baajoo Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam, do tej pory na swoim Xiaomi mi4 posiadam wersję global. Chciałbym przejść na MIUI Polska, jednak mam problem z doborem odpowiedniego sposobu instalacji, ponieważ w dziale, gdzie jest opisane jak to zrobić istnieje poradnik dla wersji androida 4.4 i kolejne kroki albo dla posiadania MIUI v5 albo v6. Ja jednak od samego początku posiadam ten telefon z Androidem 4.4.4 i wersją MIUI v7. W jaki więc sposób mam zainstalować MIUI Polska, z którego poradnika skorzystać?
kamillm Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 28 minut temu, baajoo napisał: Witam, do tej pory na swoim Xiaomi mi4 posiadam wersję global. Chciałbym przejść na MIUI Polska, jednak mam problem z doborem odpowiedniego sposobu instalacji, ponieważ w dziale, gdzie jest opisane jak to zrobić istnieje poradnik dla wersji androida 4.4 i kolejne kroki albo dla posiadania MIUI v5 albo v6. Ja jednak od samego początku posiadam ten telefon z Androidem 4.4.4 i wersją MIUI v7. W jaki więc sposób mam zainstalować MIUI Polska, z którego poradnika skorzystać? Wszystko praktycznie składa się do jednego. Odblokowanie bootladera (u Ciebie chyba fabrycznie nie blokowany?) => Wgranie TWRP => Wgranie xioami.eu przez TWRP.
Tomasz Petrycki Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Którą dokładnie wersję MIUI masz w tej chwili. Może jakiś zrzut ekranu podeślesz?
preston2009 Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Ja bym zainstalował 5.12.17 do połączenia partycji i potem 6.10.13. Na koniec factory reset i czyszczenie internal storage w recovery. Wszystkie dane straci, ale nie powinno być problemów.
baajoo Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Opublikowano 23 Listopada 2016 Dnia 22.11.2016 o 11:18, Tomasz Petrycki napisał: Którą dokładnie wersję MIUI masz w tej chwili. Może jakiś zrzut ekranu podeślesz? wrzucam więc screena
Tomasz Petrycki Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Proste: ściągasz najnowszą wersję PL tutaj i instalujesz przez updater
Nezumi Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi