Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy błędy zgłaszane przez użytkowników przekazywane są (po sprawdzeniu) przez MIUI Polska bezpośrednio do xiaomi ? Czy poprostu staracie się pomagać we własnym zakresie ? Jak to jest ?

Jak wygląda droga zgłoszonego błędu w MIUI ?

Opublikowano

Zgłaszać błędy może każdy użytkownik MI3, po wystąpieniu FC klikasz wyślij raport i opisówkę robisz oczywiście po angielsku bądź chińsku.

Na MIUIPolska co tydzień pojawia się developersja wersja romu, więc ma prawo mieć błędy, jednak jeżeli jakieś są to znikome. Samo xiaomi poleciłoby pewnie wgrać (stary) rom w wersji stable i czekać na nowy build w tej samej wersji.

My oczywiście staramy się poprawić to na co mamy wpływ.

Opublikowano
Zgłaszać błędy może każdy użytkownik MI3, po wystąpieniu FC klikasz wyślij raport i opisówkę robisz oczywiście po angielsku bądź chińsku.

Nie zawsze pojawia się FC a problem jest. Np. problem z diodą LED i powiadomieniami albo częściowo tylko działającym Bluetooth. Z diodą do przeżycia ale z bluetooth to już (jak dla mnie) duży problem. I co w takiej sytuacji ? Rozumiem, że powrót do starego romu.

Właśnie chodziło mi o takie problemy. Nie można zaraportować z telefonu bo nie ma FC. Jeśli opisze błąd na MIUI Polska to też (chyba) niewiele poradzicie.

Jak w takim przypadku przekazać problem ekipie z Xiaomi?

Na MIUIPolska co tydzień pojawia się developersja wersja romu, więc ma prawo mieć błędy, jednak jeżeli jakieś są to znikome. Samo xiaomi poleciłoby pewnie wgrać (stary) rom w wersji stable i czekać na nowy build w tej samej wersji.

My oczywiście staramy się poprawić to na co mamy wpływ.

Opublikowano

Zaraz ale co z tym Bluetooth taki szum cały czas? Nie możesz poczekać do nowej wersji? To aż tak pilne?

Tak się składa, że porównałem 4.2.14 z 4.2.18 i tam jest nowa biblioteka .so która sprawiała problem, także prawdopodobnie w piątek będzie to działać. Jak nie to się napisze do nich. Wydaje mi się, że oni znają problem.

My staramy się wpierw pomagać ile się da, ponieważ kontakt z Xiaomi jest trudny.

Jak będzie problem dalej to wyślemy maila do szefa developerów MIUI - akurat mam do niego kontakt.

Opublikowano
Zaraz ale co z tym Bluetooth taki szum cały czas? Nie możesz poczekać do nowej wersji? To aż tak pilne?

Tak się składa, że porównałem 4.2.14 z 4.2.18 i tam jest nowa biblioteka .so która sprawiała problem, także prawdopodobnie w piątek będzie to działać. Jak nie to się napisze do nich. Wydaje mi się, że oni znają problem.

My staramy się wpierw pomagać ile się da, ponieważ kontakt z Xiaomi jest trudny.

Jak będzie problem dalej to wyślemy maila do szefa developerów MIUI - akurat mam do niego kontakt.

Acid, żaden szum. Podałem przykład z bluetoothem w odpowiedzi na posta ZduneX25. Tyle.

Po prostu jako nowy użytkownik produktu Xiaomi byłem ciekaw jak to wszystko wygląda.

Opublikowano

Jak nie ma FC to szukasz na Pulpicie aplikacji Raporty MIUI > Inne i opisujesz zdarzenie. Gdzieś to trafia, ale jak pisze @Acid jak coś stale utrudnia korzystanie z telefonu to zawsze możemy próbować to 'przepchnąć' dalej swoimi kontaktami.

Opublikowano
Jak nie ma FC to szukasz na Pulpicie aplikacji Raporty MIUI > Inne i opisujesz zdarzenie. Gdzieś to trafia, ale jak pisze @Acid jak coś stale utrudnia korzystanie z telefonu to zawsze możemy próbować to 'przepchnąć' dalej swoimi kontaktami.

Wszystko jasne, dzięki :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...