Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zainstalowaniu MIUI Polska nie można włączyć ani słuchawki ani kontaktów. Wywala z tych apek

Czy jest możliwość jakoś to naprawić? 

W razie czego jak mogę wrócić na Stable?

Pozdrawiam Brodkasz

Opublikowano

No to masz chyba odpowiedź ;-)

Wejdź w recovery i zrób wipe powyższych pozycji i zainstaluj system od nowa - do stable nie ma co wracać - wg mnie nie nadaje się za bardzo do użytku. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, brodkasz napisał:

Coś robiłem , głowy nie dam co

Mógłbyś mi łopatologicznie wytłumaczyć

Wejdź w twrp i tam zaznacz po prostu wipe, bez wchodzenia w opcje zaawansowane. Powinno pomóc, to jest równoznaczne z przywróceniem ustawień fabrycznych. Jak nie pomoże to od nowa wgraj zip z romem w twrp. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz zrobiłem ustawienia fabryczne, tel się nie wybudził ze znaczka MI 

Wszedłem w TWRP zrobiłem ten wip tyle że krzykneło mi nie można wyczyścić sdcard1 czy coś podobnie (pamięci to ja nie mam)

Wgrałem jeszcze raz ten MIUI Polska 

A no tak wszystko napisałeś dzięki (to do Zexon72)

Niby wszystko działa jak na razie :) 

Tylko pamięci coraz mniej 20 GB czy to normalne czy mam jeszcze kupę śmieci z poprzednich roomów?

Edytowane przez brodkasz
Opublikowano
32 minuty temu, brodkasz napisał:

Teraz zrobiłem ustawienia fabryczne, tel się nie wybudził ze znaczka MI 

Nie masz już śmieci, 20Gb dostępne dla ciebie to normalne. Powinno wszystko działać dobrze, na pewno lepiej niż  na stable. To wipe system w twrp nie jest konieczne, a nawet nie wskazane, bo przy wgrywaniu romu partycja systemowa jest czyszczona z automatu. Jakby po wyczyszczeniu partycji system coś przy wgrywaniu romu poszło nie tak to nie miał byś systemu. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...