Nestor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam, Jestem tutaj nowy, przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego je zadam. 1. Czy jest możliwość blokowania pulpitu (Zablokuj zmiany na pulpicie - tak jak to ma miejsce w NOVA - Launcher) 2. Czy w MIUI8 można jakoś przywrócić ikonę "Aplikacje" (czy niestety będzie to wyglądało jak w iOS) tak jak to było w standardowym andku lub właśnie we wcześniej wspomnianym Nova launcher.
Nestor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dzięki za pomoc, szukałem na tyle ile wyszukiwarka pomogła (może źle zapytania formułowałem)
ahr Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 1. Mogłeś nie znaleźć, bo to taka w sumie nowość (chyba od dwóch tygodni) 2. Ale to to powinieneś, to kwintesencja MIUI - brak drawera.Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3.
Nestor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dnia 7.12.2016 o 21:48, ahr napisał: 2. Ale to to powinieneś, to kwintesencja MIUI - brak drawera.Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3. Czytałem ogólnie o tym że właśnie w tym MIUI jest jak w iphone, ale chciałem zapytać u źródła. Teraz już wiem Ale dziękuję za odpowiedź (drawer) AppDrawer (MIUI App Drawer) - to będzie alternatywą Dnia 7.12.2016 o 19:21, ahr napisał: Słabo szukałeś. 1. Tak A możesz powiedzieć jak to zrobić. Bo widziałem w MIUI8 Beta "ekran główny" i tam jest możliwość blokowania ekranu ja natomiast mam MIUI8 Global 8.1 Stable (8.1.2) i nie widzę takiej opcji ;/
Nezumi Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Bo masz stable.... Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Nestor Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Ok dzięki, pewnie za jakiś czas wrzucą i w stable, kwestia czasu.. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Nestor
Nezumi Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Przed chwilą, Nestor napisał: Ok dzięki, pewnie za jakiś czas wrzucą i w stable, kwestia czasu.. kwestia pól roku... do roku...
Nestor Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 To moja pierwsza przygoda z Xioami, na razie zostawię tak jak był w oryginale. Kiedyś się bawiłem w te jailbrake, CM, TWRP, (chwilę trzeba siąść poczytać i dopiero się zabierać za modyfikowanie) itp. na razie mi się odechciało Pamiętam jak root`owałem Alcatel 6030x to był chyba najtrudniejszy tel. z custom romem już nie było problemów Mam nadzieję że w końcu się przełamie i pokombinuje na MIUI
AKG Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Pierwsze co zrobiłem na Mi5, po zrootowaniu, to ustawiłem domyślnie NOVA ;]
Rafal_eSk Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Pierwsze co zrobiłem na Mi5, po zrootowaniu, to ustawiłem domyślnie NOVA ;]Zrobiłem podobnie, ale po jakimś czasie spedzilem troche czasu na spersonalizowanie stockowego pulpitu i juz raczej przy nim zostane. Jezeli robisz reguarny backup systemowy to pulpit zostaje nawet po wipach.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dnia 7.12.2016 o 17:55, Nestor napisał: Witam, Jestem tutaj nowy, przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego je zadam. 1. Czy jest możliwość blokowania pulpitu (Zablokuj zmiany na pulpicie - tak jak to ma miejsce w NOVA - Launcher) 2. Czy w MIUI8 można jakoś przywrócić ikonę "Aplikacje" (czy niestety będzie to wyglądało jak w iOS) tak jak to było w standardowym andku lub właśnie we wcześniej wspomnianym Nova launcher. Nie stosujesz się do poleceń Administracji: Dnia 9.12.2016 o 19:39, Nezumi napisał: Bo masz stable.... Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Temat leci do kosza, a Ty jesteś jeden krok od ostrzeżenia.
mrosi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi