Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem tutaj nowy, przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego je zadam.

1. Czy jest możliwość blokowania pulpitu (Zablokuj zmiany na pulpicie - tak jak to ma miejsce w NOVA - Launcher)

2. Czy w MIUI8 można jakoś przywrócić ikonę "Aplikacje" (czy niestety będzie to wyglądało jak w iOS) tak jak to było w standardowym andku lub właśnie we wcześniej wspomnianym Nova launcher. 

2016-12-07 16.52.52.png

Opublikowano

1. Mogłeś nie znaleźć, bo to taka w sumie nowość (chyba od dwóch tygodni) ;)
2. Ale to to powinieneś, to kwintesencja MIUI - brak drawera.

Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3.

Opublikowano
Dnia 7.12.2016 o 21:48, ahr napisał:

2. Ale to to powinieneś, to kwintesencja MIUI - brak drawera.

Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3.

Czytałem ogólnie o tym że właśnie w tym MIUI jest jak w iphone, ale chciałem zapytać u źródła. Teraz już wiem

Ale dziękuję za odpowiedź (drawer)

AppDrawer (MIUI App Drawer) -  to będzie alternatywą :)

Dnia 7.12.2016 o 19:21, ahr napisał:

Słabo szukałeś.

1. Tak

A możesz powiedzieć jak to zrobić. Bo widziałem w MIUI8  Beta  "ekran główny" i tam jest możliwość blokowania ekranu ja natomiast mam MIUI8 Global 8.1 Stable (8.1.2) i nie widzę takiej opcji ;/

Opublikowano

Bo masz stable....

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

To moja pierwsza przygoda z Xioami, na razie zostawię tak jak był w oryginale. Kiedyś się bawiłem w te jailbrake, CM, TWRP, (chwilę trzeba siąść poczytać i dopiero się zabierać za modyfikowanie) itp. na razie mi się odechciało :) Pamiętam jak root`owałem Alcatel 6030x to był chyba najtrudniejszy tel. z custom romem już nie było problemów :)

Mam nadzieję że w końcu się przełamie i pokombinuje na MIUI ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pierwsze co zrobiłem na Mi5, po zrootowaniu, to ustawiłem domyślnie NOVA ;]

Zrobiłem podobnie, ale po jakimś czasie spedzilem troche czasu na spersonalizowanie stockowego pulpitu i juz raczej przy nim zostane. Jezeli robisz reguarny backup systemowy to pulpit zostaje nawet po wipach.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 7.12.2016 o 17:55, Nestor napisał:

Witam,

Jestem tutaj nowy, przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego je zadam.

1. Czy jest możliwość blokowania pulpitu (Zablokuj zmiany na pulpicie - tak jak to ma miejsce w NOVA - Launcher)

2. Czy w MIUI8 można jakoś przywrócić ikonę "Aplikacje" (czy niestety będzie to wyglądało jak w iOS) tak jak to było w standardowym andku lub właśnie we wcześniej wspomnianym Nova launcher. 

Nie stosujesz się do poleceń Administracji:

Dnia 9.12.2016 o 19:39, Nezumi napisał:

Bo masz stable....

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Temat leci do kosza, a Ty jesteś jeden krok od ostrzeżenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...