korno Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Witam, mam kupiony przewód oryginalny OTG i nie widzi moich pamięci USB. Formatowałem na FAT32, NTFS i nawet exFat i nic nie widzi go. Powiem, że próbowałem na dwóch pamięciach USB. Czy trzeba coś zmienić w ustawieniach żeby było widać? Mam zainstalowany ostatni rom z micore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcoo Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 hmm to ciekawe , ja mam kupiony adapter OTG z allegro i bez problemu czyta moją pamięć USB , nic nie formatowałem , nic nie instalowałem , włożyłem i wczytało Mam wersje 4.1.24 bez micore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted February 13, 2014 Author Share Posted February 13, 2014 No więc właśnie, nasuwa mi się pytanie czy to jest pamięć telefon czy może przewód... sprzedali mi chińszczyzne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Ja mam Hongmi, ale bez żadnych ustawień na oryginalnym kablu Xiaomi pendrive 4GB od Tepsy jest odczytywany prawidłowo. Po prostu podpina się go jak w PC i jest automatycznie widoczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 U mnie rowniez smiga lacznie z dyskiem przenosnym 1TB, tylko trzeba miec osobny program zeby pamieci NTFS czytal Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Jaki program? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Jaki program? Paragon exFAT, NTFS & HFS+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Dzięki program spisuje się idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeFruit Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 A ja mam problem z tym programem, a także innymi tego typu. Mianowicie po odmontowaniu USB, wywala mi błąd o zamknięciu klawiatury SwiftKey, i muszę zrestartować telefon. Ma ktoś podobnie? Dodam tylko, że bez tego typu programu, telefon w ogóle nie rozpoznaje podłączonej pamięci USB, a kabel nie jest oryginalny od Xiaomi, ale z innym telefonem działa bez problemu. Dla mnie to problem, bo albo nie mam SK albo OTG, a nie chciałbym rezygnować ani z tego, ani z tego. Ma ktoś jakiś pomysł, co może być nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Co do wykrywania pamięci mam identycznie, bez tego programu nie znajduję pamięci. Używam tej samej klawiatury i nie wywala mi błędu klawiatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeFruit Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 No to mam zagwozdkę, bo nie wiem co może być przyczyną. Klawiaturę przeinstalowałem, i to kilkukrotnie, robiłem powrót do ustawień fabrycznych, i nic to nie dało. Może ktoś jednak będzie miał jakiś pomysł, wypada mi tylko czekać i modlić się o wsparcie mądrzejszych ode mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Rom masz z mi-core czy normalny? Może z dzisiejszą aktualizacją sprawdź obydwa romy. Ja korzystam z mi-core. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeFruit Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Sprawdzałem to na wszystkich romach od 4.1.17 aż po ostatni, z Mi-Core i bez niego - zawsze to samo. Sprawdzałem w ustawieniach SK, ale nie zauważyłem tam niczego co mogłoby powodować jego wyłączanie. Poza klawiaturą nie wywala mi żadnego innego programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popski Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Witam serdecznie. Podepnę się pod temat kolegi, i odgrzeje kotleta. Mam całkiem podobny problem, po podłączeniu przez kabelek otg "pena", urządzenie ( Mi2S ) nie reaguje. Wcześniej nie miał z tym problemu. Nawet po instalacji tego programu Paragon ..... dalej nic, połączenie z kompem nie ma problemu, natomiast pen-drive nie czyta. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Popski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 moze glupie ale u mnie to czasami pomaga na jakies dziwne anomalie ;P nie podlaczaj pendriva do kabla tylko kabel z podlaczonym juz pendrivem do telefonu i jesli nie zalapie odepnij kabel i jeszcze raz ew telefon zrestartuj moze jakis sterownik sie wysypal jak masz mozliwosc to sprawdz czy myszka bedzie dzialac, klawiatura itp zeby wykluczyc uszkodzenie przewodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts