Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie dlaczego kolejne aktualizacje nie zawierają animacji przewijania ekranów, zgodnych z oficjalnym filmem reklamowym MIUI 5 -

Chodzi mi o animację w stylu przesuwania zasłony. Filmik to pięknie prezentuje a rzeczywistość jest znacznie uboższa. Przecież fony na pewno to uciągną a ten cały MIUI jest rzekomo bardziej dopieszczony, dogładzony, taki system dla estetów, z tysiącami przeróżnych motywów. OK, zgadzam się z powyższym, jednak słabsze sprzętowo nowe Lumie czy iPhony mają podobne do zaprezentowanych na filmie super-animacje i albo przytaczany film prezentuje nam wersję docelową, albo otrzymujemy MIUI w okrojonej postaci.

Opublikowano

W sumie dobre pytanie bo animacje super. Szkoda że rzeczywistość wygląda inaczej.

Napisane za pomocą palców.

Edit

Jednak po części zwracam honor bo większość animacji mam w romie. Wystarczy pobawić się w skalach animacji w opcjach programistycznych.

Opublikowano

OK, sprawdzałem jakie możliwości w zakresie regulacji dają ustawienia w opcjach programistycznych. Można regulować skalę animacji okna, przejścia i długości animacji. Jednak nie znalazłem sposobu aby uzyskać cytowany w 1 poście efekt. Zaktualizowałem MIUI V5 do najnowszego systemu najpierw ze strony MIUI Poland. Następnie wypróbowałem dwie wersje z Forum angielskiego: miuiandroid_cancro_4.2.21_jb-4.3.zip oraz miuiandroid_multi_cancro_4.2.21_jb-4.3.zip.

Niestety nie znalazłem tej animacji. Nie wiem gdzie pytać w tej sprawie. Chciałbym mieć link do pobrania właściwej wersji MIUI z wspomnianą animacją. Czy Ty forumowiczu masz na swoim MIUI dostępną animację przejścia ekranów w stylu Firany (dól ekranu przesuwa się łagodnie z pewnym opóźnieniem względem górnej części ekranu). Może znasz e-mail do kogoś kto mi może pomóc to wyjaśnić.

Opublikowano

W takim razie pozostaje nam oczekiwanie na dodanie brakujących elementów. Kolejne aktualizacje powinny przynieść oczekiwane zmiany, skoro już słychać o MIUI V6.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...