DekiChan Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam was serdecznie . Mianowicie zgubiłem telefon na którym miałem sparowaną opaske mi band 2 i w dniu dzisiejszym zakupiłem nowy telefon no i jak na złośc wyskakuje mi komunikat "opaska jest sparowana z innym urządzeniem Rozłącz opaskę i spróbuj ponownie " czy da radę coś z tym zrobić czy trzeba nową kupić ? Proszę o szybką odpowiedz z góry dziękuję
sondejmarek Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zaloguj się na swoje wcześniej utworzone konto Mi przez Mi Fit w nowym telefonie (nie twórz nowego). Powinno się udać.Ktoś miał podobny problem, udało się. Poszukaj w wątkach.
ZduneX25 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
kiedos Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Dokładnie musisz odłączyć opaskę. Czyli logujesz się na stare konto i odlaczaszWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi