kamils152 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z przednią kamerką w moim rn3. Jakiś czas temu spadł mi telefon i rozbił się w takim miejscu że odpadł kawałek wyświetlacza akurat w miejscu gdzie jest kamerka. Od tamtego czasu zbiera mi się brud w tej kamerce i jej jakość znacznie się pogorszyła. I teraz moje pytanie, czym mogę ją przeczyscic żeby jakość zdjęć się polepszyła? Edytowane 1 Grudnia 2016 przez kamils152
galakty Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ściereczką, rękawem, czym chcesz możesz.
kamils152 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 25 minut temu, galakty napisał: Ściereczką, rękawem, czym chcesz możesz. Probowalem patyczkami higienistycznymi ale nie pomaga mi to w jakims duzym stopniu
galakty Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 1 godzinę temu, kamils152 napisał: Probowalem patyczkami higienistycznymi ale nie pomaga mi to w jakims duzym stopniu Ale musisz od środka, tak? Rozebrać i wtedy.
kamils152 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 58 minut temu, galakty napisał: Ale musisz od środka, tak? Rozebrać i wtedy. Chodzi o to że ta kamerka jest tak jakby "goła" bo nie ma wyświetlacza w tym miejscu i co chwilę zachodzi tam brud i poszukuję sposobów na to żeby to dokładnie przeczyścić bo jakość wykonywanych zdjęć nie powala. Patyczki higieniczne nie pomagają bo dalej tam coś zostaje i być może jakby tam wlać jakiś płyn i to przetrzeć tym patyczkiem to by pomogło. Tylko pytanie, jaki płyn? A, właśnie. Pomyliły mi się działy bo miało być w dziale redmi Note 3, prosiłbym moderatora o przeniesienie tego tematu jeśli byłaby taka możliwość.
Poinformowany Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie wiem jak jest w przypadku Note 3, ale w Note 2 jest ten sam problem, ja wyczyściłem go przedmuchując głośnik kompresorem (głośniczek nie jest oddzielony od kamery stąd zbiera się w niej brud z zewnątrz), ale to jest tak skuteczne jak niebezpieczne dla głośnika xD Może spróbuj z kilkunastu centymetrów jak masz dostęp do tego sprzętu
galakty Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 11 godzin temu, kamils152 napisał: Chodzi o to że ta kamerka jest tak jakby "goła" bo nie ma wyświetlacza w tym miejscu i co chwilę zachodzi tam brud i poszukuję sposobów na to żeby to dokładnie przeczyścić bo jakość wykonywanych zdjęć nie powala. Patyczki higieniczne nie pomagają bo dalej tam coś zostaje i być może jakby tam wlać jakiś płyn i to przetrzeć tym patyczkiem to by pomogło. Tylko pytanie, jaki płyn? A, właśnie. Pomyliły mi się działy bo miało być w dziale redmi Note 3, prosiłbym moderatora o przeniesienie tego tematu jeśli byłaby taka możliwość. No to nie chodzi o brud raczej, a o to że kamerka straciła optykę ze względu na brak szkła, które odpadło.
skrzek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Tu jest tutek do czyszczenia przedniej kamerki Redmi Note 2 http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/tut-rid-dust-camera-t3221186
kamils152 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 3 godziny temu, galakty napisał: No to nie chodzi o brud raczej, a o to że kamerka straciła optykę ze względu na brak szkła, które odpadło. A da się to jakoś naprawić?
galakty Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 3 godziny temu, kamils152 napisał: A da się to jakoś naprawić? Pewnie wymiana ekranu. 1
Rekomendowane odpowiedzi