DekiChan Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Witam was serdecznie . Mianowicie zgubiłem telefon na którym miałem sparowaną opaske mi band 2 i w dniu dzisiejszym zakupiłem nowy telefon no i jak na złośc wyskakuje mi komunikat "opaska jest sparowana z innym urządzeniem Rozłącz opaskę i spróbuj ponownie " czy da radę coś z tym zrobić czy trzeba nową kupić ? Proszę o szybką odpowiedz z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Zaloguj się na swoje wcześniej utworzone konto Mi przez Mi Fit w nowym telefonie (nie twórz nowego). Powinno się udać.Ktoś miał podobny problem, udało się. Poszukaj w wątkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiedos Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Dokładnie musisz odłączyć opaskę. Czyli logujesz się na stare konto i odlaczaszWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts