Skocz do zawartości
  • 0

Wiadomości SMS - brak daty i czasu

Pytanie

Opublikowano

Mam taki mocno przeszkadzający mi problem. W wielu przypadkach w dyskusji brakuje informacji o której dany sms został przeze mnie wysłany, bądź został odebrany.

Wygląda jakby losowo się to działo. Kilka chmurek mam z datami i czasem, kilka bez jakiejkolwiek informacji o której coś zostało wysłane/odebrane. Musze specjalnie wchodzić w szczegóły danej wiadomości żeby to sprawdzić.

Czy jest na ten problem jakieś sensowne wytłumaczenie i oczywiście rozwiązanie?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Tez tak mam. Ale nie jestem pewien, czy to od początku tak było. Czy też dzieje się tak od momentu kiedy mam podmienioną MMS.apk, by ucinało ogonki

Tapnięte z mojego Mi2S.

• 0
Opublikowano

Nawet w zwykłym romie miui bez micore ciężko sprawdzić szczegóły i trzeba wejść w te szczegóły.

• 0
Opublikowano

U mnie jest właśnie czysty ROM i bez moda wycinającego polskie znaki diakrytyczne.

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

O widzisz, wyłączyłem sortowanie według czasu i mam teraz wszędzie czas.

To teraz pytanie czemu, gdy mamy włączone sortowane według czasu, tego czasu nie pokazuje nam (w większości wypadków).

• 0
Opublikowano

Masz opis pod tą opcją, który jest jednoznaczny, skoro grupuje wiadomości wg czasu to pokazuje jedna godzinne dla wiadomości wysłanych/odebranych w jej 'okolicach'.

• 0
Opublikowano

Tylko ile wynoszą te okolice? Bo czasem jest to delikatnie ponad godzina, a czasem przez połtorej godziny nie pokaże żadnego czasu.

Stąd pytam, bo to nie jest jednoznaczne skoro nie zna się reguł.

• 0
Opublikowano

Jak wymienisz z kimś szybko (do godziny) kilkanaście wiadomości to pokaże jedną godzinę i potem jak napiszesz do niego/niej za godzinę pokaże nowy czas, ale jak będziesz pisał po smsie co pół godziny to będziesz miał jedna godzinę do całego dziennego czatu.

• 0
Opublikowano

Właśnie analizuje wiadomości i faktycznie tak jest. Jak jest ciąg rozmowy, to w ogóle nie ma podanego czasu, A jak zrobimy sobie przerwę z rozmówcą, to pojawia się.

Dzięki Acid i ZduneX25 za pomoc.

Zostanę przy opcji wyłączonego sortowania wiadomości, tak jest dla mnie wygodniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...