Skocz do zawartości
  • 0

Powiadomienie o możliwości zmiany klawiatur

Pytanie

Opublikowano

W chwili obecnej na mi4w soft z 17.11 xiaomi eu zauważyłem, że podczas wpisywania tekstów pojawia się notyfikacja o możliwości wyboru klawiatury.

Nie mam root'a i chyba nie chce a zostałem uszczęśliwiony klawiaturą google i xperia, których nie potrafię usunąć ani wyłączyć powiadomień.

Proszę o pomoc jak zlikwidować powiadomienie, bo już wybrałem i więcej nie chcę zmieniać. A jeśli już to zrobię to poprzez ustawienia.

W panelu sterowania powiadomień nie potrafię zablokować powiadomień klawiatury bo jej tam nie ma...

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Najlepiej zainstalować roota i usunąć je przez apke do usuwania apek systemowych. Odznaczenie resetuje się przy aktualizacji tych aplikacji oraz resecie telefonu.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• 0
Opublikowano
6 godzin temu, Drakoon34 napisał:

Najlepiej zainstalować roota i usunąć je przez apke do usuwania apek systemowych.

Ta. Wgrałam sobie nasz rom xiaomi eu, w którym jest (chyba?) tylko klawiatura od Googla, nie wgrywałam dodatków z Xperią, a i tak mi się powiadomienie o zmianie włączało... :P 

• 0
Opublikowano
Notyfikacja - klikasz wybierz klawiatury - odznaczasz niepotrzebne. Niestety po restarcie trzeba to powtarzać.
Z resztą już było to przerabiane na forum, jakbyś poszukał to byś znalazł.

Dziękuję za powyższe. Wiem i widziałem, że to gdzieś było ale szukając nie znalazłem dlatego w końcu napisałem o pomoc. Twoje rozwiązanie mam nadzieję, że pomoże bo tak jak napisałem powyżej nie jestem gotowy na root'a....

• 0
Opublikowano

Dziękuję za powyższe. Wiem i widziałem, że to gdzieś było ale szukając nie znalazłem dlatego w końcu napisałem o pomoc. Twoje rozwiązanie mam nadzieję, że pomoże bo tak jak napisałem powyżej nie jestem gotowy na root'a....

Czemu miałbyś nie być gotowy na roota?

• 0
Opublikowano

Tak jak w unixach/ linuxach konto root nie jest do daily use tak tutaj konto zwykle na moje codzienne używanie wystarcza. Po co mi root... ??

• 0
Opublikowano
Tak jak w unixach/ linuxach konto root nie jest do daily use tak tutaj konto zwykle na moje codzienne używanie wystarcza. Po co mi root... ??

Większej głupoty dawno nie czytałem.

• 0
Opublikowano
59 minut temu, Drakoon34 napisał:

Większej głupoty dawno nie czytałem.

Kiedy to akurat nie głupie jest. Po to są konta administracyjne, żeby przestrzeń użytkownika się w nie nie mieszała w zwykłym użytkowaniu. Z drugiej strony jeśli ktoś bezmyślnie i tak pozwala wszystkiemu na wszystko, to nic nie pomoże.

• 0
Opublikowano
Kiedy to akurat nie głupie jest. Po to są konta administracyjne, żeby przestrzeń użytkownika się w nie nie mieszała w zwykłym użytkowaniu. Z drugiej strony jeśli ktoś bezmyślnie i tak pozwala wszystkiemu na wszystko, to nic nie pomoże.

Tylko, że mówimy o androidzie, gdzie i tak większość aplikacji wymaga zezwoleń do korzystania z różnych funkcji telefonu. Tutaj root nie robi różnicy w tej kwestii, a przynajmniej pomaga w funkcjonowaniu i korzystaniu z systemu. Znajdź mi kogoś na tym forum kto żałuję wgrania roota. Pominę ludzi którzy narzekają na brak możliwości grania w pokemony czy korzystania z android pay, bo nie wiedzą, że wystarczy moduł z xposed, który to pozwala obejść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...