Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wersje Miui 8 Global i jest jakis problem z ostatnia cotygodniowa aktualizacja,po pierwsze ma 1,5 gb i niby sie pobiera rozpakowuje ale po przejsciu do aktualizowania pasek postepu idzie tylko chwilke i telefon sie restartuje .Wlacza sie ponownie i pisze pobierz ponownie cały rom ,o co z tym moze chodzic.

Opublikowano

Podbijam temat bo nikt mi nie odpowiedzial,dzis znowu pobrała sie nowa aktualizacja zaczeła sie instalowac ,pasek postepu przez chwile sie przesuwal no i znowu raczej sie nie  zainstalowalo telefon sie zrestartowal i po chwili pokazało jakby poprzednia aktualizacje 6.12.15 o rozmiarze 1.5G .O co z tym moze chodzic.

Opublikowano

O syfiasty soft, bug, śmieci w systemie, cokolwiek... Taki kawał czasu i nawet nie zrobiłeś aktu przez MiPc?! Serio?

@Redmi2 On ma Global, nie xiaomi.eu, obstawiam, że jest na tym, co dał mu sprzedawca...

Zapraszam również do przeczytania regulaminu forum:

Cytat
  1. Wypowiedzi
  2. Przed założeniem nowego tematu sprawdź, czy nie istnieje już inny o podobnej tematyce
  3. Dokładnie sprawdź czy umieszczasz post / temat w odpowiednim dziale.
  4. Nazwij temat w taki sposób, by jak najbardziej streścić swój problem - zabrania się tworzenia tematów „Mam problem” itd.
  5. Zanim założysz temat, zapoznaj się z treścią działu, w którym zamierzasz napisać.
  6. Możesz zamieszczać linki do stron, które wnoszą coś ciekawego do dyskusji.
  7. Wszelkiego rodzaju tutoriale i poradniki muszą być przetłumaczone i stosownie opisane - nie gotowych treści.
  8. Nie podbijamy tematów.
  9. Należy cytować wypowiedzi, do których się odnosisz. Nie cytujemy jednak przesadnie długich wypowiedzi.
  10. Można cytować wypowiedź bezpośrednio nad Twoją.
  11. Korzystaj z opcji formatowania tekstu, dostępnych w panelu pisania wypowiedzi, tak by była ona jak najbardziej czytelna.
  12. Należy wypowiadać się w kwestiach związanych z poruszanym zagadnieniem - unikajmy zbaczania z tematu.

Opublikowano (edytowane)

nie mam syfiastego romu,byl ale wgralem przez miflescha Globala z cotygodniowymi aktualizacjami i przez kilka tygodni było ok.

I wlasnie to mnie dziwi ta aktualizacja 1.5G.Bo dzisiejsza to było okolo 190mb

Edytowane przez darekkojak
Opublikowano

Może coś się źle pobrało, jakiś błąd w systemie, trudno wyrokować. Zawsze możesz pobrać pełną wersję fastboot i wgrać miflashem z opcją zachowania danych. To naprawi ewentualne błędy i potem będzie ok. 

Opublikowano

nie mam orginalny Glpbal bez zadnych przeróbek

Własnie troche sie boje wgrac nowy system bo przy wgrywaniu Globala byl problem z tym miejscem magazynu czy jakos tak i myslalem ze uwaliłem telefon ale jakims cudem naciskałem te klawisze od glosnosci i sie wlaczył z nowym orginalnym Globalem i wszystko działa poprawnie ,tylko wlasnie cos nie tak od 2 tygodni z ta aktualizacja

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, darekkojak napisał:

Własnie troche sie boje wgrac nowy system bo przy wgrywaniu Globala byl problem z tym miejscem magazynu czy jakos tak i myslalem ze uwaliłem telefon ale jakims cudem naciskałem te klawisze od glosnosci i sie wlaczył z nowym orginalnym Globalem i wszystko działa poprawnie ,tylko wlasnie cos nie tak od 2 tygodni z ta aktualizacja

To może właśnie dlatego masz problemy z aktualizacjami. Wczoraj wgrywałem znajomemu 6.12.5 Miflashem i poszło bez problemów. Chyba trochę poprawili te najnowsze romy fastboot pod względem problemów przy wgrywaniu. Za chwilę będę wgrywał 6.12.15 to dam znać czy nie ma problemów.

Możesz flashować najnowszego global deva z opcją zachowania danych, powinno się obejść bez problemów (jakaś kopia danych jednak wskazana)

sukces.JPG

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)

mozesz mi podac link do tego romu? to oczywiscie pod Redmi3s.

I jeszcze jedno czym i jak najlepiej wykonac kopie zapasowa i jak ja potem przywrocic,nigdy tego nie robiłem na zadnym telefonie

Opublikowano
38 minut temu, darekkojak napisał:

mozesz...

http://en.miui.com/thread-439829-1-1.html tu masz wszystkie linki do nowego global dev wybierasz rom fastboot dla 3s. Kopię to tylko na wszelki wypadek, najszybciej lokalną Miui: Ustawienia, Dodatkowe ustawienia, Kopia i kasowanie danych, Kopia zapasowa systemu Miui. Ale jak wybierzesz w MiFlashu "Flash all except data and storage" to wszystko powinno się zachować (chyba że coś się popiepszy, a Miflash bywa nieprzewidywalny)

Opublikowano

Nie wiadomo czemu, ten typ tak ma, po kilku aktualizacjaxh, flashowaniach zaczyna to działać. Nie wiem co naprawia ten problem. Póki co trzeba użyć innej metody wejścia w dowload, skryptu, albo najlepiej kabla deep flash. 

Opublikowano (edytowane)

no wlasnie przez menu serwisowe i bylo ok,w trybie fastbot jest ok,ale w mifleschu jest nie com tylko jakies b i cyferki

Opublikowano

Jak nie  odblokowałeś bl, to musi być w download,  w fastboot nic nie zrobisz. Na pierwszych romach przejście do download działało, potem przestało. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...