Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z przednią kamerką w moim rn3. Jakiś czas temu spadł mi telefon i rozbił się w takim miejscu że odpadł kawałek wyświetlacza akurat w miejscu gdzie jest kamerka. Od tamtego czasu zbiera mi się brud w tej kamerce i jej jakość znacznie się pogorszyła. I teraz moje pytanie, czym mogę ją przeczyscic żeby jakość zdjęć się polepszyła? 

Edytowane przez kamils152
Opublikowano
25 minut temu, galakty napisał:

Ściereczką, rękawem, czym chcesz możesz.

Probowalem patyczkami higienistycznymi ale nie pomaga mi to w jakims duzym stopniu

Opublikowano
1 godzinę temu, kamils152 napisał:

Probowalem patyczkami higienistycznymi ale nie pomaga mi to w jakims duzym stopniu

Ale musisz od środka, tak? Rozebrać i wtedy.

Opublikowano
58 minut temu, galakty napisał:

Ale musisz od środka, tak? Rozebrać i wtedy.

Chodzi o to że ta kamerka jest tak jakby "goła" bo nie ma wyświetlacza w tym miejscu i co chwilę zachodzi tam brud i poszukuję sposobów na to żeby to dokładnie przeczyścić bo jakość wykonywanych zdjęć nie powala. Patyczki higieniczne nie pomagają bo dalej tam coś zostaje i być może jakby tam wlać jakiś płyn i to przetrzeć tym patyczkiem to by pomogło. Tylko pytanie, jaki płyn? 

A, właśnie. Pomyliły mi się działy bo miało być w dziale redmi Note 3, prosiłbym moderatora o przeniesienie tego tematu jeśli byłaby taka możliwość. 

Opublikowano

Nie wiem jak jest w przypadku Note 3, ale w Note 2 jest ten sam problem, ja wyczyściłem go przedmuchując głośnik kompresorem (głośniczek nie jest oddzielony od kamery stąd zbiera się w niej brud z zewnątrz), ale to jest tak skuteczne jak niebezpieczne dla głośnika xD Może spróbuj z kilkunastu centymetrów jak masz dostęp do tego sprzętu :P 

Opublikowano
11 godzin temu, kamils152 napisał:

Chodzi o to że ta kamerka jest tak jakby "goła" bo nie ma wyświetlacza w tym miejscu i co chwilę zachodzi tam brud i poszukuję sposobów na to żeby to dokładnie przeczyścić bo jakość wykonywanych zdjęć nie powala. Patyczki higieniczne nie pomagają bo dalej tam coś zostaje i być może jakby tam wlać jakiś płyn i to przetrzeć tym patyczkiem to by pomogło. Tylko pytanie, jaki płyn? 

A, właśnie. Pomyliły mi się działy bo miało być w dziale redmi Note 3, prosiłbym moderatora o przeniesienie tego tematu jeśli byłaby taka możliwość. 

No to nie chodzi o brud raczej, a o to że kamerka straciła optykę ze względu na brak szkła, które odpadło.

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał:

No to nie chodzi o brud raczej, a o to że kamerka straciła optykę ze względu na brak szkła, które odpadło.

A da się to jakoś naprawić? 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...