wojtekmarchewka Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) 7 minut temu, galakty napisał: Spokojnie, któraś firma zrobiła LCD z czernią AMOLEDA Ciężko mi w to uwierzyć , ponieważ w LCD całość jest podświetlana, więc kolor czarny nadal będzie podświetlany, co znacz że nadal będzie szary, w Oledzie czerń nie jest podświetlana dlatego to też tak dobrze wygląda. No ale teraźniejsze TV LCD mamy z HDR, więc może w jakimś stopniu się zbliżą z tą czernią, kontrastem oraz nasyceniem kolorów Edytowane 17 Grudnia 2016 przez wojtekmarchewka
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 2 minuty temu, wojtekmarchewka napisał: Ciężko mi w to uwierzyć , ponieważ w LCD całość jest podświetlana, więc kolor czarny nadal będzie podświetlany, co znacz że nadal będzie szary, w Oledzie czerń nie jest podświetlana dlatego to też tak dobrze wygląda. No ale teraźniejsze TV LCD mamy z HDR, więc może w jakimś stopniu się zbliżą z tą czernią, kontrastem oraz nasyceniem kolorów Podzielili panel na wiele mniejszych i dodali folię, która blokuje światło, więc niektóre miejsca nie są podświetlane = czarne jak w amoled. Czytałem kilka dni temu na jakimś portalu.
wojtekmarchewka Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Przed chwilą, galakty napisał: Podzielili panel na wiele mniejszych i dodali folię, która blokuje światło, więc niektóre miejsca nie są podświetlane = czarne jak w amoled. Czytałem kilka dni temu na jakimś portalu. No to zobaczymy, ja jestem jak najbardziej na tak nowym technologiom, bo nic nie wymyślimy gdy stoimy w miejscu
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Przed chwilą, wojtekmarchewka napisał: No to zobaczymy, ja jestem jak najbardziej na tak nowym technologiom, bo nic nie wymyślimy gdy stoimy w miejscu Świat nigdy nie stoi w miejscu, ziemia się porusza, układ słoneczny także, galaktyka... okej starczy 1
tpawel Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Brakuje 3 kliknięć do zamówienia Mi4C, jak patrzę jaką to ma teraz cenę, to nie wiem dlaczego ludzie kupują masowo Redmi 4 Bo z tego co widzę po znajomych to bardziej cenią baterie niż aparat w telefonie.Mi4c pod tym względem gniecie wszystko co w tej cenie,ale też ma jakieś tam wady. Teraz jest moda na metal i czytnik palucha ,a tego w mi4c nie ma. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 1 minutę temu, tpawel napisał: Bo z tego co widzę po znajomych to bardziej cenią baterie niż aparat w telefonie. Mi4c pod tym względem gniecie wszystko co w tej cenie,ale też ma jakieś tam wady. Teraz jest moda na metal i czytnik palucha ,a tego w mi4c nie ma. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Sam chciałem czytnik, ale skoro ma DT2W to nie potrzebuję. Taaaak, bateria... Ale niestety jestem z pokolenia, gdzie FB sprawdzam wieczorem w domu, nie przeglądam zdjęć, lajków nie daję, czasem poczta, albo szybkie sprawdzenie w Internecie, do tego czasem mapy, gps a tak to głównie smsy i rozmowy.. Skoro Redmi Note 2 wystarczał, to Mi4C tym bardziej.
