Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór.

Przy okazji witam wszystkich.

Nowy Mi5 32GB, zakupiony dzisiaj, fabrycznie z MIUI 7 z czerwca 2016, obecnie po aktualizacji MIUI 8 (Global 6.11.10) - nie działa lokalizacja telefonu z konta Mi Cloud.

Wszystko prawidłowo skonfigurowane, telefon widoczny na koncie Mi Account na statusie online - niestety nie działa opcja lokalizacji (Find device).

Komunikat:

This may be because "Find Device" function is disabled on your device, or no location records for your devices.

Please enable "Find Device" on your device. Choose one in the following list and locate it.

Lokalizacja z konta google (Menedżer Urządzeń Android) działa prawidłowo.

Usunięcie urządzenia ręcznie z Mi Accont, wylogowanie z Konto Xiaomi i ponownie logowanie nie daje rezultatów.

Gdzie jest haczyk?

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, w obu egzemplarzach lokalizacja włączona i w obu (na różnych kontach) lokalizator Mi Cloud się buntuje.

Oba telefony widoczne jako online (na każdym koncie oddzielnie).

micloud.jpg

Edytowane przez Francis
Opublikowano

U mnie działa to w kratkę. Raz działa, raz nie. A gdy działa, to czasem lokalizuje dokładnie, a czasem parę km "off". Chyba taki urok tej usługi. Nie da się ukryć, że te narzędzia w chmurze są jeszcze bardzo dalekie od dopracowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 4.12.2016 o 18:22, latet napisał:

U mnie działa to w kratkę. Raz działa, raz nie. A gdy działa, to czasem lokalizuje dokładnie, a czasem parę km "off". Chyba taki urok tej usługi. Nie da się ukryć, że te narzędzia w chmurze są jeszcze bardzo dalekie od dopracowania.

Telefonu opartego na Androidzie nie używałem blisko 5 lat. W tamtym czasie lokalizacja Google kulała, a o dziwo dzisiaj działa wyśmienicie. Praktycznie nie wykorzystuję lokalizacji z chmury Mi ponieważ tak jak piszesz - jest zawodna.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...