Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

od tygodnia mam problem z kartą sim, mianowicie sprawa wygląda tak: w randomowym momencie dostaję komunikat że karta sim została wyjęta, a za jakiś czas znów telefon ją widzi i są do dość skrajne odstępy czasowe czasami jest to parę godzin a czasem kilka sekund. Ma ktoś jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Opublikowano

Dodam jeszcze że zanim pojawiły się te problemy jakiś czas nie wgrywałem nowych aktualizacji dopiero potem wgrałem, mając nadzieję że to może jakoś rozwiąże problem

15228066_1155308031189907_1852991858_n.png

Opublikowano

Witam. Zapytam jeszcze w jakiej jesteś sieci i jak zasięg ? Ja miałem podobny problem z poprzednim smartphonem z kartą w sieci PLAY.

Bardzo słaby zasięg w mojej lokalizacji i często przełączało mnie między BTSami, do roamingu lokalnego i właśnie też miałem takie rozłączenia brak karty i tylko połączenia ratunkowe. Sprawdź czy wymuszając np. 2G czy 3G będzie jakaś różnica. 

Opublikowano

Orange, problem w tym że do tej porty było wszytko ok, a telefon w ogóle nie widzi karty jak się rozłączy więc nie da się nic ustawić

Opublikowano

10 godzin temu, liki22 napisał:

Orange, problem w tym że do tej porty było wszytko ok, a telefon w ogóle nie widzi karty jak się rozłączy więc nie da się nic ustawić

Chyba jedyna rada to przywrócić telefon do stanu początkowego, czyli Miflash , TWRP i ROM od xiaomi.eu. Żebyś był pewien że masz domyślne ustawienia.

Jeszcze sprawdź kodem *#*#4636#*#* w pierwszej opcji Informacje o urządzeniu jest opcja wyłącz włącz radio czy to coś zmienia.

34afe5a3eda278cd5f5cf334eeec71ae.jpg

Opublikowano

Dzięki wam za pomoc,

problem jednak leżał chyba po stronie karty SIM, nie chce przesądzać ale 12h po wymianie żadnych błędów :-D

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...