santos Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 Wiecie Panowie, każdy ma swoje oczekiwania i hierarchię wartości w telefonach. Jeden potrzebuje przyzwoitego aparatu (celowo użyłem tego określenia. Świetne nigdy w smartfonach nie będą bo smartfon to nie lustrzanka) a drugi pojemnej i mocnej baterii. A trzeci ładnego wyglądu a bateria czy aparat w d*pie ma hehe. I dobrze bo dzięki temu jest na rynku modeli od metra, do wyboru do koloru i każdy znajdzie coś dla siebie. Nie to co 15 lat temu jak wybór ograniczał się do producenta- nokia, motorola czy sony-ericsson hehe 1
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pragnienia o większej baterii są tak gorące, że niektóre wybuchają od nadmiaru pojemności
wojtekmarchewka Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Przyjaciele moi, oraz mojej przyszłej żony zeszliśmy z tematu, jak jajko z kanapki, Redmi Pro jest dobrym wyborem w rodzinie Redmi, ale pamiętajmy czego oczekujemy od takiego smartfona. Czytajmy uważnie co dany model ma nam do zaoferowania, nikt za nas nie dokona wyboru, i nikt nie będzie ponosił odpowiedzialności za zły wybór. Wybierzmy to co nam odpowiada oraz to co oczekujemy od telefonu, czytajmy czytajmy i jeszcze raz czytajmy oraz porównywajmy z tym co chcemy osiągnąć, oraz czego oczekujemy
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Otóż to, dlatego zwróciłem uwagę, że bardzo Pro to on nie jest i to nadal Redmi, najlepszy z nich ale wciąż Redmi, czyli soft będzie olany itp itd. Nie lubię po prostu w ciemno polecać telefonów, żeby potem ktoś się zawiódł
santos Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Ja tylko wyraziłem moje odczucie od kiedy przesiadlem się z Mi3 =) może faktycznie na wyrost polecilem go wszystkim gdyż, jak sam wspomniałem przed chwilą, każdy oczekuje czegoś innego. Niemniej- mimo iż to "tylko" Redmi- to w moim odczuciu przyrostek Pro jest całkowicie zasłużony. Ekran OLED- którego nie mają nawet Mi5 czy jego nowsze s-odmiany, duża bateria pozwalająca na długą pracę, design, jakość użytych materiałów.. To pozwala nam zapomnieć iż korzystamy z budżetowca. Na podsumowanie powiem jedno- dokonując wyboru na co przesiądę się z Mi3 miałem obawę odnoscnie Redmi Pro że przesiadka będzie przypominała sytuację jakbym zmieniał starą S-klasę na nową klasę C. Niby lepsze bebechy, więcej bajerów etc ale dwie półki w dół, jakość już nie ta.. Im dłużej używam RP tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że tak nie jest. On po prostu nie daje odczuć że to budzetowiec, pod żadnym względem. Ale to tylko moje zdanie, nie trzeba zgadzać się z nim hehe Edytowane 17 Grudnia 2016 przez santos
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 To taki Redmi na sterydach, który jak dorośnie chciałby być serią Mi
wojtekmarchewka Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Przed chwilą, galakty napisał: To taki Redmi na sterydach, który jak dorośnie chciałby być serią Mi I mu się nawet udaje, niestety przywara Red ciągnie się za nim
santos Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 A. I bym zapomniał w mojej odzie opiewającej niezliczone cnoty RP o szybkim ładowaniu. Kolejna genialna rzecz której w Mi3 brakowało mi, no ale w telefonach wypuszczanych obecnie to już powoli staje się standardem.
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 3 minuty temu, Piotrek_ napisał: Masz racje, idzie zima, mi4c akurat na zimę się nadaje, rękawiczek nie będziesz musiał nosić...w rączki będzie cieplutko Panowie.... że się tak wyrażę nie za dużo oczekujecie od telefonu za +- 150USD?? Jakby RN2 się nie nagrzewał
galakty Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Przed chwilą, Piotrek_ napisał: A nie wiem nie posiadam :)) ( RN2) swoją drogą r4 pro to telefon ze średniej półki z fajną ceną duża baterią itd... ja potrzebowałem max 5'' ,dużą baterię i jestem zadowolony z zakupu . jakbym chciał max wyposażenie to kupiłbym mi5s Żyjemy w wolnej Polsce mamy wybór,nasza kasa nasze wybory Chodzi mi o to, że przegrzewanie Mi4C mi nie przeszkadza, dopóki się nie wyłącza. Grać nie gram itp. a RN2 nawet przy rozmowie i internecie się grzeje - gorzej raczej nie będzie, skoro przy rozmawianiu mam ciepło w ucho, w sumie spoko opcja. Jedynie przy GPS w samochodzie może mieć ciężko, ale używam tak telefonu raz-dwa do roku W końcu to nie Snap 810.
Rekomendowane odpowiedzi