast przy wifi prędkości są znacznie wyższe. U mnie jest na odwrót - przez sieć komórkową śmiga, a na WIFI łapie maks 300kB/s, czy to z Google Play czy ze stron w przeglądarce.
fatil Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 6 godzin temu, Eragon napisał: Mam dokładnie to samo ! Ale spróbuję tej porady. Dodatkowo, mam pytanie: Czy to normalne że ( Volume + i włącznik) wchodząc w Recovery wpierw wchodzę chyba w Mi Recovery (coś fabrycznego) i dopiero klikając w nim przycisk "Recovery" - przenosi mnie do TWRP ? Pytam, gdyż w Mi5 od razu jest TWRP, ale tam było ono od razu w ROM'ie na początku A w Redmi 4 Pro je dogrywałem przez fastboot... No i przyznam, że mnie to trochę dziwi. I TWRP nie pamięta wyboru języka... Ps. Naprawione, zdjęcia już robi ale.... Ps2. Dalej nie wiem jak z tymi Recovery być powinno. Ktoś coś ? Autor @Th3rioN ? Jak się resetuje SElinux?
OrionFOTL Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wejdź w TWRP, wybierz "Zaawansowane" i wybierz "Napraw uprawnienia" (jak sam to robiłem to było to nazwane w takim stylu). 1
dAriusz Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 4 godziny temu, OrionFOTL napisał: U mnie jest na odwrót - przez sieć komórkową śmiga, a na WIFI łapie maks 300kB/s, czy to z Google Play czy ze stron w przeglądarce. Nowa łatka (6.12.22) poprawiła ten problem, przynajmniej u mnie efekt "lejka" zniknął. Wszystko działa jak powinno.
Maq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 U mnie po ostatniej aktualizacji również zniknął problem lejka przy pobieraniu z Google Play, ale nadal mam inny problem, nie chce mi ściągać wiekszych aplikacji ze sklepu. W trakcie pobierania po osiągnięciu jakiś 100MB nagle wywala bliżej nieokreslony bład pobierania.
Rekomendowane odpowiedzi