Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum, planuję się wdrążyć powoli w temat Xioami, jak i oprogramowania Miui.
Dlatego myślę, że przydałby się temat dla każdego, który chciałby kupić ten model w okazyjnej cenie no i przy okazji dla mnie, bo też poszukuje tego modelu w okazyjnej cenie :D

Jakby ktoś gdzieś widział, słyszał mógłby tu zamieścić link do aukcji :)

Ja akurat poszukuje jakieś taniej oferty, BEZ VATU(ubezpieczenie czy coś) wersja kolorystyczna czarna, wersja pamięciowa 32-64gb - zależy od ceny :D
No i gdyby był dobry serwis gwarancyjny do tego, byłoby idealnie, ale jak na razie zależy mi na niskiej cenie, bez vatu i dostarczeniu do świąt ;)

Opublikowano

Dobra gwarancja to IBG ale cena mało zachęcająca,mają ubezpieczenie od VAT.
Dobra cena i wysyłka bez VAT to Goldway.
W dobrej cenie ale z ryzykiem VAT to np Banggood, ale potrafią się ociągac z wysyłką.
Jeśli chcesz tanio, szybko i dobra gwara to nie ma;)
Musisz wybrać dwie z tych cech, od Ciebie zależy ktore

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie, to jednak wolę kupić bez gwarancji gdzieś tanio z ubezpieczeniem od VATu, a jak będzie coś nie tak to wysłać do mi center, przynajmniej tu będę miał pewność ;) jakby ktoś coś widział w promo można wklejac, sam dużo dziennie szukam ale ceny porównywalne. 

Opublikowano

Ubezpieczenie od VAT ma tylko IBG, Goldway ma wysyłkę bez VAT. Nie widziałem innych sklepów z taką opcją, w której ten telefon byłby w miarę normalnych cenach.
3/64 za 185$ to już jest promocja, dwa miesiące temu trzeba było dać 250$ za niego

Opublikowano

A jak jest realizowane przez Goldway'a:

"One-year replacement warranty in Poland" ???

Wybrałem tę opcję przy zakupie RN4 i RP, ale mówiąc szczerze nie wiem jak to działa... :-)

Ktoś korzystał ?

Opublikowano
42 minuty temu, tpawel napisał:

"Goldway ma wysyłkę bez VAT." 

A co to znaczy bez VAT?  na IBG to wiem że jeśli nalicza to zwracają kwotę, a tutaj?  i gdzie widziałeś 3/64 za 185? i czyli jeśli taka cena 3/64 to 3/32 powinno być może gdzieś taniej :D

Opublikowano
12 minut temu, Petr4682 napisał:

A co to znaczy bez VAT?  na IBG to wiem że jeśli nalicza to zwracają kwotę, a tutaj?  i gdzie widziałeś 3/64 za 185? i czyli jeśli taka cena 3/64 to 3/32 powinno być może gdzieś taniej :D

Bez VAT w przypadku Goldway, oznacza ze placisz dodatkowo jakies 10$ i sprzedawca wysyla przesylke do UK a stamtad kurierem do Polski. Pozwala to na unikniecie platnosci VAT, bo paczka przychodzi do Polski z kraju wew UE.

Co do cen to wdzialem post, ze model 3/64 jest tanszy od 3/32 z jakich wzgledow - moze chodzi o dostepnosc, moze to ze goldway nie ma tego nizszego modelu - cholera wie.

Tu masz link https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core-5-5-inch-OLED-1920x1080/32715255476.html

Opublikowano

Ja kupowałem od polskiego sprzedawcy ale wysyłał z HongKongu DHL i płaciłem wat, teraz wysłał mi Xiaomi Mi5SPlus innym przewoźnikiem i czekam co będzie.Jak by co napiszę.

Tapnięte z Wachofonu

Opublikowano
2 godziny temu, tpawel napisał:

Goldway też ma dhl,ale nie dość że wysyłka kosztuje to dodatkowo jeszcze pewny VAT.

Przy wysyłce z EU nie ma VAT-u, ale idzie dłużej. Co kto potrzebuje.

Opublikowano
2 godziny temu, wacha56ks napisał:

Ja kupowałem od polskiego sprzedawcy ale wysyłał z HongKongu DHL i płaciłem wat, teraz wysłał mi Xiaomi Mi5SPlus innym przewoźnikiem i czekam co będzie.Jak by co napiszę.

Tapnięte z Wachofonu

i nie lepiej byłoby zapłacić te 10 dolców ubezpieczenia, bez pośredników z allegro i kupić to bez obaw o vat? Na pewno wyszłoby taniej i pewniej niż przez allegro, a czas oczekiwania taki sam

Opublikowano (edytowane)

Sam się zastanawiam skąd zamówić :) 

Jeśli chodzi o aktualne promocje na wersję Xiaomi Redmi Pro to jest do wyrwania złoty kolor za 169.99 +  ewentualny vat.

http://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Pro-5_5-inch-Dual-Camera-3GB-RAM-64GB-MTK-Helio-X25-Deca-core-4G-Smartphone-p-1072780.html?rmmds=cart

Kupon promocyjny :redmiproxmas

U Goldiego tylko dziś jtelefon jest za 175 usd + koszta wysyłki

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Prime-64GB-ROM-Mobile-Phone-MTK-Helio-X25-Deca-Core-5-5/311331_32729053069.html?detailNewVersion=&categoryId=5090301&spm=2114.12010608.0.0.weFd9h

Edytowane przez mik3nedu
Nie wklejony link
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, tpawel napisał:

Czyli masz 170vs185$.
Płacisz 15$ po to ,żeby mieć telefon szybciej i nie ryzykujesz 40$ VAT.

Tak tylko banggood jest sklepem godnym zaufania i mozna liczyc na gwarancje.

W przypadku goldwaya i ali nie jest to juz takie pewne. Kilka osob opisywalo jak to goldi ich olal kompletnie.

Cos za cos - nie zawsze taniej znaczy lepiej. 

Edytowane przez PurpleHaze
Opublikowano

Goldway ma przedstawiciela na telchinie- nie widziałem żeby kogoś zostawili na lodzie.
BG zobacz ile czasu zwlekał z wysyłką Rpro z ostatniej promocji

• Like 1
Opublikowano

Miałem podobne myśli co do zaufania do sklepów. Tak samo ewentualna wysyłka gwarancyjna do Godiego - pokrywanie kosztów w obie strony. W banggood - w jedną stronę pokrywa PayPal a w drugą Banggood. Jednak pod wpływem magicznej promocji zamówiłem telefon w Godwayu, przekonał mnie czas wysyłki i to że dodają od razu podstawową ochronę na telefon i przejściówke na polskie gniazdko do ładowarki. Oby nie było problemów z telefonem i z współpracą z Godwayem lub ew. z przedstawicielem ;)

P.s. zamówiłem przedwczoraj, a paczka z telefonem dziś została nadana.

Gość fanxiaomi
Opublikowano

Witam,

czy ktoś zna możliwość / sposób, by móc jednocześnie skorzystać z kuponu Aliexpress (przeznaczonego do wykorzystania w komórce) i cashback'u np. z planet plusa na 6%?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...