Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galakty napisał:

Spokojnie, któraś firma zrobiła LCD z czernią AMOLEDA ;) 

Ciężko mi w to uwierzyć :D , ponieważ w LCD całość jest podświetlana, więc kolor czarny  nadal będzie podświetlany, co znacz że nadal będzie szary, w Oledzie czerń nie jest podświetlana dlatego to też tak dobrze wygląda. No ale teraźniejsze TV LCD mamy z HDR, więc może w jakimś stopniu się zbliżą z tą czernią, kontrastem oraz nasyceniem kolorów :)

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano
2 minuty temu, wojtekmarchewka napisał:

Ciężko mi w to uwierzyć :D , ponieważ w LCD całość jest podświetlana, więc kolor czarny  nadal będzie podświetlany, co znacz że nadal będzie szary, w Oledzie czerń nie jest podświetlana dlatego to też tak dobrze wygląda. No ale teraźniejsze TV LCD mamy z HDR, więc może w jakimś stopniu się zbliżą z tą czernią, kontrastem oraz nasyceniem kolorów :)

Podzielili panel na wiele mniejszych i dodali folię, która blokuje światło, więc niektóre miejsca nie są podświetlane = czarne jak w amoled. Czytałem kilka dni temu na jakimś portalu.

Opublikowano
Przed chwilą, galakty napisał:

Podzielili panel na wiele mniejszych i dodali folię, która blokuje światło, więc niektóre miejsca nie są podświetlane = czarne jak w amoled. Czytałem kilka dni temu na jakimś portalu.

No to zobaczymy, ja jestem jak najbardziej na tak nowym technologiom, bo nic nie wymyślimy gdy stoimy w miejscu :D

Opublikowano
Przed chwilą, wojtekmarchewka napisał:

No to zobaczymy, ja jestem jak najbardziej na tak nowym technologiom, bo nic nie wymyślimy gdy stoimy w miejscu :D

Świat nigdy nie stoi w miejscu, ziemia się porusza, układ słoneczny także, galaktyka... okej starczy :D 

• Like 1
Opublikowano
Brakuje 3 kliknięć do zamówienia Mi4C, jak patrzę jaką to ma teraz cenę, to nie wiem dlaczego ludzie kupują masowo Redmi 4  

Bo z tego co widzę po znajomych to bardziej cenią baterie niż aparat w telefonie.
Mi4c pod tym względem gniecie wszystko co w tej cenie,ale też ma jakieś tam wady. Teraz jest moda na metal i czytnik palucha ,a tego w mi4c nie ma.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, tpawel napisał:

Bo z tego co widzę po znajomych to bardziej cenią baterie niż aparat w telefonie.
Mi4c pod tym względem gniecie wszystko co w tej cenie,ale też ma jakieś tam wady. Teraz jest moda na metal i czytnik palucha ,a tego w mi4c nie ma.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Sam chciałem czytnik, ale skoro ma DT2W to nie potrzebuję.

Taaaak, bateria... Ale niestety jestem z pokolenia, gdzie FB sprawdzam wieczorem w domu, nie przeglądam zdjęć, lajków nie daję, czasem poczta, albo szybkie sprawdzenie w Internecie, do tego czasem mapy, gps a tak to głównie smsy i rozmowy.. Skoro Redmi Note 2 wystarczał, to Mi4C tym bardziej.

Opublikowano

Wiecie Panowie, każdy ma swoje oczekiwania i hierarchię wartości w telefonach. Jeden potrzebuje przyzwoitego aparatu (celowo użyłem tego określenia. Świetne nigdy w smartfonach nie będą bo smartfon to nie lustrzanka) a drugi pojemnej i mocnej baterii. A trzeci ładnego wyglądu a bateria czy aparat w d*pie ma hehe. I dobrze bo dzięki temu jest na rynku modeli od metra, do wyboru do koloru i każdy znajdzie coś dla siebie. Nie to co 15 lat temu jak wybór ograniczał się do producenta- nokia, motorola czy sony-ericsson hehe

• Like 1
Opublikowano

Przyjaciele moi, oraz mojej przyszłej żony :D zeszliśmy z tematu, jak jajko z kanapki, Redmi Pro jest dobrym wyborem w rodzinie Redmi, ale pamiętajmy czego oczekujemy od takiego smartfona. Czytajmy uważnie co dany model ma nam do zaoferowania, nikt za nas nie dokona wyboru, i nikt nie będzie ponosił odpowiedzialności za zły wybór. Wybierzmy to co nam odpowiada oraz to co oczekujemy od telefonu, czytajmy czytajmy i jeszcze raz czytajmy oraz porównywajmy z tym co chcemy osiągnąć, oraz czego oczekujemy  :D

Opublikowano

Otóż to, dlatego zwróciłem uwagę, że bardzo Pro to on nie jest i to nadal Redmi, najlepszy z nich ale wciąż Redmi, czyli soft będzie olany itp itd. Nie lubię po prostu w ciemno polecać telefonów, żeby potem ktoś się zawiódł ;) 

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko wyraziłem moje odczucie od kiedy przesiadlem się z Mi3 =) może faktycznie na wyrost polecilem go wszystkim gdyż, jak sam wspomniałem przed chwilą, każdy oczekuje czegoś innego. Niemniej- mimo iż to "tylko" Redmi- to w moim odczuciu przyrostek Pro jest całkowicie zasłużony. Ekran OLED- którego nie mają nawet Mi5 czy jego nowsze s-odmiany, duża bateria pozwalająca na długą pracę, design, jakość użytych materiałów.. To pozwala nam zapomnieć iż korzystamy z budżetowca. Na podsumowanie powiem jedno- dokonując wyboru na co przesiądę się z Mi3 miałem obawę odnoscnie Redmi Pro że przesiadka będzie przypominała sytuację jakbym zmieniał starą S-klasę na nową klasę C. Niby lepsze bebechy, więcej bajerów etc ale dwie półki w dół, jakość już nie ta.. Im dłużej używam RP tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że tak nie jest. On po prostu nie daje odczuć że to budzetowiec, pod żadnym względem. Ale to tylko moje zdanie, nie trzeba zgadzać się z nim hehe

Edytowane przez santos
Opublikowano

A. I bym zapomniał w mojej odzie opiewającej niezliczone cnoty RP o szybkim ładowaniu. Kolejna genialna rzecz której w Mi3 brakowało mi, no ale w telefonach wypuszczanych obecnie to już powoli staje się standardem.

Opublikowano
3 minuty temu, Piotrek_ napisał:

Masz racje, idzie zima, mi4c akurat na zimę się nadaje, rękawiczek nie będziesz musiał nosić...w rączki będzie cieplutko :)

Panowie.... że się tak wyrażę :) nie za dużo oczekujecie od telefonu za +- 150USD?? 

Jakby RN2 się nie nagrzewał :D

Opublikowano
Przed chwilą, Piotrek_ napisał:

A nie wiem nie posiadam :)) ( RN2) swoją drogą r4 pro to telefon ze średniej półki z  fajną ceną duża baterią itd... ja potrzebowałem max 5'' ,dużą baterię i jestem zadowolony z zakupu . jakbym chciał max wyposażenie to kupiłbym mi5s Żyjemy w wolnej Polsce mamy wybór,nasza kasa nasze wybory :)

Chodzi mi o to, że przegrzewanie Mi4C mi nie przeszkadza, dopóki się nie wyłącza. Grać nie gram itp. a RN2 nawet przy rozmowie i internecie się grzeje - gorzej raczej nie będzie, skoro przy rozmawianiu mam ciepło w ucho, w sumie spoko opcja. Jedynie przy GPS w samochodzie może mieć ciężko, ale używam tak telefonu raz-dwa do roku ;) 

W końcu to nie Snap 810.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...