Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj dotarł do mnie długo wyczekiwany telefon i zastanawiają mnie dwie rzeczy:

1. Widzę, że na telefonie nie ma menu, a wszystkie aplikacje są na pulpicie. Jestem zwolennikiem rozwiązania jeden pulpit z dużym zegarem na środku + 4 aplikacje na dole (telefon, smsy, chrome, apka do sprawdzania komunikacji miejskiej), a wszystko inne jest schowane w menu, poukładane alfabetycznie. Miałem tak na wszystkich smartfonach i po prostu jestem przyzwyczajony, jest to dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie. Czy jest możliwe ustawienie czegoś takiego na moim telefonie (Android 5.1.1, MIUI Global 8.0 Stabilna)?

2. Kolejne pytanie odnośnie aplikacji, nawet ważniejsze niż poprzednie - jestem minimalistą i chcę mieć jak najmniej syfu na telefonie, wszelkie aplikacje od google (poza chrome) + dużo aplikacji typu internet systemowy są mi niepotrzebne. W ustawieniach, zarówno przy aplikacjach systemowych jak i zainstalowanych jest tylko opcja "wymuś zatrzymanie", a ja chciałbym żeby tego syfu nie było zupełnie na moim telefonie, ewentualnie żeby był wyłączony i żebym go nie widział. Jakieś sugestie?

Za posty typu "taki jest Xiaomi, jak Ci się nie podoba to wracaj do Sony/Samsunga itp." serdecznie dziękuję, nie to jest istotą problemu

Opublikowano

O takich launcherach nie wiedziałem, spoko sprawa, pierwszy problem rozwiązany zatem :D a co do drugiego - o samo odinstalowanie nie chodzi, nie da się tak po prostu tego wyłączyć jak np. na Xperii? Wchodziło się w aplikacje, wybierało wyłącz (przy większości, wiadomo, nie wszystko się dało) i ta aplikacja nie figurowała w menu ani na pulpicie, na tym mi zależy

• Like 1
Opublikowano

Wiem o co Ci chodzi , sam tak robiłem na innych telefonach , ale w miui tego nie ma , można zainstalować program do usuwania aplikacji systemowych ale trzeba mieć roota i wiedzieć co można usunąć żeby nie wpłyneło to na stabilność systemu

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie odnośnie tego launchera (zarówno Nova jak i Apex) - do wyboru na pulpit mam jedynie zegar analogowy, jak pozyskać zegar cyfrowy, duży najlepiej :D

Opublikowano (edytowane)

Pobrać widget zegara z marketu. :) Zewnętrzne launchery korzystają z tych samych zasobów, co systemowy, to nie jest tak, że dla Apex, czy Novy trzeba ściągać coś oddzielnie.

Edytowane przez Diabl0pl
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...