Numilka Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Witajcie. Mam problem z odblokowaniem bootloadera ( staje na 50 % ) :/ Miałam podobnie z Mi5, ale wystarczyło wgrać chiński dev rom i dalej poszło ( no a potem oczywiście miui polska ). Chciałam tak samo zadziałać w tym przypadku, ale.... nie mogę wgrać tego romu :/ Kiedy wchodzę w Updater -> trzy kropki w prawym górnym rogu -> Choose update package i zaznaczam wybrany rom, klikam OK wyskakuje info: Getting Info a następnie: Can't verify update. Couldn't verify update package. Jak wgrać ten chiński rom w wersji deweloperskiej, żeby odblokować bootloader? Ma ktoś jakieś rady, pomysły ? I z góry wielkie dzięki
mrshufflin Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Musisz wprowadzić telefon w tryb EDL, potem przez miflash wgrać deva.
Numilka Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzięki za podpowiedź A napiszesz może jak to zrobić? Wpisywałam w wyszukiwarkę edl, ale nic nie wyskakuje :/ Albo podziel się linkiem do instrukcji
muszateq Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 W opcjach deweloperskich ustaw debugowanie USB, podłącz telefon do pc i w konsoli komenda adb reboot edl Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Numilka Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Opublikowano 19 Listopada 2016 Super, rozumiem wszystko do "pc" Rozwiń wątek "i w konsoli komenda adb reboot edl" Będę Ci wdzięczna.
coby6 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja miałem ten sam problem z odblokowaniem . Zmieniłem komputer z win 10 na inny z Windows 7 . Żadnych sterowników po za tymi z miflash i włączyłem dodatkowo weryfikację podpisu sterowników . Poszło od razu . Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
lockerek Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Dnia 19.11.2016 o 13:34, Numilka napisał: Super, rozumiem wszystko do "pc" Rozwiń wątek "i w konsoli komenda adb reboot edl" Będę Ci wdzięczna. Konsola cmd i tam wpisujesz komende "adb reboot edl".Możesz właczyć ją poprzez shfit+ctrl+prawy przycisk myszy i wybierasz otworz okno polecenia tutaj Telefon wejdzie w tryb download/edl i wtedy wrzuczasz dev przez miflasha. Edytowane 20 Listopada 2016 przez lockerek
muszateq Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Dnia 19.11.2016 o 13:34, Numilka napisał: Rozwiń wątek "i w konsoli komenda adb reboot edl" A masz zainstalowany pakiet adb/fastboot , tutaj poradnik jak to zrobić https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb
maden Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 Ja jak miałem problem z odblokowaniem to włączyłem lokalizacje, wifi, potem wszedłem na i.mi.com zweryfikowałem urządzenie, następnie zlokalizowałem. Po wykryciu lokalizacji urządzenia dałem próbuj ponownie i poszło. Zrobiłem to na oryginalnym chińskim stabilnym romie. Nie instalowałem żadnych innych romów.
Rekomendowane odpowiedzi